@TolgaGazi3548 hocamız sağ olsun bu router/ont için de wan bilgilerini alma yöntemini keşfetti. Onun bahsettiği yöntemi detaylı olarak anlatıyorum. Öncelikle bilgisayarımıza BurpSuite Community Edition programını yüklüyoruz. Ardından telefonumuza Nokia WiFi uygulamasını yüklüyoruz. iOS ya da Android olması fark etmez. Emülatör bile olabilir ki bu rehberde ben de bunu kullanıcam. play.google.com Nokia WiFi - Google Play'de Uygulamalar https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nokia.wifi&hl=trUygulamamızı yükledikten sonra oturum aç kısmından modemin arkasındaki web arayüz bilgilerini giriyoruz. Sonrasında uygulamayı kapatıyoruz. Burp Suite ayarları: Yeni bir proje oluşturuyoruz. Proxy kısmına geliyoruz ve Proxy Settings kısmını açıyoruz. 127'li IP'nin tikini kaldırıyoruz ve Add tuşuna basıyoruz. Daha sonra cmd açıp ipconfig yazıyoruz ve modemimizin ağına bağlı olan wifi ya da ethernet portundaki IPV4 adresine bakıyoruz. IPV4 adresimizi giriyoruz ve port değerini 9999 yapıyoruz. Windows Defender üzerinden izin isterse 2 tiki de işaretleyin. Şimdi gelelim telefon/emülator ayarlarına Telefondan bağlanacaksak bilgisayarımızla aynı Wifi ağına bağlı olmamız gerekiyor. Emülatörle yapılacaksa Wifi ayarlarını değiştirmesine izin vermesi lazım. Ben Nox player kullandım. Telefonumuzun wifi ayarlarına geliyoruz ve ağı değiştir seçeneğine basıyoruz. Proxy kısmını manual yapıyoruz ve ip port adreslerimizi Burpsuite'de yaptığımız gibi giriyoruz. Tarayıcıyı açıp http://burp/ yazıyoruz ve CA certificate butonuna bastığımızda sertifika iniyor. der uzantısını cer yapıyoruz. Ayarlardan sertifika kur menüsüne geliyoruz ve sertifikamızı seçiyoruz. Kilit ekranınıza şifre belirlemeniz gerekiyor. Sertifika adını istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Burp üzerinden HTTP history bölümüne geliyoruz ve cihazımızdaki nokia wifi uygulamasını açıyoruz. Birkaç dakika bekledikten sonra /wan_list_app.cgi seçiyoruz ve response kısmında PPPOE kullanıcı adımız ve şifremiz olduğu gibi yazıyor. Bu işlemlerden sonra telefonumuzda açıkların oluşmaması için proxy ayarını kapalı duruma getiriyoruz ve ca kullanıcı sertifikaları kısmından yüklediğimiz sertifikayı kaldırıyoruz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enineboyuna06 -- 6 Ocak 2025; 5:31:38 > |
Bildirim