AÖF Aktif Öğrenciyken Bedelli Askerliğe Başvurabilir Miyim?
Merhaba.
21.08.2024 tarihinde AÖF Önlisans - Tarım Teknolojisi bölümüne kaydoldum. Şu anda askerliğim 7 yıllık ertelenmiş durumda.
2025'in ilk 6 ayı içerisinde, yani hâlâ öğrenciyken, bedelli askerliğe başvurup parayı yatırmak istiyorum.
Zaten 2 yıllık olan bölümü yaz okulu + üstten ders alarak 1,5 yılda bitirmeyi planlıyorum. Yani 2026'a girmeden mezun olmuş olacağım. Bu şekilde, 2025'in ilk 6 ayında bedelliye başvurup (daha ucuza parayı ödeyip) 2026'da ise fiziksel olarak bedelliyi yapıp bitirmek istiyorum.
Bu mümkün müdür? @a-f-h
Üniversite Okurken Bedelli Askerlik Başvurusu
Merhaba.
Üniversite okurken mezun olacağım sene yani okulun bittiği yıl bedelli askere gidebilmek için (o yılın temmuz ve aralık arasındaki aylarından herhangi bir ayında) başvuru yapabiliyor muyum?
Örnek veriyorum; 3. sınıftın ortalarında (ocak-şubat gibi) başvurup 4. sene, yazın mezun olduktan sonra temmuz-aralık arası aylardan biri gelirse bedelli askerlik yapabilir miyim?
Kısacası, üniversite okurken bedelli askerliğe başvurabilir miyim ve eğer başvurabiliyorsam bu başvuru üniversite öğrencilik durumuma herhangi bir zarar/kayıp getirir mi?
Teşekkür ederim.
Merhaba.
Başlık biraz karışık oldu, şimdi sorumu anlaşılır halde yazayım:
28/01/2003 doğumluyum.
2021 yılı Anadolu lisesi mezunuyum.
Yazıların en altındaki görselde hem "Askerliğim" kısmı hem de "Askerlik Durum Belgesi" kısmının görselini paylaşıyorum.
Sorum şu; Erteleme 01/01/2025 tarihinde kadar deniyor ya, 2024 yılının son 6 aylık döneminde bedelli için başvuru işlemlerimi tamamlarsam 2025 yılında 1 aylık bedelli askerliğe gidebilir miyim? Diyelim ki başvuruları yapamadım ya da parayı ödeyemedim, 01/01/2025 tarihinde ve sonrasında yoklama kaçağı olarak mı sayılıyorum yoksa 2025 yılı içerisinde de bedelli askerliğe başvurma şansım var mıdır?
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.078 (Bu ay: 97)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic