CPU Fan otomatik ayarlamıyor.
Arkadaşlar sistemimi aşağıya yazdım. Sorunum şu, bilgisayarı açtığım andan itibaren işlemci fanım en yüksek ayarda çalışıyor ve asla yavaşlamıyor. CPU sıcaklıklarım gayet normal BİOS kısmından cpu fanı ile ilgili bir ayar bulamadım. En son çare olarak Fan control isimli bir program buldum windows başladığında otomatik olarak o düşürüyor fanın hızını. Sistemin açılıp windows başlayana kadar CPU fanı 3200 RPM de dönüyor Windows açılınca fan control programı 1800 rpm e düşürüyor. Neden otomatik olarak düşürmüyor anakartım. yada bi yerde ayarı var benmi bilmiyorum ?
Sistemim.
RAM kingston 8gb 1333mhz cl9
SSD sandisk SSD SATA
Ekran kartı zotac gts250
Anakart Afox ih55-ma6
İşlemci intel core i3-540
500W güç kaynağı.
Tuhaf bir arıza ?
İlginç bir arıza ile karşı karşıyayım dostlar. 2+2 1333MHz Kingston marka RAM kullanıyordum. 4+4 1333MHz Kingston RAM aldım ve taktım gayet normal çalıştı. Fakat bilgisayarı kapatıp yaklaşık 1-1.30 saat sonra tekrar açtığımda bilgisayar anakart logosu ekranında takılı kaldı. Bazen de siyah ekranda kalıyor ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. RAM'leri çıkarıp taktığımda yine normal çalışıyor veya elektiriği kesip 20-30 sn beklediğimde açılıyor.. Şu ana kadar yaptığım şeyler: BIOS sıfırladım(pili çıkartıp), RAM yuvalarını temizledim, Memtest86 programı ile RAM'leri test ettim bir sorun yok, RAM'lerin her birini tek tek takıp denedim normal çalıştı. Şu an bilgisayarımda 2 RAM'de takılı şekilde normal çalışıyor. Fakat bilgisayarı kapatıp 1-2 saat sonra tekrar açtığımda yine aynı sorun olacak. Bilgisayarı açabilmem için RAM'in 1 tanesini çıkarıp bilgisayarı açıp, tekrar bilgisayarı kapatıp çıkardığım RAM'i takıp tekrar açmam gerekecek. Kullandığım eski RAM lerde de aynı sorunu yaşıyorum. yani yeni aldığım RAM lerde bir sorun yok. Ama arızanın neden kaynaklandığını çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim.
RAM kingston 8gb 1333mhz cl9
SSD sandisk SSD SATA
Ekran kartı zotac gts250
Anakart Afox ih55-ma6
İşlemci intel core i3-540
500W güç kaynağı.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 129 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware