Laptop Batarya Kullanımı
Laptopumu fps sorunlarından daima ac şeklinde kullanıyorum. pil sağlığını çok kötü etkilediğini biliyordum fakat 2,5 yılda 51.004 mWh tan 21.272 mWh ta düştüğünü göürnce buna bir dur demenin vakti geldiğni farketttim. okuduğum çoğu makaleye göre %100 şarj çıkarıp,edip ayda bir-iki kez takıp şarj etmek daha sağlıklıymış pcnin üzerinde durmaktansa. (en iyisinin düşük sıcaklıklarda %40 da bırakılması olduğunu biliyorum fakat %40 da bırakırsam hafatda bir belki daha sık şarje etmem gerekir şimdi ona deyineceğim). Fakat büyük bir sorun var. Bilgisayarımın bataryası içeriye monte. Yani bataryayı çıkarmak için habire içini açmam soketi sök tak yapmam gerek. Malum garantiside bitti. Temizlemek için bile korkarak açıyorum her zaman soketi sökerim ama ya sökmeden önce uygunsuz bi temas yaptıysam ya anakartı yaktıysam diye düşünüyorum. Bilgisayardanda fazla anlamdığımdan her içini açtığımda içime bir ürperme geliyor. Geleyim asıl soruma. Bataryayı sökmeden gücü yazılımsal olarak kesebileceğim bir sistem var mıdır? her seferinde içini mi açmalayım? sizce yapmam gereken nedir?
Yanlışlıkla 112'yi aradım.
Beyler dün apartmandan bir arkadaşımla depremin kameraya nasıl yansıdığına bakmak için (Adana) bodrumdaki kamera monitörüne indik. Telefonun ışığını açmak için iki kere kapatma düğmesine basılıyordu.
Fakat bilmediğim şey ard arda 5 defa basınca 112'yi arıyormuş. Telefondan Acil durum sesini duydum baktım 1 saniyedir acil durum yazıyor o karanlıktaki panik halimle kapattım ve daha fazla meşgul etmemek için geri aramadım. Yukarı çıktım oturdum arkadaşla yaptığım eşşekliği düşündük. Bir anda sokağa bir polis ekip otosu geldi ve bizim apartmanın önünde durdu. Bi bir an panik oldum ardından gidip "abi ben aradım geri aramayada yüzüm olmadı kusura bakmayın" diyebileceğim aklıma geldi fakat ben tam ayağa kalkarken araba hemen gitti. Düşündüm, konumumu vermedim (yaklaşık konumumu bağlı olup konuştuğumuz kominikasyon trafolarından bakabildiğini biliyorum) ama buna rağmen tam konumumu nasıl buldular diye düşündüm ayarlarda gezerken acil durum modunda konumumu servisle paylaş diye bir seçenek gördüm ve olayı çözdüm. Adamların gelip bana baktığını ve "Adama bak kaç yaşına gelmiş hala 112'yi meşgul ediyor "deyip sövüp geçtiklerine yüzde yüz eminim. Sizce 112 yi tekrardan arayıp durumu izah edeyimmi yoksa salla gitsinmi dersiniz?
İyi forumlar
Geçmiş olsun Türkiye
Halo Infinitie Campaign İndirme
Xbox gamepassden gelen halo infinitie oyununu indirmek istedim. aratınca iki seçenek geldi biri düz halo inf. biride halo inf. campaign yazıyodu. ben arkadaşımla campaigne oynamak istediğimden onu indirdim ve ikisi birden geldi. oyuna girdiğimde sonradan indirmem gerektiğini anladım forumlarda yazdığı gibi dowload seçeneğinden campaign seçtim apply dedim fakat bişey olmuyor gibi duruyor. birkaç defa denedim en sonunda xbox uygulamasında "xbox live oyun içi deneyim yükleniyor bu işlem birkaç dakika sürebilir" dedi doğru adımdamıyım yoksa farklı birşey yapmammı gerekiyor. şimdiden teşekkürler.
Yazı biraz yanlış olmuş anlaşılmayan biryer varsa tekrar yazabilirim
Depremden etkilenen bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun.
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.743 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware