Favorit ' in bulunamayan arızası
Merhabalar, 18 ay önce aldığım ve bugüne kadar yağına suyuna dikkat ederek kullandığım ve beni hiç yolda bırakmayan 90 model arabam, yaklaşık bir ay kadar önce motor soğukken ara sıra silkelemeye başladı. Sonra rampalarda çekiş düştü ve hararet sürekli ortalardan inmedi. Fan sık sık devreye giriyordu. Silkeleme iyice arttı ve artık gaz yememeye başladı. İlk önce bujiler ve kabloları sonra distribütör kapağı değişti. Sonra silindir kapağı contası değişti. Usta iki subapta yamulma olduğunu bunları ve bir iki saplamayı değiştirdiğini söyledi ve arabayı aldım. 50 km yol yaptıktan aonra motor tarafından pof diye bir ses duydum ve araba stop etti. Distribütör pimi kırılmış. Yeni distribütör takıldı ve motor tekrar çalıştı. 2 km gittikten sonra araba yine silkelemeye başladı, gaz yemedi ve motor stop etti. Usta geldi yine eksantrik atlamış dedi, düzeltti ve motor yine çalıştı. Hareket ettim 500 metre sonra evimin önüne geldiğimde motor normal çalışıyordu.Rölantide çalışırken kaloriferi açtım ve motor yine titreşimli çalışmaya başladı ve daha sonrada stop etti. Çekerek sanayiye götürdük. ( Çanakkale küçük sanayi ) Eksantrik zincirinden olabilir dedi usta. Zinciri söktüğünde normal olduğunu, bir milim boşluk var ama bundan olmayacağını söyledi. Tekrar topladı ve marşa bastığımda araba çok güzel çalıştı. Gaz yemesi ve motorun sesi çok güzeldi. ( Araba aldığımdan beri yani 18 aydan bu yana dizel motor gibi çok gürültülü çalışıyordu. Zincirden kaynaklandığını söylemişlerdi. ) Bu ses bile yok gibiydi.Yaklaşık yarım saat bu şekilde çalıştı ve arızanın hallolduğunu sandık. Denemek için yola çıktım ve yine 2 km sonra çekişten düştü, silkelemeye başladı ve stop etti. Değişmeyen bobin ve beyin var bunlardan olabilir mi ? İşin kötüsü sanayide favoritten çok iyi anlayanda yok sanırım. Yardım bekliyorum, teşekkürler
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 587 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Skoda