Hangi başlığa yazsam diye düşünüyordum ki yeni başlık açabilirim diye düşündüm İlk akıllı telefonum iphone4 oldu sonrasında kısa bir süre galaxy s3 kullandım peeh dedim iphone4 e geri döndüm. sonra 5, 6s plus, 8 ve 12 pro (hali hazırd kullanmaya devam ediyorum) kullandım. Bunların yanında 2 model apple watch (2 ve 4) ve airpods 2 kullandım. 4 yıldır da kişisel bilgisayarım da macbook pro (2018). Bu ürünlerin kendi içinde kullanımları çok kolay, bağlantıları müthiş, bir yerde kopyaladığını diğer yerde yapıştırabilmek, çektiğin resimlere her üründen kolayca ulaşabilmek, güvenlik sistemlerinin (her ne kadar da kapalı sistem olsa da) güzel çalışması gerçekten çok cezbedici. Ancak kulaklık tercihimi değiştirip bang&olufsen kullanmaya başladığımda anladım ki ben airpodsta müzik dinlemiyormuşum. Saat tercihihimi huawei gt3 prodan yana değiştirince de keyfime göre kadran bulmak ne büyük nimetmiş dedim. Kapalı sistemin rahatlığı tartışılmaz ancak kısıtlanmak belli bir noktadan sonra can sıkıcı olabiliyor. Birileri bir apk yayınlıyor (bir forumun uygulaması) androidde kullanılabiliyor sadece. Millet nfc ile banka uygulamasından posda ödeme yapıyor apple bey buna izin vermiyor. The Room diye çok sevdiğim bir oyunun appstoredaki fiyatı 70 TL ama playstore indirim yapmış 7 TL (yedi). Oyun çok büyük ihtimalle birebir aynı. Farklı marka ürünlerini kullanmaya başladıktan sonra da gördüm ki apple kendi ekosisteminde mükemmel ancak burnunu dışarı çıkarıp başka marka ürünleri kullanmaya çalışınca cozutuyor. kendi kendine kulaklığın sesini kısıyor vs. bu bilgiler ışığında bir kaç haftadır andorid telefonlara bakışım değişti. rahatlık değil özgürlük istiyorum dedim. androidde yaşanan problemleri bir çok başlıkta okudum ama genelde aynı konular sanırım: pil, video, instagram... Gönlüm stock android kullanan Pixel 7 Pro ,One+ 10 Pro, hatta ve hatta Sony Xperia 1IV kullanabileyim ama ülkemizde garantisi olmayan ürünleri kullanmayı tercih etmiyorum. Bu durumda sizce başlıktaki gibi androide geçersem beni mutsuz edebilecek neler vardır? |
Ios'tan Android'e Geçme Hakkındaki Düşüncelerinizi Merak Ediyorum
-
-
Hocam gönlünüz stock android kullanmak istiyor ama bahsettiğiniz markaların resmi garantisi yok ülkemizde ve fiyat olarak hiçbirine o parayı vermek benim içime sinmez. Android cephesinde sizi memmun etmeyecek tek şey pil olur ama ios 16’da henüz pilde tam performans vermiyor kamera konusunda s22yi baz alicağim appleden iyi olduğu yanlarda var kötü olduğu yanlarda video çok çekiyorsanız appleyi öneririm. -
Video konusunda bir beklentim yok aslında. Pil konusu 1 yıldan sonra apple da çok farklı değil gibi. Oyun ve instagramda çok vakit geçirince +1 en iyi ihtimalle +2 saat oynar gibi -
Kulaklık ve saatinizi değiştirdiğinize göre bilgisayarınızı da değişturmeniz lazım.
Garantili android telefon olarak S22 Ultra öneririm.
S23 serisini bekleyin desem o zamana kadar hem fiyatlar uçar, hem de s23 serisinde samsung mu yoksa tsmc üretimli işlemci olur mu belli değil. -
Şu an beklemekten başka bir durum yok. hem kafamdaki soru işaretlerini gidermeden dalmak istemiyorum hem de snapdragon 8 gen 2 işlemcili bir model tercih etmek isterim (ne kadar fark yaratacığını bilemiyorum tabi + tsmc denilen firma konusunda pek bir bilgim yok)
Samsunga uzun süre mesafeli durma sebeplerimden biri de exynos işlemci kullanmasıydı.
Fold serisi pek önerilmiyor sanırım.
Dip not olarak mac kullanmaktan son derece memnunum. Windows her ne kadar kabul görmüş gibi olsa da bir çok linux dağıtımı bile daha cazip. sadece üşengeç yazılımcıların cross platform yazamamasından dolayı özel yazılım kullanan firmalardaki bir dayatma sonucu kullanıyorum bu işletim sistemini.
-
Tsmc işlemci üreten bir marka olmasıyla beraber, tsmc üretimli işlemciler samsung üretimli işlemcilerden daha verimli çalışıyor.
SD 8 gen 1 plus, 8 gen 2, apple ve mediatek işlemcileri tsmc üretiyor ki, bu işlemcilerde herhangi bir ısınma ve pil tüketme sıkıntısı yok.
Ama sd 888, 8 gen 1, apple a9 gibi samsung üretimli işlemciler hem çok ısınıyor hem de çok pil tüketiyor. -
teşekkür ederim öğrenmiş oldum,
bir parametre daha eklendi :)
-
iOS’tan androide geçişler çoğunlukla pişmanlıkla ve geri dönüşle sonuçlanmıştı ama yine de sen bilirsin. Geçen bir başlık gördüm adam s22 almış iPhone X’e geçeyim mi diyor -
Tedirginliğim o yönde, ancak bunca yıldan sonra başka ürünler deneyince ailemin üvey olduğunu öğrenmişim gibi bir his var 🤣🤣. Kullandığım kulaklığın, müzik paylaşım sitesinin bir çok codec desteği var ama ben aac ye mahkumum…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazi.hazar -- 29 Aralık 2022; 22:10:25 > -
Gerçi geçip hoşlananlar da var android eskisi kadar kötü değil aksine baya yol katetti üst seviye bir model alırsan memnun eder diye düşünüyorum niye etmesin ki. S22 güzel bir cihaz mesela ama gidip de huawei falan alma google yok birşey yok saçma şeylerle uğraşıp çile çekersin.
-
oneplus dışında iyi marka yok androidde -
Buyuk ihtimalle plus modelini tercih ederim. Fold serisi de gozume batiyor ancak onun genis ekrani pek guven vermiyor nedense hala -
Eger ki ulkemizde gecerli garantisi olursa tabi ilk iki tercih arasinda o var. O zamana kadar oncelik samsungta 👍 -
Herkesin kullanım şekli değişiklik gösteriyor. Ben kendimi ios cihazlarda daha güvende hissediyorum şahsen. Apple'ın onaylamadığı uygulama da zaten yüklenemesin. Benim istediğim de bu. Ios bana daha problemsiz geliyor. Apple ekosistemi ile çalıştığı onaylanmış hiçbir üründe problem yaşanmıyor. Neredeyse sorunsuz ve güvenilir bir deneyim sunuyor. Bu algı olabilir bilmiyorum. Bendeki algısı bu şekilde.
-
aslında apple güvenli olduğu konuları her seferinde belirtiyor. faceid sadece ön kamera üzerinden çalışmak yerine lidar tarayıcı da kullanıyor. touchid ve faceid verileri (kendi iddiasına göre) sadece telefonda tutuluyor. imessage yazışmaları şifreleniyor ve kimsenin erişimine açık değil (yanlış hatırlamıyorsam bu sebepten dolayı fbi ile apple bu konuda ters düşmüştü bir ara)
ancak kabul görmüş bu durumlar artık androidde de bu seviyeleri yakalamıştır diye düşünüyorum.
bunların dışında reklamlar için telefon dinleme durumu iphonelarda da aynı şekilde yürüyor gibi. tıraş makinesi aratınca ya da konuşunca instagramda philips erkek bakım ürünleri reklamı görmek iphoneda da olan bir durum :)) anladığım kadarıyla güvenlik çok da üst seviyede değil...
misal:
usa todayRep. Steve King makes Apple iPhone complaint to Google CEO, demands list of employeeshttps://www.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2018/12/12/steve-king-google-hearing/2287274002/hasılısı ben standard bir kullanıcıyım ama tuzaklara her daim hazırlıklı olmalıyım :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazi.hazar -- 30 Aralık 2022; 11:18:26 >
-
türkiyede garantisi var oneplus'ın 2 senedir -
Keske resmi satisi da olsa -
Ben kac kere androide gecsemde hep iphone da buldum kendimi. Her androide geçtigimde ilk 2 ay cok iyi diyip sonra pismanliklar cekiyorum geri donuyorum. Bunu bildigim icin daha androide donmuyorum.
Simdi alsam bir android telefon en az 2 sene sonra bana sikinti cikaracak. Artik telefona para dokmeyi de biraktim. Tuketim cilginligi baska birsey degil. Yeni aldigimiz telefonda da ayni seyleri yapiyoruz. Xs max kullaniyorum 4 yildir bu telefon iphone 5 olana kadar devam edecegim. Yani en az 7-8 sene rahatlikla kullanirim pili degistire degistire. Tum ihtiyaclarimi karsiliyor. Watch 8 ve airpods pro ile kullaniyorum. Androidde boyle ekosistemde yok.
Samsungta watch buds watch 5 aldim diyelim. Apple Watchteki akicilik samsung watch te yok. Airpods pro nun rahatligi galaxy buds ta yok. icloud gibi ozellikler samsungta yeterli degil.
Her cihazin eksikligi var mesela apple da olmasini istedigim ozelliklerden video kaydi alinca on ve arka kameraya gecisin olmasini isterdim.
Koca cihazda zaten instagram, wp, telegram, spotify ve video stream servisleri disney, netflix turevleri.. baska ne yapiyoruz ki? Uygulama kalitesi olarak zaten iOS fersah fersah onde.
Yok ben mp3 atayim, telefona film atayim derdim yok zaten mp3 diye bir sey kalmadi. Film desen artık her film stream servislerinde var.
Telefonumu kaybetsem verilerim ne olacak diye endiselenmeme gerek yok. Uzaktan calinti moduna alabiliyorum.
Arkadas s22 ultra aldi sirf 100x yakinlastirma var diye. Aksam ayı yakinlastirmaktan baska bisey yaptigi yok. Yani benim kriterlerim bunlar degil. Bana sorunsuz kullanim vaat edecek cihaz lazim bunu da Apple basariyla yapiyor. Kafam rahat. 4 yildir format atmadim cihaza.
Abim iphone 6 plus almisti zamaninda her yil model yükselti ve yedeklerle beraber ust modele geçti suan 13 pm 1 tb kullaniyor 700gb dolu cihazin. 2014 te whatsaptan attigim mesaj duruyor hala. Cihaz hayvan gibi stabil calisiyor. Galerisinde 10 binden fazla fotograf var. Bana boyle sikinti cikarmayacak telefon lazim. Telefonu telefon gibi kullanmak lazim.
Android alinca yok adb dir yok servis kapat yok onu mincikla sunu yap duzgun calissin. Bu benim icin ozgurluk degil yani. İos ta bu tarz seylere gerek yok.
-
rahatlık konusunda sizinle hemfikirim. bu başlığı açmamdaki etken ilk başta yazdığım gibi ekosistemden küçük parçalarla çıkış oldu. apple watch uyku kalitemi ölçüyor ama uyurken takarsam ertesi gün kullanamıyorum :)) . müzik dinleyeyim diyorum aac mahkumiyeti gerçekten can sıkıyormuış. ki proyu bilmem ama airpods 2 de müzik dinlemiyormuşum. pronun da çok farklı olduğunu düşünmüyorum. saat ve kulaklık değişince iphone ve eksiklikler gözüme batar oldu.
kulaklık konusunda yaşadığım bir sıkıntı da arada kesintilerin olması. apple kendi ürünleriyle ne kadar stabil çalışıyorsa diğer ürünlerle bir o kadar (kıl kadar da olsa) sorunlu çalışıyor
-
2 de kullandim sahsen 2 ve pro arasinda ahim sahim muzik performansi gormedim. Anc ozelligi disinda artisi yok hatta bana gore kulaklık ucunun silikon yapida olmasi dezavantaj. Kulagimi agritiyor. 2 de kulagimda olup olmadigi belli degildi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
iOS’tan androide geçişler çoğunlukla pişmanlıkla ve geri dönüşle sonuçlanmıştı ama yine de sen bilirsin. Geçen bir başlık gördüm adam s22 almış iPhone X’e geçeyim mi diyor
|
Benzer içerikler
- iphone garantiden değiştirme taktikleri
- iphone saklama alanı boş ama dolu diyor
- icloud mail şifremi unuttum
- itunes satın alınan müziği zil sesi yapma
- imei 2 nedir
- en çok satan telefon markaları
- ios 18 beta yüklenir mi
- iphone always on display
- airpods 4 vs airpods pro 2
- iphone arama kaydetme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X