Şimdi Ara

Tuhaf bir arıza ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlginç bir arıza ile karşı karşıyayım dostlar. 2+2 1333MHz Kingston marka RAM kullanıyordum. 4+4 1333MHz Kingston RAM aldım ve taktım gayet normal çalıştı. Fakat bilgisayarı kapatıp yaklaşık 1-1.30 saat sonra tekrar açtığımda bilgisayar anakart logosu ekranında takılı kaldı. Bazen de siyah ekranda kalıyor ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. RAM'leri çıkarıp taktığımda yine normal çalışıyor veya elektiriği kesip 20-30 sn beklediğimde açılıyor.. Şu ana kadar yaptığım şeyler: BIOS sıfırladım(pili çıkartıp), RAM yuvalarını temizledim, Memtest86 programı ile RAM'leri test ettim bir sorun yok, RAM'lerin her birini tek tek takıp denedim normal çalıştı. Şu an bilgisayarımda 2 RAM'de takılı şekilde normal çalışıyor. Fakat bilgisayarı kapatıp 1-2 saat sonra tekrar açtığımda yine aynı sorun olacak. Bilgisayarı açabilmem için RAM'in 1 tanesini çıkarıp bilgisayarı açıp, tekrar bilgisayarı kapatıp çıkardığım RAM'i takıp tekrar açmam gerekecek. Kullandığım eski RAM lerde de aynı sorunu yaşıyorum. yani yeni aldığım RAM lerde bir sorun yok. Ama arızanın neden kaynaklandığını çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim.

RAM kingston 8gb 1333mhz cl9

SSD sandisk SSD SATA

Ekran kartı zotac gts250

Anakart Afox ih55-ma6

İşlemci intel core i3-540

500W güç kaynağı.

• Eğer hem eski RAM'lerde hem yeni RAM'lerde sorun yaşıyorsanız sorun anakartta. RAM'leri sökerken hasar vermiş olabilir misiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozturk.b O kullanıcısına yanıt

Aslında çok dikkatli taktım ramleri. Slotlarda sorun olsa ramleri tek tek takıp denediğimde de aynı hatayı vermezmiydi?

• Yeni RAM'i taktıktan sonra, eski RAM ile uyumsuzluk yaşıyor olabilirsin. RAM’lerin hızlarının, zamanlamalarının ve hatta markalarının uyumsuz olması bu tür sorunlara yol açabilir. RAM'lerin farklı modüllerle denenmesi, sistemin başlayamamasına sebep olabilir.

• zandatsui kullanıcısına yanıt

Ramler aynı numaraları frekansları herşey aynı. İlginç olan şey şu bilgisayar soğuduktan sonra bunu yapıyor. Sıcakken normal çalışıyor :)

• Chipset ile ilgili bir durum olabilir. Chipset driver güncelleme yapmayı dene ve ramin bakır taraflarını silgi ile silin

• Bip yok mu açılış sırasında?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C3 Bir garip arıza...
    11 yıl önce açıldı
    garip bir klima arızası.
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

Anakartımda o özellik yok. Bilgisayar soğuduğunda bu sorun ortaya çıkıyor artık emin oldum.

• sorunum düzeldi. belki başkalarınada yardımcı olur diye yazıyorum. işlemcimi çıkarıp temizledim. termal macunu yeniledim. ve şuan gayet stabil çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.