Şimdi Ara

AÖF Aktif Öğrenciyken Bedelli Askerliğe Başvurabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

21.08.2024 tarihinde AÖF Önlisans - Tarım Teknolojisi bölümüne kaydoldum. Şu anda askerliğim 7 yıllık ertelenmiş durumda.

2025'in ilk 6 ayı içerisinde, yani hâlâ öğrenciyken, bedelli askerliğe başvurup parayı yatırmak istiyorum.

Zaten 2 yıllık olan bölümü yaz okulu + üstten ders alarak 1,5 yılda bitirmeyi planlıyorum. Yani 2026'a girmeden mezun olmuş olacağım. Bu şekilde, 2025'in ilk 6 ayında bedelliye başvurup (daha ucuza parayı ödeyip) 2026'da ise fiziksel olarak bedelliyi yapıp bitirmek istiyorum.

Bu mümkün müdür? @a-f-h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desanthos -- 18 Eylül 2024; 17:8:23 >

• Okul okumak bedelli askerlik yapmaya engel değil. Bedellide, askere gideceğiniz celbi seçme imkanınız da var. Okulun tatil olduğu veya bitmeye yakın olduğu bir döneme denk getirirsiniz, sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam hızır gibi yetiştiniz yine teşekkür ederim, bir şey daha sormak istiyorum.

Diyelim ki 2025'in ilk 6 ayında muayene olup bedelli parasını yatırdım ve celp tarihi olarak da 2026'da okul bittikten sonraki bir dönemi seçtim.

Bedelli işlemleri yüzünden aktif öğrenciliğim pasife düşer mi? Aktif öğrencilik haklarımdan yine yararlanabilir miyim? Örnek, GSS prim borcu ödememek, öğrenci kartı vb. gibi.

Ve hiçbir şey olmamış gibi dersleri alıp sınavlara girip mezun olup diplomayı alabilir miyim?

• Fiili askerlik yapana kadar sivilsiniz, istediğinizi yaparsınız. MSB buna karışmaz. Parasını yatırdığınız dönem niye pasife düşsün ki? Öğrenciliğiniz devam eder sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam çok teşekkürler, kendinize iyi bakın, iyi akşamlar dilerim.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.