Selamlar hocalarım, bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım ve bir bilgisayar alacağım. Şu anki bilgisayarım kötü olduğu için alıp oynayamadığım oyunların acısını da çıkartmak istiyorum. Ailem milletle konuşurken 100k falan atıp tutuyorlar ama ben bütçeyi çok zorlamak istemiyorum aşağı yukarı 50k bir pc düşünüyorum. Aşağıdaki linkteki bilgisayar gözüme iyi gözüktü ancak konunun da pek bileni olmadığım için size de danışmak istedim. Eğer birkaç bin lira fazlasına daha iyisi varsa kaçırmak istemem. Öyle her sene bilgisayar almak gibi bir şansım olmadığı için iyi bir tane alıp en en kötü okul bitene kadar kullanmak istiyorum. www.hepsiburada.com Hp Victus 16-S1010NT 9Z790EA 8gb RTX4060 Ryzen 7 8840H 32GB Fiyatı https://app.hb.biz/Zg7PTkObCv94 |
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisiyim Bilgisayar Önerisine İhtiyacım Var
-
-
Oncelikle kutlarim. Nacizane tavsiyelerimi vereyim. Oncelikle muhendislige yonelik orta-uzun vadede kullanabilecegin bir bilgisayar almani oneririm. Oyun oynamaya pek vaktinin olacagini sanmiyorum. Olsa da yerinde olsam oyun icin xbox yada nintendo alip oyunu ayri tutardim. Bilgisayar icin'de unix/linux bazli bir sistem kullanmani ve bu sistemlere hakim olmani oneririm. Butcen varsa macbook; egitimini bitirene hatta ilerisine kadar hicbir sorun cikarmadan performansli bir sekilde calisir. Linux kuracaksanda huawei'nin matebook serisi bana, tasarim ve malzeme kalitesi olarak macbookun ucuz alternatifi olarak gorunuyor ve isini goreccektir.
Bunun disinda, bilgisayar ve elektrik elektronik bolumleri 3 uncu sinifa gelene kadar cok fazla fire verir, cunku zor bolumlerdir. fakat matematik temelini simdiden kasip saglamlastirirsan sorun yasamazsin. Calculus (turev integral), Lineer cebir (bilgisayar grafigi, makine ogrenmesi, veri yapilarini anlamani kolaylastirir), differensiyal esitlikler (kontrol sistemleri ve sinyal islemeyi anlamani saglar), ayrik matematik (mantik, olasilik, kume/sayi kurami, vs algoritma, ve kriptografi icin gerekli), olasilik ve istatiksel matematik (veri analizi, makine ogrenmesi vs gibi konularda olmazsa olmaz).
Basarilar
-
listelerim.hepsiburada.comListelerim - hepsiburada.comhttps://listelerim.hepsiburada.com/paylas/36814bc5-de82-4034-9178-fe97678b8f1d?ftid=zopdfjvj21fnmv22
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İkinci paragrafta ki fire verir kısmını anlamadım ama yazıya katılıyorum.
Bilgisayar mühendisliği gerçekten mühendis analitik düşünme becerileri ile birleşince mühendis oluyor yoksa codemonkey.
Oyun oynamaya da vaktin olacak öğrenmeye de bence bu yazılanların üstüne gerçek projeler challenglar denemeler yapmak çok faydalı olur diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
oyun icin vakit kismi evet, biraz hocalarina, universitesine ve kisinin hedeflerine bagli. fireden kastim da yine universitesi ve hocalarin kalitesine bagli olarak bolumdeki ogrenci sayisinin dusmesi. ornegin odtu de baslangictaki ve 3'ncu siniftaki ogrenci sayisi fark eder
-
Şimdi anladım ortalama üstü mühendislik bölümlerinin hepsinde siz fire demişsiniz biz darboğaz (bottleneck) diyoruz.ama 3. Sınıf değilde mezun sayısı bunu çok belli ediyo 100 kayıt 50 mezun senede gibi oluyo bazen.
Gün geçtikçe bu darboğazın artacağını öngörüyorum ikinci öğretimlerin kapatılması kontenjanların azaltılması fln top tier üniler hariç ortalamayı yukarı çekmeye çalışıyorlar top tierleride aşağı çekmeye çalışıyorlar.Yani hepsini ortalama yapmak gibi.
Ekonomik sıkıntı öğrenci evi kiraları fln fln biliyorsunuz trdeki eğitim yükünü hafifletmek almanya sistemi gibi herkesin şehrinde okumasını sağlamak istiyorlar bence.
Kendini geliştir lafıda artık boğulma hissi veriyor ben çok sığ bir öneri olduğunu düşünüyorum.
Bir öğrencinin kendini geliştirmek zorunda olma baskısı yerine keşke yeni hobiler edinmeye veya hobilerini devam ettirmeye yönelik tavsiyeler teşvikler verilse .
İnsan sevmediği bir işte kendini geliştiremez hele bu extradansa kendini geliştirme zorunluluğu altında ise hiç yapmaz diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
@rayli82 @narodnik98 Bilgisayar önerileriniz ve ondan da çok okul tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X