Normalde Android telefonlar ile ülkemizde NFC temassız ödemeler yapılabiliyor. Ama bazı arkadaşlar yurtdışı sanal kartları (örneğin Payoneer) nasıl telefonla kullanacaklarını sormuşlar. Onlar için Google Pay ülkemizde kullanma yöntemi işe yarayacaktır.
Öncelikle ProtonVPN uygulamasını indiriyoruz ve Hızlı bağlan seçeneğine basıyoruz. Bağlandığı ülkeler zaten Google Pay destekli.
Sonra Play Store üzerinden profil fotoğrafına tıklıyoruz. Profil ismimizin yanındaki ok işaretine basıyoruz ve başka bir hesap ekle seçeğine tıklıyoruz.
Açılan ekranda hesap oluştur tuşuna basıyoruz ve kişisel kullanımım için diyoruz. İsim soyisim doğum tarihi gmail adresi falan isteyecektir buraları kafamıza göre dolduruyoruz. Zaten amacımız uygulamayı indirebilmek ve güncelleme almasını sağlamak.
Hesabı açtıktan sonra yeni hesabımıza geçiş yapıyoruz ve Google Cüzdan uygulamasını aratıyoruz. Uygulamayı indiriyoruz. Ve VPN bağlantısını kapatıyoruz.
Buraları uygulama izin vermediği için ekran görüntüsü alamıyorum.
Uygulamayı açıyoruz ve asıl kullandığımız Google hesabımızı seçiyoruz. Cüzdan'a ekle düğmesine basıyoruz. Ödeme kartı seçeneğini seçiyoruz. Ardından yeni kredi/banka kartı seçeğine basıyoruz. Kamera açılacaktır. Burada en altta bilgileri manuel olarak girin seçeneği var. Oradan yurtdışı sanal kartımızın bilgilerini girmemizi istiyor. Doğrulama için sms kodu geldikten sonra kullanım şartlarını kabul ediyoruz ve kartımız ekleniyor.
NFC ayarlarından varsayılan uygulamayı Google Pay/Cüzdan seçiyoruz.
Artık ödemeye hazırsınız!
Not: Telefonunuzda root varsa Play Integrity Fix kurmanız gerekiyor yoksa hata verir.

Ülkemizde NFC ile ödeme alışkanlığı neden yok?
Herkese merhaba. Biliyorum ülkemizde çok hayati bir sürü sorun var ama arada kaynayıp gittiğini düşündüğüm önemli konulardan biri.
2015-2016'larda dünya genelinde dijital cüzdan servisleri hızla yayılmaya başlamışken ülkemizdeki birçok banka NFC ile ödeme özelliği getirdi. Bir sürü kampanyalar yapıldı ve bu teknoloji yaygınlaştırılmaya çalışıldı. Ancak iPhone üzerinde Apple Pay kullanıldığı için çok sayıda kullanıcı da bu nimetten faydalanamamıştı. Bu yüzden iOS kısmını es geçiyorum.
6-7 senelik gözlemimde, özellikle pandemi döneminde temassız kullanım hızla alışkanlık haline geldiği zamanda etrafımda en fazla 3-4 kere NFC ile ödeyen gördüm ve bunlar da hep yabancıydı üstüne üstlük Android telefon kullanıyordu. Arkadaşlarımdan birçok kişi NFC destekli Android telefon kullanıyor ama hala kartla ödeme yapıyor. Tabi ki kimseyi zorlayamam ödeme sistemi konusunda dileyen istediği gibi ödeyebilir. Asıl merak ise reklamı yapılmış olmasına rağmen neden birçok kişinin böylesine harika bir teknolojiden haberi yok? NFC destekli Android kullananların sayısı hızla artıyor ve bunun yaygınlaşması gerekiyor.
Biraz burada isyan edeceğim:
Ülkemizde malum Apple Pay, Google Pay ve Samsung Pay gibi cüzdanlar yok. TCMB izin vermiyor. Eğer izin verilmiyorsa bunlara alternatif yerli bir NFC cüzdan uygulaması neden geliştirilmiyor? Bi BKM express var ama belirli anlaşmalı kurumların Troy kartları çalışıyor. S wallet de bir cüzdan değil ön ödemeli. Juzdan ise sadece Akbank destekliyor. Çinliler Alipay QQ pay WEchat pay tarzı sistemler geliştiriyorsa biz de bankalarla anlaşıp Mastercard, Visa ve Troy kartlarla çalışan cüzdan uygulaması yapabiliriz. Bu şekilde telefonla ve saatle ödemenin yaygınlaşacağını düşünüyorum.
Uzun zamandır böyle bir iş modeli kurmak var aklımda ama bu sistemin de birtakım zorlukları var. Dediğim gibi bankalarla anlaşmaya gidilmesi gerekiyor. Visa, Mastercard ve Troy API'lerinin kullanılması gerekiyor. TR Karekod'un aksine ortak bir NFC ödeme altyapısı olmadığından sistemin baştan yazılması gerekiyor. Kısacası evde freelance olarak yapılabilecek bir iş değil.
Son olarak ön ödemelilerde NFC konusuna değineyim:
En güzel kullanımının burada olacağını düşünüyorum. Destekleyen uygulamaların sayısı az. Nays, Tosla, S wallet desteklerken diğer hiçbir uygulamada yok. Hesap açarken istediği özelliği temassız ödeme yaparken kullanamamak bana saçma geliyor. En büyük örneği Papara. Kullanıcılardan yıllardır talep aldığı bu özelliği getirmiyor. Bunun yerine de QR kullandırıyor lakin pratik değil, uygulamayı açmak gerekiyor, her yerde geçmiyor ve sorun çıkarmaya daha meyilli. NFC'ye teşviğin ve yatırımın daha doğru olduğunu düşünüyorum hem satıcı hem müşteri bakımından. Geleceğin fintech şirketleri bu alana odaklanmalı.
Özetle bu kadar. Hatalarım varsa söyleyebilirsiniz.
@TolgaGazi3548 hocamız sağ olsun bu router/ont için de wan bilgilerini alma yöntemini keşfetti. Onun bahsettiği yöntemi detaylı olarak anlatıyorum.
Öncelikle bilgisayarımıza BurpSuite Community Edition programını yüklüyoruz.
Ardından telefonumuza Nokia WiFi uygulamasını yüklüyoruz. iOS ya da Android olması fark etmez. Emülatör bile olabilir ki bu rehberde ben de bunu kullanıcam.
Uygulamamızı yükledikten sonra oturum aç kısmından modemin arkasındaki web arayüz bilgilerini giriyoruz. Sonrasında uygulamayı kapatıyoruz.
Burp Suite ayarları:
Yeni bir proje oluşturuyoruz. Proxy kısmına geliyoruz ve Proxy Settings kısmını açıyoruz.

127'li IP'nin tikini kaldırıyoruz ve Add tuşuna basıyoruz.

Daha sonra cmd açıp ipconfig yazıyoruz ve modemimizin ağına bağlı olan wifi ya da ethernet portundaki IPV4 adresine bakıyoruz.

IPV4 adresimizi giriyoruz ve port değerini 9999 yapıyoruz. Windows Defender üzerinden izin isterse 2 tiki de işaretleyin.

Şimdi gelelim telefon/emülator ayarlarına
Telefondan bağlanacaksak bilgisayarımızla aynı Wifi ağına bağlı olmamız gerekiyor. Emülatörle yapılacaksa Wifi ayarlarını değiştirmesine izin vermesi lazım. Ben Nox player kullandım.
Telefonumuzun wifi ayarlarına geliyoruz ve ağı değiştir seçeneğine basıyoruz.

Proxy kısmını manual yapıyoruz ve ip port adreslerimizi Burpsuite'de yaptığımız gibi giriyoruz.

Tarayıcıyı açıp http://burp/ yazıyoruz ve CA certificate butonuna bastığımızda sertifika iniyor.

der uzantısını cer yapıyoruz.

Ayarlardan sertifika kur menüsüne geliyoruz ve sertifikamızı seçiyoruz. Kilit ekranınıza şifre belirlemeniz gerekiyor. Sertifika adını istediğiniz gibi koyabilirsiniz.

Burp üzerinden HTTP history bölümüne geliyoruz ve cihazımızdaki nokia wifi uygulamasını açıyoruz.

Birkaç dakika bekledikten sonra /wan_list_app.cgi seçiyoruz ve response kısmında PPPOE kullanıcı adımız ve şifremiz olduğu gibi yazıyor.

Bu işlemlerden sonra telefonumuzda açıkların oluşmaması için proxy ayarını kapalı duruma getiriyoruz ve ca kullanıcı sertifikaları kısmından yüklediğimiz sertifikayı kaldırıyoruz.
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 146
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.023 (Bu ay: 248)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 151 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar