Yeni taktığım işlemcim %22 kullanımın üstüne çıkmıyor
Hayırlı akşamlar, bugün yaklaşık 8 senedir sistemimde aktif olarak kullandığım i3-4130 işlemcimi ve 2x4 GB DDR3 1333MHz RAM'lerimi i7-4790 ve 2x8 GB DDR3 1600MHz şeklinde değiştirdim. Test amaçlı GTA 5'e girince fark ettim ki ekran kartım (R7 240) normalde %100 performansta çalışırken %50-60 üzerine çıkamıyor.
Sorunun nerede olduğunu ararken RAM'lerime Memtest yaptım ve 4 saatin sonunda hata yok yazısını görüp testi kapadım. Prime95 testi yaparken görev yöneticisinde işlemci kullanımının %22 de takıldığını gördüm. Sorun işlemci kaynaklı diye düşünüyorum ama nasıl çözerim bilemiyorum.
RAM veya işlemci haricinde sıkıntı çıkmasına sebep olacak bir parça yok diye tahmin ediyorum bilgisayarda çünkü önceki işlemcim %100 performansta çalışabiliyordu.
İşletim sistemim Windows 10.
Vermeyi unuttuğum herhangi bir bilgi varsa belirtirseniz sevinirim.
Yürüyen Işık devrem çalışmıyor
Merhaba, elektrik elektronik okuyorum. Bizden basit bir devre yapmamızı istediler ben de yürüyen ışık devresi seçtim ve ekte bulunan şemaya göre devreyi kurmaya çalıştım.
Devre işaretli yerlere pili bağladığım zaman çalışmıyor. Sadece ilk ampul çok ufak bir ışık veriyor. Neyi yanlış yaptığımı bulamıyorum. Kablolamayı belki 15-20 sefer kontrol ettim.
Devremin fotoğrafını kablolama düzensiz olduğu için atmıyorum. Bakıldığı zaman çok bir şey anlaşılmıyor.
Nerede hata yapıyor olabilirim? Kullandığım şemayı ekliyorum hiç değilse pil bağlantılarını doğru yapıp yapmadığımı kontrol edebilir misiniz?
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 429 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware