Şimdi Ara

iOS mu Android mi? Buyrun yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısınız, Android iyi bir işletim sistemi ancak iOS çok daha iyi.

iOS mu Android mi? Buyrun yorumum

Bazı Android kullanıcıları, Apple'a hala çok yüksek bir ram koymadığından veya işlemcinin hala Samsung'un amiral gemisi cihazların çok gerisinde olmasından veya batarya kapasitesinin düşüklüğünden vuruyorlar.

Donanım tabi ki cihazlar için önemlidir, ancak donanımı kullanan işletim sistemidir, yazılımıdır.

Siz araba kullanmayı bilmiyorsanız, veya iyi kullanamıyorsanız 400 beygir bir arabanın size fazla bir faydası olmaz. Ama ustalıkla ve cesaretle kullanabiliyorsanız 150 beygirlik bir arabayla, diğerinin 400 beygirlik arabasından çok daha iyi performans elde edebilirsiniz.

Cihazları da süren işletim sistemidir ve iOS daha iyi bir şofördür. Bunun bir çok sebebi vardır

1. yazılım donanım uyumudur, Apple kendi yazılımını kendi donanımına göre üretir, buna da ayni örneği verebiliriz, tanıdığınız bildiğiniz bir arabayı daha güvenli ve kontrollü kullanabilirsiniz ama Android gibi bin tane ayrı telefona yüklenmişseniz, her donanım isletim sistemine yabancı gelir, her arabada acemilik çeker asla kontrolü sağlayamazsınız.

2.si ise Apple sisteme dışarıdan çok fazla müdahaleye izin vermez, parçaları değiştiremezsiniz, kapağı açıp pille oynayamazsınız, dandik dundik hafıza kartları takamazsınız, uygulamalar asla sistem dosyalarına ulaşamaz her birine hafızadan ayrı bolum açılır orada işlerini görürler, bu da yıllardır söylenen "şoförün işine karışılmaz" mantığıdır. Herkes her şeye burnunu sokarsa yani Samsung gelir işletim sisteminin görüntüsünü değiştirmeye kalkar, HTC gelir sağına soluna pratik olsun diye kısayollar koyar, bi uygulama yüklersiniz sistem dosyalarının tümüne müdahale eder cihazı baştan aşağı değiştirir yani her kafadan bir ses çıkar, asla yol katedemezsiniz.

Umarım anlaşılır olmuştur.

Biraz uzun oldu ama okuyanın sabrına sağlık. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportakal -- 24 Eylül 2013; 1:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guzel yorum olmus bakis acinizi sevdim :) sıkılmadan okudum

• Güzel yazmışsınız ancak Android'in gelişim hızı inanılmaz.Çok büyük ilerleme var.Amiral gemileri yakında işletim sistemi bakımından oldukça stabil olacaklar Yine de şimdilik iOS daha iyi durumda
  • Apple halen androidlere göre daha önde bir telefon. Ancak iphone 5s de işlemci dışında BÜYÜK bir yenilik yok. Evet donanım iyileşti ona lafım yok. Ama parmak izi nedir yahu. Ne gerek vardı apple hakkaten. Önümüzdeki telefonlarda bir yenilik yapması gerek. Gerek donanımsal gerek tasarım olarak. Ama olmazsada gene alınmaya devam edecek sadece eski klassını kaybedebilir. Bir bilgisayar firması olarak zaten harikalar yarattı bence.

• Biz bunları geçeli yıllar oldu. Tamamen yanlış bir yorum yapmışsın edebiyat değil bu. Şoförmüş de beygirmiş de.. Bu iki işletim sisteminin birbirine üstünlüğü yok. Kişinin ihtiyacına göre. Genele ios hitap etse de(işlevselliği düşük, hızlı ve stabil) ios androidin yeteneklerinin yanına yaklaşamaz. İstediği kadar stabil olsun. Ayrıca laf ettiğiniz samsung htc özel arayüzlerine bir bakın. Not uygulamalarına takvimlerine.. iOsun kendi uygulamalarının ne kadar dandirik kaldığını farkedeceksiniz. Şoförün işine karışılmıyormuş.. Arka koltuktaki araba sahibi bile karışamaz mı? Nereye gideceğini söyleyemez mi? iOSta söyleyemiyor. Seviyorsanız kullanırsınız. Ama herkes bu dayatmalara katlanmak zorunda değil. O yüzden koca mesajın başına kocaman"BENCE" yazın bence. Hadi güle güle.

Not: Konu açıp bilmişilik yapıyorsunuz ya ayarım bozuluyor. Donanımı kullanan işletim sistemiymiş, yazılımıymış. Bak bak. Tabi ya hemen iphone almalıyım.. Kafası çalışan adamın hali başka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 13 Eylül 2013; 4:02:53 >

• Öncelikle yazdıklarına katılmamak elde değil. Lakin bir gerçek var android işletim sistemleri 300 TL'lik çin malı telefonlarda bile kullanılıyor , birde 2000 TL'lik telde kullanılıyor. Şuan çok kötü değil lakin yazılım firmaları öncelikle ios'a önem gösteriyor, bazı şirketler uygulamaları sadece ios'a göre düzenliyor. Bazılarıda android kullanıcılarının gönlü kırılmasın diye o tarafata düzenliyor.

Ben yapımcı bir şirtket olsam uygulamalarımı ilk önce ios'a çıkartırım. Eğer çok talep olursa androide düzenlerim lakin benim uygulamam çoğu andorid telefonda çalışmayacak, buda benim için bir prestij kaybı. Android işletim sistemi alanında tek olmalı.

Her firma sadece 2 modeline android işletim sistemi çıkartmalı. Böyle olursa zaten android değerli olacak. Ben telefonun beynine girmişim sistem dosyalarına girmişim. Yok apk kopyalamışım, yok beleş uygulama çalıştırmışım bunlarmıdır insanları özgürleştirmek.

Özgürleştirmekten kasıtlı olan tek alan var oda tema değişikliği ve kısayollar. Çok uğraşan ios'dada sistem dosylarına ulaşır tema yükler, kısayol koyar. Yıl olmuş 2013 hala kendi kendini şişiren, ram yiyen bir işletim sistemini övüyorsunuz.

Apple'ın belirli bir çizgisi var ve çok güvenilir. Banka uygulamalarında bile cihazınız jailbreaklidir diyip çalışmıyor, güvenliği önde tutuyor ama android ne yüklersen yiyor problem yok. Bu mudur özgürlük. Benim güvenliğimi hiçe sayan bir işletim sistemini neden kullanıyım.

Bu aradada eski bir android kullanıcısıyım. Diyorsunuz android hala gelişimde olan işletim sistemi, NE ZAMAN GELİŞECEK YILLARDAN BERİ GELİŞMEDİMİ BU MERET. Bırakın kandırmayın kendinizi kendi uydurduğunuz bir yalana inanıyorsunuz.

Android işletim sistemi her zaman 2.planda kalacak ve bu böylede devam edicek. Bu aradada Windows Phone 8 yada 9 Android'i silecek ve 3.sınıf bir işletim sistemi yapcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoki -- 13 Eylül 2013; 4:26:45 >

• 1.si dandik dundik dediğin hafıza kartı kullanmıyorum. Class 10 Sony hafıza kartı kullanıyorum, çünkü benim kullandığım marka bana her türlü aksesuar imkanını tanıyor.
    2.si dediğin doğru Ios işletim sistemi daha stabildir. Zaten ben, bana benim telefonum bilmem kaç çekirdekli bilmem şuyu var diyene aynen şunu söylüyorum.
    Bana ne arkadaş ? Kaç çekirdekliyse kaç çekirdekli bu beni ilgilendirmiyor. Sen nette sorunsuz gezebiliyor musun ? Sen donmadan oyun oynayabiliyor musun ?
    Telefon kendini resetliyor mu ? Yazılımsal bir problem yaşıyor musun ? Ben bunları soruyorum hemen.

Android telefonun birinde 1.5 ghz işlemci var 2gb ram var, apple 1.2 ghz koyuyor çift çekirdek ve adam senin cihazındaki performansı veriyor vermiyor mu ? veriyor bitmiştir.
    Bana daha sen kalkıp da yok efendim benim telefonum 8 çekirdekli desen de benim umurumda olmaz. Yanlış anlama sana kapak falan yapmaya çalışmıyorum :) sadece kendi yorumumu söylüyorum.
    Apple firmasını ben takdir ediyorum. Android işletim sistemi google'a ait ve ben yıllardır google'ın nasıl bir sömürgen olduğunu çok iyi bilirim.
    Para kazanmak için düşmanına bile mal satar aynı android'i çin malı dandik markalara verdiği gibi. Burada yanlış yaptı çünkü o kadar çok salak firmalara verdi ki android'in bir değeri yok benim gözümde pek.
    Ios bu yüzden daha değerli kılınıyor. Ben android telefon olarak Samsung deneyimi yaşadım ama yıllardan beri gelen Sony hastalığım var tekrar hemen Sony'ye döndüm.
    Benim telefonumda kapalı kutu içi açılmıyor o yüzden kafam rahat. Ne root yapıyorum ne de başka bir şekilde sistemle oynuyorum. Stabil bir telefon yapmış Sony.
    Bazı telefonlarda arayüzden dolayı yaşanan problemleri ben asla yaşamadım yaşamıyorum da.

Benim yorumum da Ios alınacaksa ki zaten bir seçenek var Apple, Android alınacaksa da kaliteden ödün vermeyen tek firma Sony alınmalıdır.
    Çünkü Sony bazı markalar gibi apaçi değildir. Gereksiz program ve özelliklere yer vermez. Elini takip eden sensörmüş, yok gözleri takip eden sensörmüş bilmem ne.
    Neyse hocam sana katılmakla beraber, ciddi derecede memnun olduğum Xperia Z'yi de burada anımsatmak istedim, iyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne isletim sistemiymis arkadas bitmiyor karsilastirmalar. yuzyilin polemigi ask mi para mi yi bile geride birakti yeminle.

ne kadar subjektif olsada bir istatistik verecegim. amerikadayim su an 10 kisinin 8 inde banko iphone var. yasli amca teyzelerde de 3gs cok populer. cok nadir htc one ve s4 goruyorum.

Amerikanlar herseyde islevsellige bakar. Studyo dairede oturur, otomatik arac kullanir, yemek yapmaz, trafik olan yerlerde metro kullanir ve cogunlugu iphone kullanir. Reliability ve Functionality olmazsa olmazlaridir. Belki de bu sebeple tercihleri genellikle iphone yonunde. Amerikada bulunmus arkadaslar ne dedigimi anlayacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

ne isletim sistemiymis arkadas bitmiyor karsilastirmalar. yuzyilin polemigi ask mi para mi yi bile geride birakti yeminle.

ne kadar subjektif olsada bir istatistik verecegim. amerikadayim su an 10 kisinin 8 inde banko iphone var. yasli amca teyzelerde de 3gs cok populer. cok nadir htc one ve s4 goruyorum.

Amerikanlar herseyde islevsellige bakar. Studyo dairede oturur, otomatik arac kullanir, yemek yapmaz, trafik olan yerlerde metro kullanir ve cogunlugu iphone kullanir. Reliability ve Functionality olmazsa olmazlaridir. Belki de bu sebeple tercihleri genellikle iphone yonunde. Amerikada bulunmus arkadaslar ne dedigimi anlayacaktir.

Kisiye gore degisir. Ama iOS'in benefit'leri fazla tabiki.
  • Herkesde mesut çevik olmuş forumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan MCMV -- 13 Eylül 2013; 8:02:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlar uygulamalar yönüyle bir karşılaştırma yapmanın yanında uzun vadeli kullanıma bakmalı. Bir süre iOS'un tadına bakmış sonra da yıllarca android kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki iki işletim sistemi arasında çok ciddi bir stabilite farkı görüyorum. Elbetteki hepsinde hatalar, sorunlar vs. yaşanabilir ama iOS bu konuda Android'e göre çok daha önde. Bunun temel sebebi de Apple'ın korumacı yaklaşımı. Android işletim sistemi orta-uzun vadede çok yavaşlıyor... Ne kadar fazla özelliği olursa olsun.
  • Konu iyi niyetle başlamış lakin ios sever birinin yazdığını "dandik dundik hafıza kartı" deyişinden anlamak gayet kolay. 2007 den bu yılın Nisan ayına kadar iPhone kullandım. Kusura bakmayın Android ile iOS'u kıyaslamak ahmaklıktan başka birşey değil. Cihaz olarak değil yazılımdan bahsediyorum. iOS kullanıcısı standart uygulamaları kullanır, android kullananlar ise rom muş widget mış uğraşmayı seven insanlar oluyor genelde. Evet Google MarketPlay in gelirleri vasat, uygulamaların belli bir kısmı çöp ama uğraşılıyor. Kendimden örnek vereyim s3te Swift klavye ile 5 saniyede mesaj gönderiyorum. Harflerin üzerinde parmağımı kaydırmam yeterli TEK EL İLE. Cihaz olarak kıyaslanacaksa illa kağıt üzerinde iPhone dan kötü Modeller de var çok daha üstünleri de. Efendim uygulamalar ilk Appstore a çıkıyor diyen de olabilir. Adam oradan para kazanıyor da ondan. APPLE kullanıcısı sadıktır, ben imac ipad kullanıyorum işim gereği Windows bana itici geliyor ama onu da kullanıyorum yine işim gereği. 8 bin tllik imacin yapamadığını 1500 tl lik HP yapıyor. E şimdi Hp mükemmel mi diyeyim yani. Gereksiz başlık gereksiz tartışma. Elma ile armut kıyısından farksız.

• Android, daha fazla kişiselleştirme sunmakta ve bir çok cihaza hitap etmekte. Android'in stabillik sorunu daha farklı.
    Ancak Jellybean ile büyük ilerleme sağlanmış bu hızla ilerlerse iOS'in stabilliğine erişecek.
    Eğer erişirse, bu çok çok büyük bir başarı olur. Evrensel bir yazılımın, tek bir cihaz için yazılan yazılımdan daha stabil, ya da yaklaştı, yada aynı.
    iOS arabayı kendine göre dizayn ettiği için daha iyi sürüyör tabi Ama Android de ona yaklaşıyor ve onu geçince, iş ciddiye binecek.
  • Uzun yıllardır android ve ios u birlikte kullanan birisi olarak;

Tv izlerken, oyun oynarken ios kullanıyorum. Gayet stabil ama toplantıdayım yanımda bilgisayar yok başka birinin hafıza kartındaki bilgiyi ota kablosu ile androide alabiliyorum, flashlı bir sitedeki iletişim bilgisini alabiliyorum, sistem dosyalarına ulaştığımdan dosyalarda her türlü değişikliği yapabiliyorum. Bence en iyi ikili android kaliteli bir telefon ve ipad mini 3g.

Htc one x turkcell (2gb internet), ipad mini avea ( 5gb internet) birlitkte kullanıyorum. Evde de ipad 4 gsm var. Yani ios mu android mi ikisi de bu şekilde 10 numara...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Biz bunları geçeli yıllar oldu. Tamamen yanlış bir yorum yapmışsın edebiyat değil bu. Şoförmüş de beygirmiş de.. Bu iki işletim sisteminin birbirine üstünlüğü yok. Kişinin ihtiyacına göre. Genele ios hitap etse de(işlevselliği düşük, hızlı ve stabil) ios androidin yeteneklerinin yanına yaklaşamaz. İstediği kadar stabil olsun. Ayrıca laf ettiğiniz samsung htc özel arayüzlerine bir bakın. Not uygulamalarına takvimlerine.. iOsun kendi uygulamalarının ne kadar dandirik kaldığını farkedeceksiniz. Şoförün işine karışılmıyormuş.. Arka koltuktaki araba sahibi bile karışamaz mı? Nereye gideceğini söyleyemez mi? iOSta söyleyemiyor. Seviyorsanız kullanırsınız. Ama herkes bu dayatmalara katlanmak zorunda değil. O yüzden koca mesajın başına kocaman"BENCE" yazın bence. Hadi güle güle.

Not: Konu açıp bilmişilik yapıyorsunuz ya ayarım bozuluyor. Donanımı kullanan işletim sistemiymiş, yazılımıymış. Bak bak. Tabi ya hemen iphone almalıyım.. Kafası çalışan adamın hali başka..

Konunun başlığında zaten kendi yorumum olduğunu belirttim. Ben yorumumu paylaştim katilip katilmamak size kalmis. Ama ben yorumumu paylasirken, sinirlenmeden, kimseye bulasmadan yaptim. İnsanlarin kendi yorumlarini anlatmasi sizin asabinizi bozuyorsa, bu tamamen sizin sorununuz, ilk once kendi otokontrolunuzu, stabilitenizi saglayin daha sonra isletim sistemlerini konusuruz. İyi gunler

• quote:

Orijinalden alıntı: Celtic Warrior

quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

ne isletim sistemiymis arkadas bitmiyor karsilastirmalar. yuzyilin polemigi ask mi para mi yi bile geride birakti yeminle.

Kisiye gore degisir. Ama iOS'in benefit'leri fazla tabiki.

ouw men cok cool bi aciklama olmus benefit falan

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Konu iyi niyetle başlamış lakin ios sever birinin yazdığını "dandik dundik hafıza kartı" deyişinden anlamak gayet kolay. 2007 den bu yılın Nisan ayına kadar iPhone kullandım. Kusura bakmayın Android ile iOS'u kıyaslamak ahmaklıktan başka birşey değil. Cihaz olarak değil yazılımdan bahsediyorum. iOS kullanıcısı standart uygulamaları kullanır, android kullananlar ise rom muş widget mış uğraşmayı seven insanlar oluyor genelde. Evet Google MarketPlay in gelirleri vasat, uygulamaların belli bir kısmı çöp ama uğraşılıyor. Kendimden örnek vereyim s3te Swift klavye ile 5 saniyede mesaj gönderiyorum. Harflerin üzerinde parmağımı kaydırmam yeterli TEK EL İLE. Cihaz olarak kıyaslanacaksa illa kağıt üzerinde iPhone dan kötü Modeller de var çok daha üstünleri de. Efendim uygulamalar ilk Appstore a çıkıyor diyen de olabilir. Adam oradan para kazanıyor da ondan. APPLE kullanıcısı sadıktır, ben imac ipad kullanıyorum işim gereği Windows bana itici geliyor ama onu da kullanıyorum yine işim gereği. 8 bin tllik imacin yapamadığını 1500 tl lik HP yapıyor. E şimdi Hp mükemmel mi diyeyim yani. Gereksiz başlık gereksiz tartışma. Elma ile armut kıyısından farksız.

Hocam konuyla alakasiz Ama ingilizanahtari forumda bu nikle bulundunuz mu nik yabanci gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: anelka39

quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Konu iyi niyetle başlamış lakin ios sever birinin yazdığını "dandik dundik hafıza kartı" deyişinden anlamak gayet kolay. 2007 den bu yılın Nisan ayına kadar iPhone kullandım. Kusura bakmayın Android ile iOS'u kıyaslamak ahmaklıktan başka birşey değil. Cihaz olarak değil yazılımdan bahsediyorum. iOS kullanıcısı standart uygulamaları kullanır, android kullananlar ise rom muş widget mış uğraşmayı seven insanlar oluyor genelde. Evet Google MarketPlay in gelirleri vasat, uygulamaların belli bir kısmı çöp ama uğraşılıyor. Kendimden örnek vereyim s3te Swift klavye ile 5 saniyede mesaj gönderiyorum. Harflerin üzerinde parmağımı kaydırmam yeterli TEK EL İLE. Cihaz olarak kıyaslanacaksa illa kağıt üzerinde iPhone dan kötü Modeller de var çok daha üstünleri de. Efendim uygulamalar ilk Appstore a çıkıyor diyen de olabilir. Adam oradan para kazanıyor da ondan. APPLE kullanıcısı sadıktır, ben imac ipad kullanıyorum işim gereği Windows bana itici geliyor ama onu da kullanıyorum yine işim gereği. 8 bin tllik imacin yapamadığını 1500 tl lik HP yapıyor. E şimdi Hp mükemmel mi diyeyim yani. Gereksiz başlık gereksiz tartışma. Elma ile armut kıyısından farksız.

Hocam konuyla alakasiz Ama ingilizanahtari forumda bu nikle bulundunuz mu nik yabanci gelmedi

evet kardeşim orada da birkaç paylaşımım oldu naçizane

• Gordunuzmu bir paylasimin 40 yil hatri varmis derler dogruymus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anelka39 -- 13 Eylül 2013; 11:59:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportakal

Bir de şunu eklemek istiyorum, çok doğru bir örnek olmayacak belki ama babamdan örnek vermek isterim.

Babam 2-3 yıldır HTC Desire S kullanır ama bi gelir, su uygulama yuklenmedi, bi gelir telefon kendi kendine kapandi, bi gelir resimler acilmiyo virus mu girmis buna. Usandi artik telefonu degistireyim dedi. Babam tam bir iOS düşmanıdır asla iPhone almaz adeta yemin etmişçesine direnir.

Telefon almak istedi, madem iPhone almıyorsun şu sıralar piyasadaki en alınası telefon samsung S4'tür diye onu tavsiye ettim. Öyle böyle bi S4 aldik babama. Numaralarini yukledik ayarlarini yaptim, gunluk normal islerini goruyor guzel kullaniyor hersey guzel. Bu haftanin basinda sehir disina cikti babam, ordan ariyo beni, yok buna watsapp yukledim sadece wifi'den calisiyo hucreselden calismiyo diye, biyerlere gostermis cihazi, yaptirmis. Tamam onu hallettik, sonra bi aradi "bunun rehber isimler hersey birbirine girdi, gelen aramalarda hep numara gorunuyo, rehberden isme basinca aranmiyo numaralari ezberleyip tekrar ceviriyorum, cevapsiz aramalari goremiyorum kafayi yedi bu telefon" diye. Ah baba dedim yalvardim sana iPhone alalim diye.

Bu ornekten yola cikarak, buradaki sorun cihaz degil bu soruna bakarak cihaza ve isletim sistemine bok atmak olmaz, bu babamin beceriksizligi ancak, herkesin basina gelmez bu, ama biraz telefona kafa yormaniz, onu anlamaniz ve onun gibi dusunmeniz gerekir. Bu karmasikliga musaade eden isletim sistemidir.

İsletim sisteminde neden boyle hatalar olur, neden hersey bu kadar karisir bilmem. Cok fazla karmasik ve oturmamis bir isletim sistemi bunlara yol aciyor.

Halbuki sozkonusu iOS olsaydi naparsa yapsin, isterse telefonun altindan girip ustunden ciksin, bunun gibi sorunlarin hicbiriyle karsilasmazdi. Bundandir iOS hayranligimiz, apple'i tercih edisimiz. Hersey acik ve net ve yeteri kadar. İhtiyacimiz oldugu kadar.

Yalniz bu android in hatasi degil babanizin hatasi.
    Ve farkettim ki hicbir sekilde objektif degilsiniz. İllaki android kotulenecek size ne kardesim isteyen istedigi telefonu alir ve kullanir bu konuyu acmaniz ne size arti kazandirdi ne de bize.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.