Arkadaşlar herkese selamlar, 11.09.2023 tarihinde halihazırda 75Mbps olan sözleşmemi yeniden 75Mbps olarak yeniledim. Lakin sözleşme yeniledikten sonra, internet bağlantımda sürekli kopmalar yaşandı. TürkTelekom müşteri hizmetlerinde arıza kaydı oluşturdum, oluşturulan arıza kaydı düşük hız olduğu için türk telekom internetimi 75mbit'ten 50mbit'e iki kez nakil yaparak (sanırım cayma bedeli ödememem için) düşürdü. Sonrasında TürkTelekom çalışanı beni arayarak taahhüt yaptırdığım tarihte hız arttırma yaptığımı söyledi. Ben ne kadar taahhüt yenilediğimi söylesem de hız arttırma yaptığımı bana söyleyerek üstüne bana sinirlendi. Bu olay için tüketici hakem heyeti'ne başvurdum, hala yanıt bekliyorum.
Her neyse, 50Mbps olan internetime şu anlık razı olup ISS araştırdığım sırada bir şey fark ettim, bizim evin önünde telefon direği var ve bu direkten doğrudan bizim binadaki dairelere kablolar gidiyor. (Tam bir görsel şölen(!)) Ama yan binamızın önünde elektrik direği yok, herhangi bir kablo gitmiyor. (Üstüne yan binamızda 1 adet sürücü kursu ve emlakçı mevcut.) Altyapısı olup olmadığını merak ederek ilgili sitelerden (GökNet-GıbırNet) altyapı araştırması yaptım ve o anda beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü Yan binamızda fiber internet altyapısı var ve bizim binamız en fazla 45Mbit DSL altyapıyı destekliyor??
Bu konu hakkında TürkTelekom'a dilekçe bıraktım, açık kapı'dan 2 kez başvuruda bulundum, bu gün CİMER üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na başvuruda bulundum, Twitter'dan yazdım. Sonuç mu? Sonuç şu oldu:
TürkTelekom sanki dalga geçermişçesine fiber dönüşüm projesi olmadığını, 2024-2025 yatırım programında değerlendirileceğini yazdı. Yazdı ama, yan binamızda varken biz neden 1 yıl boyunca bekliyoruz? Sizce ne yapmalıyım? Ekstra olarak tekrar TürkTelekom il müdürlüğüne gidip sorunumu belirtmeli miyim? Biliyorum bazı firmalar onları darlamadan,sıkmadan iş yapmıyor. Sizce ben de böyle bir yol izlemeli miyim? Telefonla arayıp isteğimi iletmeli miyim? Konu hakkında daha önce tecrübe/bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmasını isterim. Herkese iyi forumlar.
Arkadaşlar herkese selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi yıl 2008 2009 falan, belki 2007... Komşumuzun laptop'unda Mario Kart'a benzeyen (Mario kart bile olabilir ama hiç sanmıyorum, oyundan bazı görüntüler hala aklımda ama ismi bir türlü aklıma gelmiyor.), 8 kişiliğe kadar split screen oynanabilen, hatta oyun içindeki bazı eşyaları sayacak olursam bunlardan biri bowling topu olurdu. Bowling topunu fırlatıyorduk ve sersemletiyorduk. Yıllarca oyunu aradım, aranızda belki bir bilen vardır...
Ayrıca zamanında bir gazete sanırım yaklaşık 60-90 kadar oyunu içinde barındıran bi DVD veriyordu (Plastik, kapağında ... in 1 yazan bir kabı vardı.). Gazete olmasa bile öyle bir DVD hatırlıyorum eski komşuma vermiştim ve kutusunu duvara fırlatıp kırmıştı.
Her neyse dostlar. Bu oyunu ve bahsettiğim DVD'yi belki bir bileniniz vardır, öyle umut ediyorum. Lütfen bu oyunları bulmama yardımcı olun, eski günlere gidip şimdi kardeşlerimle o oyunu oynamak istiyorum.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.155 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet Servis Sağlayıcılar