Focal Vestia No.4 Crossover Upgrade
Merhaba,
Yaklaşık bir yıldır kullandığım 3 yollu tower hoparlörlerimin crossoverında değişikliğe gitmek istiyorum. Biliyorsunuz üreticiler maliyeti düşürmek için genellikle kozmetiği ön planda tutup performans tarafında ucuza kaçabiliyorlar. Youtube da izlediğim çoğu bilindik Hi-Fi markaların crossoverlarında çok düşük maliyetli elemanlar kullanıldığını gördüm. Bu elemanların en önemlileri kapasitörler ve endüktans bobinleri.
Henüz bendeki hoparlörlerin crosoverlarında ne tür elemanlar kullanılmış bilmiyorum açıp bakmadım. Ama eminimki kalitesiz parçalardan oluşuyordur.
Aşağıda linkini paylaştığım site hatta youtube kanalı da mevcut bir çok hoparlörün crossoverlarını upgrade ediyor. Kullandığı parçaları özellikle de kapasitörleri belli özelliklerine göre sınıflandırmışlar. Bende bu sınıflandırma tablosundan seçtiğim marka model kapasitörleri temin etmek istiyorum.
Aranızda bununla ilgilenen, parça temini yapabilen, yapabiliyorsa nereden yaptığını benimle paylaşabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.
https://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html
https://www.humblehomemadehifi.com/download/Humble%20Homemade%20Hifi_Cap-Test-Ratings.pdf
Arkadaşlar merhaba, Geçen hafta Almanya'dan bir arkadaşıma PS5 aldırdım. Cihaz geldi içinden çıkan HDMI kablo ile bağlantısını yaptım. Bağlantıyı Onkyo Rz50 alıcımın HDMI 2 yani "Game" girişinine yaptım. RZ50'nin ilk 3 HDMI girişleri 40 Gbit hıza kadar destekliyor. Bu arada tv Samsung S95C yani o da 144 Hz'e kadar destekliyor. Şu an için PS5 ile beraber gelen Astro Playroom'u şimdilik oynadım. Yalnız hem Rz50 deki hem de PS5 deki tüm ayarları kurcalamama rağmen bir türlü 4K da 120 Hz alamadım. Acaba Astro Playroom oyunu mu 120 Hz vermiyor. Bana bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Triangle Borea BR08 Kule ve Pioneer VSX-932 Uyumu
Arkadaşlar ev sinema sistemimi upgrade etmek istiyorum. Pioneer VSX-932 ile birlikte kullandığım Pioneer giriş seviyesi olan S-ESR2 5.0 hoparlörlerim var. Öncelikle kuleleri Tirangle Borea BR08 ile yükseltmek istiyorum. Kullandığım AVR ile sinema ve özellikle müzikte bu kuleler tatmin eder mi? Dinlediğim müzik tarzı genellikle rock. Bu kuleler 2020 - 2021 EISA ödüllü.
Yada sizlerin tavsiye edebileceği maks. 30k tl yi geçmeyecek kule varsa değerlendirmek isterim.
Samsung 77S95C
Onkyo TX-RZ50 Focal Chora 816 + Focal Chora Center + Focal Vestia No.4 + SVS SB 3000 Philips Hue 75" Lightstrip Gradient + Gradient Lightstrip 2m Philips Hue Iris Philips Hue GU10 Spot Color Philips Hue E27 Bulb Color |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 962
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 2.832 (Bu ay: 89)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 231 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri