![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/3139923/154fa800-97c6-4b83-b6e3-fa4ac07f5c88.png)
![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Bilgisayarım Takılı Kaldı ve Bazen Mavi Ekran Yiyorum
Laptop: MSI KATANA 17 B13VGK 1040XTR RTX 4070 INTEL I7 13620H
Merhabalar, daha önceden de laptop'umda yaşadığım mavi ekran ve oyunda aniden atma problemleriyle başlık açmıştım ve bios güncelleyerek "çözmüştük". Neden "çözmüştük" diyorum çünkü bir süre sıkıntısız kullandıktan sonra mavi erkan ve oyundan atma sıkıntılarını yaşamaya başladım. Ben de ilk iş MSI sitesinden bios güncellemerine baktım ve bu ay yeni bir sürüm yayınlandığını gördüm ve onu da indirdim. Ondan sonra da mavi ekran yedim ve artık alıştığım için umursamadım açıkcası. Şimdi de oyunda arkada müziğimi açmış eğlenirken bir anda bilgisayar takıldı ve kullanılmaz oldu. Güç tuşuna uzun süre basılı tuttum ve kapandı. Şu an iyi ancak canıma tak etti artık. Yıllar sonra ilk kez kavuştuğum oyuncu bilgisayarımda böyle problemlerle karşılaşmak acayip canımı sıkıyor.
Yaşadığım takılma esnasında çektiğim 2 video ve yakın zamanda yaşadığım mavi ekranların minidump dosyaları aşağıdaki drive linkinde mevcut:
![](https://drive.google.com//ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/drive_2022q3_32dp.png)
MSI övdüler diye MSI aldık vallahi gına geldi... Almanyadaki arkadaşımda da var aynı mavi ekran problemi, o takılma yaşadı mı bilmiyorum.
Merhabalar, bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım ve laptop alacağım. Genel olarak herkesten Victus duyduğum için Victus düşündüm ve 2 laptop arasında kaldım. 4070 beni cezbetse de 32GB ram de çok önemli, 4070li sisteme ramlar 8+8 takılıymış yani yükseltmem biraz zor. Bütçem 50 bin tl civarı (3 4 bin TL üstüne de çıkabilirim) sizce hangisi veya önerdiğiniz başka bir laptop var mı?
Selamlar hocalarım, bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım ve bir bilgisayar alacağım. Şu anki bilgisayarım kötü olduğu için alıp oynayamadığım oyunların acısını da çıkartmak istiyorum. Ailem milletle konuşurken 100k falan atıp tutuyorlar ama ben bütçeyi çok zorlamak istemiyorum aşağı yukarı 50k bir pc düşünüyorum. Aşağıdaki linkteki bilgisayar gözüme iyi gözüktü ancak konunun da pek bileni olmadığım için size de danışmak istedim. Eğer birkaç bin lira fazlasına daha iyisi varsa kaçırmak istemem. Öyle her sene bilgisayar almak gibi bir şansım olmadığı için iyi bir tane alıp en en kötü okul bitene kadar kullanmak istiyorum.
Bilgisayar Tavsiyesi (Dell Latitude 7440)
Arkadaşlar merhaba bi şekilde $1300'a bu pc'yi buldum. Ben Adobe Pr AE; UE4, Unity gibi programlarda kendini geliştirmeye çalışan, ilerde Bilgisayar mühendisliği okumak isteyen bir lise son sınıf öğrencisiyim ve tabi ki oyun da oynuyorum. Pc'nin üst tarafta gözüken özellikleri çok sağlam lakin dahili grafik olarak araştırdığım kadarıyla Intel Iris Xe var. Dahili ve paylaşımlı olması yukarıda belirttiğim programlarda render almak için sıkıntı çıkartacağından şüpheleniyorum, aynı zamanda her zaman bilgisayar alamayacağımdan dolayı (durumlar malum) şu anki modern oyunları çok iyi olmasa da oynayabilmek istiyorum. Sizce alınır mı, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 488 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)