Avukat ihtarname gönderdi noterden.
Benim avukatim ihtarname gönderdi noterden gönderildi. Kiraci ile kavgali oldugumdan dolayi bana ihtarname geldi mi gelmedi mi diye bildirmeye bilir kiraci. Bu durumda ihtarname ulasti mi ulasmadi mi nasil bilebilirim?
Ihtarname sizce nezaman ulasir kiraciya?
Ev satarken dikkat edilmesi gereken meseler?
Simdi diyelim ki tapuya gittik evi satin almak isteyen ile. Adam getirecek nakit 2-3 milyon tl para. Ilk basta bu parayi direk banka hesabima yatirmak daha mantikli geliyor sonucta paranin tamami veya bir kismi sahte cikabilir.
Bu sahteciligi önlemek icin ne yapilir? Ve bunun disinda baska önemli konular varmidir? püf noktalarini bilmem gerekiyor yoksa hapi yutarim.
kiraci kirayi eksık yatirirsa.
Kiraci kirayi eksık yatirirsa ne yapilmali? Kira anlaşmasinda 4000 tl yaziyor ancak kira 3000 tl gönderiyor hesabima.
1 temmuz 2023 sonrasinda yenilenen kira sözlesmeleri zam orani?
1 temmuz 2023 sonrasinda yenilenen kira sözlesmeleri zam orani nekadar olacak? enflasyon ortalama 80%.
yani 1 temmuzdan sonra yenilenen kira sözlesmeleri 80% artacakmidir ? yani diyelim ki kiraci suan 3000 veriyorsa , ozaman 80% enflasyon artmasi ile birlikte toplam kira 5400 tl mi olacak?
2 Temmuz 2023 sonrası yapılacak kira sözleşmelerinde kira artışı 12 aylık ortalama enflasyon üzerinden yapılacak. Kiraya Farklı Oranlarda Zam Yapılabilir mi?
Belirli haklarindan yoksun birakilma cezasi.
Iki tane asliye ceza mahkemesi davasi acilmis adima.
Ben yurt disinda yasiyorum. Gecen yilin basinda ve sonunda 2 tane dava acilmis adima. Bunu tesadufen gordum daha yeni e devlet ile.
ancak ne ile suclandigimi anlamiyorum ve bana hic bir haber gelmedi evime mektup falan yurt disinda.
e devlette baktigimda taraflar olarak sadece benim ismi yaziyor ve ben sanikmisim??
baska hic bir bilgi yok , ne ile suclandigimi nerden bilebilirim? Dosya yil/no yaziyor sadece bir kac numara var. ilk durusma gerceklesmis.
ikinci davada ise '' iddianamenin iadesine CBS'nin itirazinin üst mahkemece kabulü üzerine acilis'' yaziyor dosya durumunda. yani galiba ilk davayi kazanmisim ki CBS itirazda bulunmus.
görünen o ki kamu davasi acilmis adima. büyük ihtimal ile ataturke facebooktan hakaret falandir.
https://www.hukuki.net/showthread.php?108038-iddianamenin-iadesine-CBS-nin-itirazinin-ust-Mahkemece-Kabulu-uzerine-Acilis-nedemek
Kiracimiza nezaman cikmalari gerektigini soylemeliyim?
haziran 2023'de ihtiyac sebebi ile tahliye davasi acilacak. belirli süreli kontrat var haziran 2023de sona eriyor. mayyisda ihtarname gönderilir.
fakat bundan önce bildirsemmi kiracimiza cikmalari gerektigini örnegin mart'ta falan? yoksa ihtarname ile mi duysunlar isin ciddiligini?
1 tanik yeterli olabilir mi?
ihtiyac sebebi ile tahliye davasi acacagiz kiraciya karsi. suanda sadece 1 tane tanik var elimizde. normalda mahkemeler 2 tanik dinlerler. 1 tanik hakime karsi konusturulmasi bence hic yoktan daha iyi dir , ancak yeterli mi degil mi soru bu, siz nediyorsunuz?
Davada kagit uzerinde beyan kabul edilir mi?
mahkemede tanik olarak beyanda bulunan kisi (yurt disinda yasayan kisi), kagit uzerinde imzali beyanda bulunabilir mi ? yoksa mutlaka mahkemeye gidipte mi beyanda bulunmasi gerekiyor?
tahliye davasinda taniklar nekadar önemli?
tahliye davasi acarken , bide basina baska bir bela da geliyor ev sahibi olarak , oda taniklarinin mahkemede (hangi sehirde yasiyorsa tanik , orda ki adliyede hakime karsi beyanda bulunabilinirler) , konusturtulmasi. buda ayri bir bela. benim bu konuda 2 tane tanik var evli olan bir küzenim ve annesi. ancak bu tahliye davasindan sonra bidaha kira isine kesinlikle girmem. 15 yildir 3-4 farkli insanlara kiraladigim daireden suan ki en son kiraciyi cikartmak bukadar zor oldugunu bilseydim kesinlikle evimi coktan satmistim. ugrasmaya degmez.
tahliye davalarinda taniklarin konusmasi , yani ev sahibinin kendi evi disinda baska biyerde kalamadigina dair aciklamalarda bulunulmasi nekadar önemlidir sizce?
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 142
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.874 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 77 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hukuk Genel