PCUdaki PCI-e'nın 6+2'li kablosundaki 1 pin diğerlerine göre geride duruyor. Temassızlık veya kapanma gibi herhangi bir problem yaratır mı? Yoksa servise gitmesi gerekir mi?
Merhaba, yaklaşık 1.5 ay önce soğutucu ve işlemcimi garantiye göndermiştim. Soğutucu değişim yapıldı. İşlemcide sorun görülmedi. Ancak değişen yeni soğutucuda sıkıntı var mı yok mu diye merak ediyorum? Soğutucu değiştikten sonra Valorant'ta test ettiğimde Max 72 derece olan işlemcim, bugünlerde kafasına göre 80derecelere kadar çıkıyor. Ek olarak birazcık sesli çalışıyor ve elimi dönen fanların önüne koyduğumda neredeyse hiç üflemiyor. Soğutucu kablolarına dokunduğumda birisi soğuk, diğeri ise birazcık sıcak ama çok değil. Acaba problem soğutucudan mı yoksa işlemciden mi bunu öğrenmem gerekiyor. Ona göre servise vermeyi veya yenisini almayı düşünüyorum.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 vision OC.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E Gaming.
İşlemci: Ryzen 7 5800X.
RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB CL16 3600MHz
Soğutucu: NZXT Kraken X53 240mm.
SSD: Samsung 1TB 970 EVO Plus
HDD: Seagate 1TB Ironwolf 64MB 5900RPM.
Kasa: Cooler Master Masterbox Td500.
PSU: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze v2.
Monitör: ASUS VG259QM 240Hz.
Anakartımın VGA ışığı yanıyor ancak görüntü vs her şey var. Bu ışık yanması her zaman olmuyor. Örnek verecek olursam PC'yi birkaç gün açmayıp bir süre sonra açtığımda VGA ışığı yanmıyor ancak bu da değişkenlik gösteriyor ve bu ışık yandığı zamanlarda PC'yi resetlediğimde veya PC2'yi kapatıp açtığımda ışık yanmıyor oluyor. Bazı zamanlarda her gün açsam da yanmadığı zamanlar oluyor. Ek olarak, ekran kartıi anakart, soğutucu ve işlemciyi daha yeni garantiye gönderdim ve bugün PC i teslim aldım. Eve geldiğimde VGA ışığının yine yandığını gördüm. Soğutucu yenisiyle değiştirildi. Diğer 3 parçada herhangi bir problem görülmediğini gerekli testlerin yapıldığını bir sorun olmadığı söylendi. Ekran kartının termal macunun yenilendiği 6 farklı test yapıldığı ve herhangi bir problem tespit edilmediği yazıyordu.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 vision OC.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E Gaming.
İşlemci: Ryzen 7 5800X.
Soğutucu: NZXT Kraken X53.
SSD ve HDD: 1 TB.
Kasa: Cooler Master TD500 mesh 4X.
ASUS VG259QM monitörün paneli çok ısınıyor
Yaklaşık 1.5 sene önce aldığım monitörüm ilk zaman göre çok daha fazla ısındığını fark ettim. Monitörü daha önce kullanan var mı? Ek olarak bu panel tipi monitörlerde ısınma seviyeleri ne kadar oluyor?
RTX 3070.
Ryzen 7 5800X.
32 GB RAM.
240mm soğutucu.
1TB SSD ve HDD.
ASUS B550-E Gaming Anakart
Merhaba, 1.5 sene önce bilgisayar topladım. 2 hafta önce ekran kartı, işlemci, soğutucu ve anakartı servise gönderdim.
Bu 4 parçayı servise gönderme sebebim; anakartın VGA ışığı yanması (görüntü vs her şey var ancak bazı zamanlar VGA ışığı yanıyor bazı zamanlarda yanmıyordu. Değişkenlik gösteriyordu. İlk zamanlar böyle bir durum söz konusu değildi). İşlemci fazla ısınıyor, vermesi gereken performansı pek alamıyordum. Ek olarak FPS düşüklüğü ve drop yaşıyordum. Soğutucu soğutmuyor ve fazla sesli çalışıyordu. Ekran kartını ise anlık takılma ve kasma yaşıyordum.
Bu 4 parçada sadece soğutucu değişimi yapıldı ve diğer parçalarda sıkıntı görülmedi. Diğer parçaların BIOS güncellemesi ve genel bakımı yapıldı.
Dün bilgisayarı test yapma fırsatı buldum. Şu an önceki sıkıntıların çoğuna yine rastladım. FPS düşüklüğü-droplanma ve özellikle çok rahatsız olduğum takılma-kasılma problemleri. Oyunda hiç rahat hissettirmiyor.
Soğutucu değiştikten sonra Valorant'ta test ettiğimde Max 71 derecelere çıkıyordu. Aradan 20 gün geçti ve bugün test yaptığımda sıcaklıkların saçma sapan kafasına göre 78 derecelere kadar çıktığını gördüm
Merhaba, 1.5 sene önce bilgisayar topladım. 2 hafta önce ekran kartı, işlemci, soğutucu ve anakartı servise gönderdim.
Bu 4 parçayı servise gönderme sebebim; anakartın VGA ışığı yanması (görüntü vs her şey var ancak bazı zamanlar VGA ışığı yanıyor bazı zamanlarda yanmıyordu. Değişkenlik gösteriyordu. İlk zamanlar böyle bir durum söz konusu değildi). İşlemci fazla ısınıyor, vermesi gereken performansı pek alamıyordum. Ek olarak FPS düşüklüğü ve drop yaşıyordum. Soğutucu soğutmuyor ve fazla sesli çalışıyordu. Ekran kartını ise anlık takılma ve kasma yaşıyordum.
Bu 4 parçada sadece soğutucu değişimi yapıldı ve diğer parçalarda sıkıntı görülmedi. Diğer parçaların BIOS güncellemesi ve genel bakımı yapıldı.
Dün bilgisayarı test yapma fırsatı buldum. Şu an önceki sıkıntıların çoğuna yine rastladım. FPS düşüklüğü-droplanma ve özellikle çok rahatsız olduğum takılma-kasılma problemleri. Oyunda hiç rahat hissettirmiyor.
Soğutucu değiştikten sonra Valorant'ta test ettiğimde Max 71 derecelere çıkıyordu. Aradan 20 gün geçti ve bugün test yaptığımda sıcaklıkların saçma sapan kafasına göre 78 derecelere kadar çıktığını gördüm.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 911 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware