Selamünaleyküm.
Öncelikle kendimi ve laptop alışımdaki amacımı belirtmek isterim.
Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) ikinci sınıf öğrencisiyim ve oyun geliştirme üzerine çalışıyorum. Özellikle Unreal Engine ve C++ konularına yoğunlaşmış durumdayım. Veri ve yapay zeka alanlarına da ufaktan ilgi duymakla birlikte, bu alanlarda ileride daha fazla yoğunlaşmayı planlıyorum. Ancak, asıl amacımın oyun geliştirmek olduğunu vurgulamak isterim.
Öğrenci olduğum için masaüstü bir sistem kullanmam mümkün değil. Bu nedenle, her anlamda kırpılmış laptop cihazları almaya pek hevesli değilim. Mini ITX sistemlerini ve pazarını araştırmış olsam da, sonuç olarak laptop almaya karar verdim.
Bütçe olarak 60 bin Türk Lirasına kadar çıkabilirim. Ancak, bu fiyat aralığında genellikle 4070 ve 8 GB VRAM’e sahip cihazlar bulunuyor. Bu ücreti 8 GB VRAM’e sahip bir cihaza vermeye pek istekli değilim ve ayrıca 5000 serisinin tanıtılmasına az bir süre kaldı. Bu nedenle, daha düşük özellikli cihazlara yönelmeyi düşünüyorum. Düşündüğüm bir sistemi ekte belirttim, fakat Gigabyte markası ve laptopları üzerinde çeşitli sorunların olduğunu forumlardan gözlemledim.
Siz ne düşünüyorsunuz? Önerebileceğiniz laptoplar nelerdir?
Teşekkürler.
Çift Ekran Kartlı Studio/Render Sistemi
—--------------------------------------------------------------
Çift GPU gücüne ihtiyaç duymaktayız.
Düşündüğümüz bazı sistem özellikleri şu şekilde:
i9 13900k
RTX 4090 *2
Marka, bileşen seçimi konusunda yardımcı olmanızı istemekteyim.
Teşekkürler!
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 180 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware