Hayırlı akşamlar, bugün yaklaşık 8 senedir sistemimde aktif olarak kullandığım i3-4130 işlemcimi ve 2x4 GB DDR3 1333MHz RAM'lerimi i7-4790 ve 2x8 GB DDR3 1600MHz şeklinde değiştirdim. Test amaçlı GTA 5'e girince fark ettim ki ekran kartım (R7 240) normalde %100 performansta çalışırken %50-60 üzerine çıkamıyor. Sorunun nerede olduğunu ararken RAM'lerime Memtest yaptım ve 4 saatin sonunda hata yok yazısını görüp testi kapadım. Prime95 testi yaparken görev yöneticisinde işlemci kullanımının %22 de takıldığını gördüm. Sorun işlemci kaynaklı diye düşünüyorum ama nasıl çözerim bilemiyorum. RAM veya işlemci haricinde sıkıntı çıkmasına sebep olacak bir parça yok diye tahmin ediyorum bilgisayarda çünkü önceki işlemcim %100 performansta çalışabiliyordu. İşletim sistemim Windows 10. Vermeyi unuttuğum herhangi bir bilgi varsa belirtirseniz sevinirim. |
Yeni taktığım işlemcim %22 kullanımın üstüne çıkmıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Sorun çözüldü. Nedenini hala bilmiyorum ama BIOS ayarlarını sıfırlayınca kısıtlama kalktı. İşlemci kullanımı %100 e çıkabiliyor artık.
-
Format atmanı da öneririm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
r5 240 çok güçsüz bir kart. yaptın bir hayır 4790 yanına ikinci el nvidia 1060 6gb falan al o zaman çok fark görürsün. amd olsun dersen r9 380 ben kullanmıştım bu da güzel olur ama 4gb bu kart.
-
Niyetim 1050 ti takmaktı psum 300w olduğu için ama son anda satıcıyla anlaşamadık. Müsait olduğum bir zamanda mutlaka güncelleyeceğim ekran kartımı. Teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X