Şimdi Ara

Fikrinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okul açılalı 3 hafta oluyor ve bölüm gerçekten çok kolay 3 gün okula gidiyorum ve dersler başladı başlayalı adam akıllı dinlemedim. İşletme dersleri ve programlama dersleri var. Programlamada pythonda if else leri öğretiyorlar da sadece öğretiyorlar. Yani bilgisayar katipliği yapıyoruz sanki.. en azından kendi gözlemim. İşletme dersleri zaten kolay ben sayısal cikisliyim, çok boş geliyor nedense bunları yaşayarak da öğrenemez miyiz mesela veyahut yoldan geçen bir adamı çevirip eline işletme kitabı versen aynı bilgileri oda edinemezmi ? Veyahut 2 yıllık master yapan bir mühendis ybscilerin üstünde bir tercih olmazmi 4 yıl yönetim dersi görmemize rağmen?( Suanki gozlemlerimle )enazindan bu yıl veyahut bölüm bitene kadar aslinda hicbirsey de o kadar kalifiye olacağımızı gostermiyor. Bu kadar boş vakit aslında fikri olan veyahut spesifik bir alanda birşey hedefleyen ama diplomamda olsun yahu diyen birisi icin çok iyi aslında fakat ben suanda ondan değilim sanıyorum, öyle bir vizyonum yok en azından. Mezun olduktan sonra pişman olurmuyum? Varmı okuyan ybsciler veyahut mezunlar tavsiye verebilecek ? 4 yıl sonunda herşeyden azıcık bilmek anksiyeteye sokuyor şuanda beni. Bakabilecegim maks Python var (classlari vs geçtim fakat aklımda bir proje yok neden bunu öğreneyime geliyor, okulda zorlamıyor son gün baksan finalinden geçersin büyük ihtimal) birde mühendislik okuyan bir yazılımcı ile bizim aramızda yüksek bir fark olur diye düşünüyorum çünkü ağır matematik dersleri vs. Ve algoritma becerileri.İnternetten yazılımcı olunacağını düşünmüyorum bilmem yanılıyor muyum? Ne diyorsunuz birdaha sınava hazirlanasim var ama 3 hafta kısa bir süremi bunlara kanaat getirmek için ? Boş geçen zamanlarıma acıyorum yemin ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 hafta gerçekten çok kısa bir süre. Sadece %2lik ders görmüşsün. Daha görmediğin %98 var ki bu gerçekten çok büyük bir oran. Muhtemelen sizi kolaydan zora doğru hazırlıyorlardır. Bu yüzden dersleri savsaklama derim.

• Yoldan geçen bir adam da kitabı alıp öğrenebilir ama kitabı almıyor, öğrenmiyor. Olay o.

Koca üniversitede kaç kişi kütüphaneye gidip bilgi birikimini geliştiriyor, question mark.

"Yaşayarak öğrenme" muhabbetini de Instagram tayfa yapıyor. Tercih senin.

YBS bölümü üzerine Youtube'da birkaç video var. İzleyebilirsin.

Kariyer planlama üzerine yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 13 Ekim 2024; 17:3:3 >
  • ybs tırt bölüm zaten ne bekliyordun ki 300klık makine mühendisliği oradan daha aksiyonludur

• Hak verdim. 200 300binlik okullarda bile devlet ise vs makina mühendisliği harbiden bol aksiyonludur en iyi ünilerde endüstri işletme gibi bölümlere nazaran

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    İşletme dersleri zaten kolay ben sayısal cikisliyim, çok boş geliyor nedense bunları yaşayarak da öğrenemez miyiz mesela veyahut yoldan geçen bir adamı çevirip eline işletme kitabı versen aynı bilgileri oda edinemezmi

Evet, zaten business schoola gidenlerin gunde araliksiz 10 saat boyunca bolum binasinda kaldiklari surece okumayi bile unutacaklarina rivayet edilir

Alıntı

metni:
    Veyahut 2 yıllık master yapan bir mühendis ybscilerin üstünde bir tercih olmazmi 4 yıl yönetim dersi görmemize rağmen?

Evet (is deneyimleri denk kabul edilmistir)

Alıntı

metni:
    Mezun olduktan sonra pişman olurmuyum?

Bolumun hafifliğini bol bol endustri tecrubesi kazanmak icin kullanma sansin var, bunu yapanlarin mutsuz oldugunu görmedim henüz

Alıntı

metni:
    birde mühendislik okuyan bir yazılımcı ile bizim aramızda yüksek bir fark olur diye düşünüyorum

Dogru dusunce eger dersleri oldugu gibi birakirsan. Ama gelecekte yapmayi istediğin alana focus atip diger alanlari ogrenmeden ilerlemek gibi bir avantajin mevcut

Alıntı

metni:
    İnternetten yazılımcı olunacağını düşünmüyorum bilmem yanılıyor muyum?

Eger azimli biriysen textbooklar internette, bazi okullarin lablari internette, olunabilir ama daha cok efor isteyecegi kesin. Bunun tersine cevirmek: endüstri tecrubesini olabildiğince erken kazanmak

Alıntı

metni:
    Ne diyorsunuz birdaha sınava hazirlanasim var

Boun pols, odtu econ tarzi secenekler hala elindeyien cok gerekli degil bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belli ki Ea da ilk 500-600 felan yapmışsın. tekrar sınava hazırlanmak çok gereksiz bir düşünce. en kötü yatay yaparsın.

bence siz okulu yanlış algılayıp tercih etmiş olabilirsiniz. ea bölümünden yazılımcı olunabileceği düşüncesi hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

bakın bölümünüz hakkında detay bilgim yok lakin derslerine bakınca anlaşılıyor ki; endüstri mühendisliğinin bir değişik şekli. o işletmenin yapısal ve mekaniksel olaylarını daha verimli kullanmak adına tasarım ve işlem yapıyor bu sizin bölümden daha sayısal ve müşteri ilişkileri alanında.

muhtemelen ilerde işletme müdürü ve/veya ceo su olma olasılığı olan bir bölüm.

burda önemli olan kendinize bir alan seçip oradan ilerlemek. ileride bölümünüzle alakalı yada başka bir yan dal da yapacağınız yurt dışı yüksek lisans ve doktora çok çok işinizi kolaylaştıracaktır.

bölümünüz bence çok güzel ama burda önemli olan sizin o bölümü ne kadar istediğiniz ve ileride iş hayatında kendinizi hangi departmanda görmek isteyeceğiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyelerinize ihtiyacım var
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.