lanet bir insanım
Zora gelemememden midir bilmiyorum acayip üşengeç bir insan oldum yıllar geçtikçe. 11.sınıftayken deli gibi spor yapardım haftada 5 gün kick boks idmanı + cumartesi pazar sabah koşu. Sonra sınav yılı geldi iyi bir lisede okuyordum %2lik bir fen lisesiydi. Ailemin beklentileri fazlaydı. Ortaokuldayken de beklenti vardı ama sanırım çocuk olduğum için anlamıyor stres yapmıyordum. 12ye geçince aniden sporu bıraktım, aileme sporla yks yi aynı anda götürebileceğimi, bunu yapan insanların olduğunu söylüyordum. Hiç değilse haftada 2 gün gidebileceğimi düşünüyordum ama kesinkes reddediyorlardı. Aileme göre spor ve yks yi aynı anda yürüten insanlar 100 - 200k arası hedefi olan insanlardı ve ben daha iyi olmalıydım. Antrenörümle de dershane vs konusunda aram açılınca tamamen bıraktım. Ama ders çalışırken beynimde arka planda sürekli bu vardı. İyi bir sporcuydum, yendiğim rakiplerim prof maçlara çıkmaya başlamıştı evde nasıl kudurduğumu tahmin edebilirsiniz. Ağustosta sporu bırakmıştım. Sınav yaklaşmış aylardan mayıs haziran olmuş hala aç köpekler gibi spor diyordum. Sınava girerken aklımda mezuna kalmamam gerektiği bi yıl daha dayanamayacağım vardı. Sonuç olarak 90k sıralama yaptım. Hiç aklımda olmayan inşaat mühendisliğini sadece okulumun adı köklü bir yerlere gelebilirim diye fiyat / performans olarak yazdım. Şu an ne spora tekrar başlayasım ne ders çalışasım var seçtiğim bölümden emin bile değilim. İnşaat sektörü çok zor bir sektör belki asgari ücrete çalışacağım. Ailemin yüzüne bakmaya utanıyorum bazen yaptığım sıralamadan dolayı. 9 10da dersleri kötü olan tınlamayan insanlar bile 20 30k sıralama yapıp iyi yerlere gittiler. Rakiplerimden birçoğu Türkiye şampiyonası, prof maç derken yükseldi kendi salonunu açan bile var. Yaptığım sonuçları kendime yediremiyorum ama tekrar yks çalışmaya korkuyorum potansiyelimin bu olmadığını biliyorum. Sınav yılı içinde de çalışıyorum ama ya olmazsa rezil olursam stresi hep vardı zaten. Bilmiyorum buraya kadar okuduysan teşekkür ederim gece gece dertlenmiştim de.
Gazi inşaat vs hacettepe fizik müh
99k sıralamam var. Mezun düşünmüyorum. Abim burdurdan mezun inşaat mühendisi. Şu an iyi de kazanıyor Türkiye şartlarına göre. Gazi inşaat müh yazarsam erasmus vs zorlayıp yurt dışı düşünüyorum türkiyede şartları zor. Fiziği küçüklükten beri çok severim zaten sıralamayı ayakta tutmaya çalışan fizik oldu diyebilirim. Ama iş imkanları vs ailem biraz soğuk bakıyor. Tanıdığınız var mıdır? Hiç duymadım fizik mühendisliği tercih dönemine kadar. Belki yurt dışında önü açıktır ama ne yapsam bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?
Mezuna kalmak Hakkında
Selamlar tahmini olarak 50-70k arası bir sıralamam gelicek. İnşaat ve elektronik mühendisliği arasındayım uzun zamandır. İnşaatta gazi, hacettepe bi ihtimal odtü ; elektronikte de gazinin teknoloji fakültesi olabilir gibi duruyor. Asıl soruma gelirsek sınava hasta girmem sebebiyle ayt de 6 7 soruyu dikkat hatası vs derken kaçırdım. Sizce bu saydığım mühendisliklerden birine gidip kendimi geliştirmek mi, yoksa mezuna bırakıp popülerliği daha yüksek olan ünilerden birine gitmek mi mantıklıdır
Netlerimin çok oynaması hakkında. Lütfen yardım edin
Merhaba arkadaşlar. Kafama çok takıldığı moralimi bozduğu için yazmak istedim. Fikir ve önerilerinize açığım. Tyt netlerim 90 civarı. Ayt de ise denemeden denemeye çok oynuyor. Ayt matematiği 20 25 arası sabitledim derken birden 15e düştüğü oluyor. Fende ise evde aldığım kaliteli yayınlardan çözünce (apotemi, 345,3d) 25 30 arası gelirken dershanede girdiğim kurumsal yayınlarda geçen 18i bile gördüm. 50k odtü inşaat istiyorum. Mezuna kalmak istemiyorum. 3 4 yıl aktif olarak spor yaptım. Türkiye şampiyonlarına katıldım. Birçok derece elde ettim. Ama dönem başında istenmeyen sebeplerden ötürü (antrenörümle tartıştık) bırakmak zorunda kaldım evime yakın başka spor salonu da yok. Spora dönmek ağustos ayından beri her gün içimi kemiriyor. Masa başında oturmak zor geliyor. Bi an önce istediğim yeri kazanıp spora devam etmek istiyorum lütfen yardımcı olun
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 627 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar