Simdi diyelim ki tapuya gittik evi satin almak isteyen ile. Adam getirecek nakit 2-3 milyon tl para. Ilk basta bu parayi direk banka hesabima yatirmak daha mantikli geliyor sonucta paranin tamami veya bir kismi sahte cikabilir. Bu sahteciligi önlemek icin ne yapilir? Ve bunun disinda baska önemli konular varmidir? püf noktalarini bilmem gerekiyor yoksa hapi yutarim. |
Ev satarken dikkat edilmesi gereken meseler?
-
-
elden almamaya özen gösterin banka havalesi ile hesaba aktarım yapılsın yada en kötü çanta içindeki parayla birlikte bankaya gidilir hesaba yüklenir ve yüklendikten sonra tapuya gidilir tapu işlemleri başlatılır acele etmenin faydası yok geç olsun tam olsun kafasıyla yapılması gerekiyor bu işler sonuçta milyonlardan bahsediyoruz.
-
tapu belgesini ben kaybettim bu durumda ne yapmaliyim? tapuya galiba tapu belgesinide getirmek gerekiyor?
-
Taşınmaz alım satımında satış bedelini banka yoluyla almak gerekir. Bu şekilde paranın sahte/çalıntı olması gibi ihtimallerin önüne geçilir. Ayrıca şunlara dikkat etmelisiniz;
- Satış bedeli taşınmazı alan kişi tarafından transfer edilmeli aksi taktirde 3. kişi size göndermiş olduğu paranın iadesini talep edebilir,
- Banka dekontunda açıklama kısmına taşınmaz satış bedeli için gönderildiği yazılmalı,
- Satış bedeli hesabınıza geçmeden; satış tutarı, dekont açıklaması ve alıcı kişinin bilgilerinin doğru olduğuna emin olmadan satış işleminin yapmamanız gerekir,
- Bu hususta teamül önce satış bedelinin ödenmesi hemen akabinde ise taşınmazın devrinin yapılmasıdır.
-
Allah razi olsun direk not ettim yazdiklarinizi.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X