Selamlar, Steins;Gate severler.
Genel olarak ChatGPT kullandım fakat bazı kısımlarda Gemini ile destekledim.
Oyunu oynayıp test ettik.
Hikayeyi etkileyen görsellerin çevirisi yapıldı.
Diyalog tarafında herhangi bir eksik yok ancak görsel olarak butonlar, ayarlar gibi kısımlar tam olarak çevrilmedi.
İlerleyen günlerde çeviriyi daha iyi versiyon ile güncelleyeceğim ancak şuanda iyi durumda olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.
Çeviren/Düzenleyen: Lexix
Test Eden: Goexle
Güncel versiyon: v0.8
Yamanın mümkün olmasını sağlayan Committee of Zero ekibine de ayrıca teşekkür ederim.
Ayrıca websitemi de ziyaret edebilirsiniz. Lexix'in Arşivi
Önemli Bilgilendirmeler
1) Oyunu çevirmek için 2 kere yamalamanız gerekecek bu yüzden lütfen indirmeden önce Kurulumu okuyunuz.
2) Şuanda oyunun yamasını manuel olarak yapmanız gerekiyor. İleride belki otomatik kuran şekilde yamalayabilirim.
3) Herhangi bir sorunuz olursa konu altında sorabilirsiniz.
4) Menüdeki butonlar ingilizce gözükse de oyun içerisindeki tüm hikayeye etki eden metinler Türkçeye çevrilmiştir.
Yama Kurulumu
1) Öncelikle Committe of Zero'nun kendi yamasını kurunuz - İNDIRMEK İÇİN TIKLAYIN - İngilizce yama - ZORUNLU
2) Oyunu 1 kere yeni yaptığımız bu yama ile başlatmanız gerekiyor. Sonrasında oyunu kapatabilirsiniz.
3) Oyunu başarılı bir şekilde daha iyi bir şekilde yamalamış olduk
4) Şimdi Türkçe yamayı indirin - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN - Türkçe Yama
5) Sıkıştırılmış dosyayı çıkartın
6) içerisindeki .ttf uzantılı dosyalara sağ tıklayıp yükleye basınız. Oyuna türkçe karakterin eklenmesini sağlıyor.
7) languagebarrier klasörünü direkt oyunun içerisindeki klasörün olduğu yere koyup dosyaları değiştiririniz
8) Yama bu kadardır artık oyunu açtığınızda herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
Türkçe yama içerisine daha detaylı bir kurulum yazısı yazdım isteyen oradan da bakabilir.
TÜRKÇE YAMA İNDİRME LİNKİ

Selamlar, bu forumdaki ilk konum olduğu için yanlışım varsa şimdiden özür dilerim.
Genel olarak Gemini kullandım fakat bazı kısımlarda ChatGPT ile destekledim.
İlk oyunun çevirisinden biraz daha iyi oldu.
Oyunu oynayıp test ettik. Diyalog tarafında herhangi bir eksik yok ancak görsel olarak butonlar, ayarlar gibi kısımlar tam olarak çevrilmedi.
Hikayeyi etkileyen görsellerin çevirisi yapıldı.
İlerleyen günlerde güncelleyebilirim ancak şuanda oyun oynanabilir durumda olduğu için paylaşmak istiyorum.
Çeviren/Düzenleyen: Lexix
Test Eden: Goexle
Güncel versiyon: v1.0
Yamanın mümkün olmasını sağlayan Committee of Zero ekibine de ayrıca teşekkür ederim.
Ayrıca websitemi de ziyaret edebilirsiniz. Lexix'in Arşivi
Önemli Bilgilendirmeler
1) Oyunu çevirmek için 2 kere yamalamanız gerekecek bu yüzden lütfen indirmeden önce Kurulumu okuyunuz.
2) Şuanda oyunun yamasını manuel olarak yapmanız gerekiyor. İleride belki otomatik kuran şekilde yamalayabilirim.
3) Herhangi bir sorunuz olursa konu altında sorabilirsiniz.
4) Menüdeki butonlar ingilizce gözükse de oyun içerisindeki tüm hikayeye etki eden metinler Türkçeye çevrilmiştir.
Yama Kurulumu
1) Öncelikle Committe of Zero'nun kendi yamasını kurunuz - İNDIRMEK İÇİN TIKLAYIN - İngilizce yama - ZORUNLU
2) Oyunu 1 kere yeni yaptığımız bu yama ile başlatmanız gerekiyor. Sonrasında oyunu kapatabilirsiniz.
3) Oyunu başarılı bir şekilde daha iyi bir şekilde yamalamış olduk
4) Şimdi Türkçe yamayı indirin - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN - Türkçe Yama
5) Sıkıştırılmış dosyayı çıkartın
6) içerisindeki .ttf uzantılı dosyalara sağ tıklayıp yükleye basınız. Oyuna türkçe karakterin eklenmesini sağlıyor.
7) languagebarrier klasörünü direkt oyunun içerisindeki klasörün olduğu yere koyup dosyaları değiştiririniz
8) Yama bu kadardır artık oyunu açtığınızda herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
Türkçe yama içerisine daha detaylı bir kurulum yazısı yazdım isteyen oradan da bakabilir.
TÜRKÇE YAMA İNDİRME LİNKİ
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 190 (Bu ay: 190)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yayınlanmış Yamalar