Yazılımı bırakmak
2 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum ve 25 yaşındayım. Gerek işin stresi, gerek yaşadığım kronik göz kuruluğu problemi (basit bir problem değil ekran karşısında çok süre geçirdiğim için gelişti malesef, damlasız yaşayamıyorum), hem de sektörde yapay zeka ve doygunluk yüzünden oluşan büyük işten çıkarmalar nedeniyle mesleği tamamen bırakmak istiyorum.
Almanya'da yaşayan bir tanıdığım beni kendi restoranında mutfak işi yapmaya çağırıyor ve kalacak yer de vadediyor. Mutfak eğitimim olmadığı için bu konuda Türkiye'de 6 aylık eğitim almayı düşünüyorum. Bir yandan da bu sürede dil eğitimi de almayı planlıyorum. Sizce bu fikir mantıklı mı? Mutfakla bağım hiç yok değil, zaten ilk bir kaç yıl ayak işi yaptırırlar ben de bu sürede belki bu işi meslek olarak yapmayı öğrenebilirim.
Hayatımda bir kez olsun tüm gün ekrana bakmadan vakit geçirme istiyorum. Kazandığım para veya sektörün durumu iyi olsa yine katlanabilirim fakat yaşadığımız dönemde bu da artık pek mümkün değil. İşten çıkınca iş düşünmek istemediğim bir hayat istiyorum. Sizce böyle bir şey yapmak aptallık mı olur?
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 378 (Bu ay: 65)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel