Yks 2025 geliyorum
ybs 1.sınıfım, gerek günde 4 saat yol gerek hisar kampüs izoleliği olsun uzun bir düşünme sürecinden sonra boğaziçini bırakma kararı aldım. Kazanmadan önce öyle sosyallik böyle eğlence diye düşünürken 1 saatlik ders için 4 saat yol ve üstüne ybsnin leş bir bölüm olduğunu anlayınca bu kararı almak durumunda buldum kendimi. bilmiyorum yanlışmı olacak onu göreceğim bir yanım buruk bir yanım umutlu mezuna kaldım gibi olacak resmen fakat yapacak birşey yok. Hedef sabancı ea ilk 100 sonumuz hayrolsun.
Herkes çalışıyooo
Aga bu Boğazicililer neden böyle , kütüphane her gittiğimde tıklım tıklım herkes çalışıyor.Hani bu elemanlar son sene çalışıp derece yapıyordu? Ben buraya yatmaya takılmaya geldim herkes çalışıyor dolandirildim resmen
Fikrinize ihtiyacım var
Selamlar,boun ybsde 1.sinifim.
Okul açılalı 3 hafta oluyor ve bölüm gerçekten çok kolay 3 gün okula gidiyorum ve dersler başladı başlayalı adam akıllı dinlemedim. İşletme dersleri ve programlama dersleri var. Programlamada pythonda if else leri öğretiyorlar da sadece öğretiyorlar. Yani bilgisayar katipliği yapıyoruz sanki.. en azından kendi gözlemim. İşletme dersleri zaten kolay ben sayısal cikisliyim, çok boş geliyor nedense bunları yaşayarak da öğrenemez miyiz mesela veyahut yoldan geçen bir adamı çevirip eline işletme kitabı versen aynı bilgileri oda edinemezmi ? Veyahut 2 yıllık master yapan bir mühendis ybscilerin üstünde bir tercih olmazmi 4 yıl yönetim dersi görmemize rağmen?( Suanki gozlemlerimle )enazindan bu yıl veyahut bölüm bitene kadar aslinda hicbirsey de o kadar kalifiye olacağımızı gostermiyor. Bu kadar boş vakit aslında fikri olan veyahut spesifik bir alanda birşey hedefleyen ama diplomamda olsun yahu diyen birisi icin çok iyi aslında fakat ben suanda ondan değilim sanıyorum, öyle bir vizyonum yok en azından. Mezun olduktan sonra pişman olurmuyum? Varmı okuyan ybsciler veyahut mezunlar tavsiye verebilecek ? 4 yıl sonunda herşeyden azıcık bilmek anksiyeteye sokuyor şuanda beni. Bakabilecegim maks Python var (classlari vs geçtim fakat aklımda bir proje yok neden bunu öğreneyime geliyor, okulda zorlamıyor son gün baksan finalinden geçersin büyük ihtimal) birde mühendislik okuyan bir yazılımcı ile bizim aramızda yüksek bir fark olur diye düşünüyorum çünkü ağır matematik dersleri vs. Ve algoritma becerileri.İnternetten yazılımcı olunacağını düşünmüyorum bilmem yanılıyor muyum? Ne diyorsunuz birdaha sınava hazirlanasim var ama 3 hafta kısa bir süremi bunlara kanaat getirmek için ? Boş geçen zamanlarıma acıyorum yemin ederim.
Boun P1(a1-a2) Mayıs sonu C1 ve imkan?
Arkadaşlar selam, Mayıs sonu buept var bizden C1 yeterliliği bekleniyor.P1 kurunda başlayan birisinin sanırım geçmesi imkansiz gibi birşey imiş geçen sene 1 kişi gecebilmis 300 kişiden.Zaten Bueptin gecme oranı yarı yarıya gibi. Şuan full ingilizce okuma yapıyorum,chatgptye essay yazdırıp (b2-c1 seviyesi)bilmediğim kelimeleri sözlüklerden öğrenip cümle içi örneklerini not ediyorum.Okul açılınca da zaten verdiği eğitimle de devam edeceğiz çare yok :( Kendimi Mayıs sonu gececek gibi görmek istiyorum lakin şuan B1 civarı olan birisinin 4 ay sonra C1 vermesi imkansiza yakın mı bilmiyorum.Ne yapabilirim eylüle yada ocağa sarkması çok daha mı olası? Genel P1 ler 1.5 2 yılda başlıyormuş etrafımda ingilizce hazırlık okumuş veya okuyan birisi yok yaşayacağım süreç hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Umut varsa Allahsız gibi çalışacağım fakat bu işin bir raconu varsa Mayıs'a zaten yetismeyecek.
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 29
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.660 (Bu ay: 297)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar