Biyoloji Bölümü Hakkında Aklıma Takılanlar
Merhaba aldığım sıralama ile çok rahat bir şekilde odtü biyoloji bölümüne gireceğim gibime geliyor ve aklıma takılan sorularda şu şekilde:
1)Bölümden mezun olunca (kendini geliştirince vs) yurt dışında master ve doktaraya iyi üniversitelerden kabul almak zor mu?
2)Türkiye'de iş bulmak vs inanılmaz şekilde kötüleniyor bu bölümün birkaç mezunu tarafından sizin fikirleriniz?
3)Okulun devlet okulu olmasından ötürü lab derslikler vs gibi imkanları nasıl?
4)Gelecekte bir işin arge veya araştırmacı pozisyonunda tüm gün problem çözmeye çalışan biri için doğru bölüm müdür biyoloji?
2. Mezunluk Hakkında Yardım
Merhaba ben geçen yıl 45k bu yıl ise 20k yaptım ancak sonuç beni hiç tatmin etmedi ayt matematikte 3y beklerden 9y geldi saçma sapan yıl içerisinde 1.5 aya yakın çalışamadım psikolojimi toparlayamadım ve hem süreç hem de sınav esnasında pek iyi gitmediğini fark ediyorum şu anda. yazacak hiçbir yer yok (hedefim itü ya da odtü makina) şu anda. sizce hedeflerimi gerçekleştirmek için 1 yıl mezuna kalmalıyım yoksa ortalama bir üni yazmalı mıyım? (hazırlık atlayacak kadar ingilizcem var yıl içerisinde eğer kalırsam toefl alacağım kesinlikle) bir de sizce 2. mezun yılı vakit kaybı mı?
2. Mezun Hakkında Fikir Almak İstiyorum
İlk girdiğim yıl 45k yaptım ve bu yılda 20k yaptım ancak beni şahsen zerre tatmin etmedi ben ayt matematikte 3y beklerken 9y geldi vs. saçma sapan sebeplerden psikolojiden sınav anından dolayı sonucumu mahvettim. Yazacak şahsen hiçbir iyi üniversite mühendislği gözüme çarpmıyor. Hedefim itü veya odtü makine idi, bu hedefleri gerçekleştirmek adına sizce bu yıl hayvan gibi basıp buralara mı girmeliyim yoksa yazıp ortalama bir ünide devam mı etmeliyim? Bir de sizce 2 mezun yılı zaman kaybı mı? (hazırlık atlaycak ingilizcem var.)
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 532 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar