Ios'tan Android'e Geçme Hakkındaki Düşüncelerinizi Merak Ediyorum
Hangi başlığa yazsam diye düşünüyordum ki yeni başlık açabilirim diye düşündüm
İlk akıllı telefonum iphone4 oldu sonrasında kısa bir süre galaxy s3 kullandım peeh dedim iphone4 e geri döndüm. sonra 5, 6s plus, 8 ve 12 pro (hali hazırd kullanmaya devam ediyorum) kullandım. Bunların yanında 2 model apple watch (2 ve 4) ve airpods 2 kullandım. 4 yıldır da kişisel bilgisayarım da macbook pro (2018).
Bu ürünlerin kendi içinde kullanımları çok kolay, bağlantıları müthiş, bir yerde kopyaladığını diğer yerde yapıştırabilmek, çektiğin resimlere her üründen kolayca ulaşabilmek, güvenlik sistemlerinin (her ne kadar da kapalı sistem olsa da) güzel çalışması gerçekten çok cezbedici.
Ancak kulaklık tercihimi değiştirip bang&olufsen kullanmaya başladığımda anladım ki ben airpodsta müzik dinlemiyormuşum. Saat tercihihimi huawei gt3 prodan yana değiştirince de keyfime göre kadran bulmak ne büyük nimetmiş dedim.
Kapalı sistemin rahatlığı tartışılmaz ancak kısıtlanmak belli bir noktadan sonra can sıkıcı olabiliyor. Birileri bir apk yayınlıyor (bir forumun uygulaması) androidde kullanılabiliyor sadece. Millet nfc ile banka uygulamasından posda ödeme yapıyor apple bey buna izin vermiyor. The Room diye çok sevdiğim bir oyunun appstoredaki fiyatı 70 TL ama playstore indirim yapmış 7 TL (yedi). Oyun çok büyük ihtimalle birebir aynı.
Farklı marka ürünlerini kullanmaya başladıktan sonra da gördüm ki apple kendi ekosisteminde mükemmel ancak burnunu dışarı çıkarıp başka marka ürünleri kullanmaya çalışınca cozutuyor. kendi kendine kulaklığın sesini kısıyor vs.
bu bilgiler ışığında bir kaç haftadır andorid telefonlara bakışım değişti. rahatlık değil özgürlük istiyorum dedim.
androidde yaşanan problemleri bir çok başlıkta okudum ama genelde aynı konular sanırım: pil, video, instagram...
Gönlüm stock android kullanan Pixel 7 Pro ,One+ 10 Pro, hatta ve hatta Sony Xperia 1IV kullanabileyim ama ülkemizde garantisi olmayan ürünleri kullanmayı tercih etmiyorum.
Bu durumda sizce başlıktaki gibi androide geçersem beni mutsuz edebilecek neler vardır?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 970 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar