2 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum ve 25 yaşındayım. Gerek işin stresi, gerek yaşadığım kronik göz kuruluğu problemi (basit bir problem değil ekran karşısında çok süre geçirdiğim için gelişti malesef, damlasız yaşayamıyorum), hem de sektörde yapay zeka ve doygunluk yüzünden oluşan büyük işten çıkarmalar nedeniyle mesleği tamamen bırakmak istiyorum. Almanya'da yaşayan bir tanıdığım beni kendi restoranında mutfak işi yapmaya çağırıyor ve kalacak yer de vadediyor. Mutfak eğitimim olmadığı için bu konuda Türkiye'de 6 aylık eğitim almayı düşünüyorum. Bir yandan da bu sürede dil eğitimi de almayı planlıyorum. Sizce bu fikir mantıklı mı? Mutfakla bağım hiç yok değil, zaten ilk bir kaç yıl ayak işi yaptırırlar ben de bu sürede belki bu işi meslek olarak yapmayı öğrenebilirim. Hayatımda bir kez olsun tüm gün ekrana bakmadan vakit geçirme istiyorum. Kazandığım para veya sektörün durumu iyi olsa yine katlanabilirim fakat yaşadığımız dönemde bu da artık pek mümkün değil. İşten çıkınca iş düşünmek istemediğim bir hayat istiyorum. Sizce böyle bir şey yapmak aptallık mı olur? |
Yazılımı bırakmak
-
-
Hocam biliyorsun ki yazılımcılık remote olarakta yapılabilen bir iş yorulduysan bırak ve geç bi yandan düzenli gelirin olmaya devam etsin bi yandan kendini geliştir ve iş kovala
-
@rayli82 hocam zaten mutfak sektöründe iş bulana kadar çalışmaya devam edeceğim.
-
Bu hayatta risk almadan eyleme geçmeden birşeyler olmuyor açıkcası.
Almanyaya mutfak işi için gitmenizi destekliyorum. Bir de üstelik bildiğim kadarıyla bu avrupa ülkelerinde muftak işlerinde kalifiye şeklinde çalışan insanlar iyi ücretler alıyor diye biliyorum.
Yani gitmeniz daha iyi bence😅
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kafayı yemiş olmalısın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, öncelikle sağlık başat bir faktör olduğu için sağlığınız bozuluyorsa başka işlere yönelmeniz daha doğru olabilir.
Ancak sağlık sorununuzdan ayrı düşünürsek beyaz yakalı çalışmak ile mavi yakalı çalışmak arasında ciddi bir fark var. Sizin iş yükünüzü vs. bilmediğimden genelleyerek konuşacağım. Yazılım alanında çalışmak genel olarak mavi yakalı olarak çalışmaktan hem mesai saati olarak hem çalışma ortamı, iş yükü olarak avantajlı olduğu genel geçer.
Daha önce mavi yakalı çalıştınız mı bilmiyorum o sebeple davulun sesi size uzaktan hoş gelebilir. En azından birkaç gün mutfak işinde, komi tarzı çalışmanızı ve zorluğu görmenizi öneririm. Daha sonrasında daha mantıklı bir karar verebilirsiniz.
-
Ben iş bulduktan sonrada remote çalışmaya devam edin diyorum sektöre küsmeyin kopmayın yenilikleri takip edin kendinizi geiliştirin alanınız nedir
-
Yazılımdan keyif alma noktasının çok altına indiyseniz ve size angarya geliyorsa, ilaveten aldığınız ücret katlanabilir seviyeyi kurtarmıyorsa bırakmak doğru seçenek olabilir. Almanya konusu ise tamamen sizin öz değerlendirmenize bağlı, özellikle adaptasyon konusu açısından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ağustos 2024; 21:9:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsettiğin yerdeki iş arkadaşlarının eğitim ve kültür düzeyine uyum sağlama ihtimalini tekrar gözden geçirmeni öneririm. Üstelik yabancı ülkede. Masabaşını bırakıp beden işi yapmanın yükünü de hesaba katmalısın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bende eski yazılımcıyım aslında güzel zevkli işdir. ama bizim ülkemiz de bitti baksanıza koskoca akınsoft bile robot üretmeye başladı.
-
Ben de 11 yıldır gözlüksüz cep telefonuna dahi bakınca göz kuruluğu oluyor. Gunnar marka gözlük öneririm. Gözlüksüz ben de ekrana birkaç saat bakamıyorum.
-
Basit yazılımcılar için bitebilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X