Merhaba değerli arkadaşlar, bu konunun uygun olduğu alt başlık burası mıdır bilmiyorum ama dertlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben 22 yaşındayım. İzmirde Mühendislik fakültesinde okuyorum. Sağlık sorunlarım ve ailevi sorunlarım sebebiyle okula 3 sene geç başladım. İnanın yaşamak ile ölmek arasında ince bir çizgide yürüyorum. 22 senelik hayatımda ne dostum, kankam diyebileceğim yakın bir arkadaşım oldu, ne de bir kızla doğru düzgün birlikteliğim oldu.
Mutsuz bir aile ev ortamında yaşıyorum. Annemin ruhsal sorunları mevcut. Anneme göre; babam güya evdeki eşyalara zarar verdiğine dair saçma bir sanrıya sahip. Kadının Psikiyatriye görünmesi lazım ama durumunu inkar ediyor.
Babam da 70 yaşın üstünde. Aşırı pinti bir adam. Borsada bir hisseyi alıp ertesi gün binlerce lira zararına satar ama 5-10 liralık bir eşya için insanları rencide eder. Bir ablam var, o da bizimle iletişimi kesti, üç senedir kendisinden haber alamıyoruz.
Babamla ilişkilerim ve sevgi bağlarım, anneme göre daha kuvvetli.
Bir insanın gelip ailesini burada yermesi, özel hayatını ifşa etmesi çok çirkin bir durum ama inanın bunları konuşabileceğim bir yakın arkadaşım bile yok. Dertlerimi içime ata ata sokakta kendi kendime konuşur hale geldim.
Benim zeka ve bilinç olarak bir eksikliğim yok hatta konuştuğum insanlar benim çok aklı başında, nüktedan biri olduğumu söylerler. Ve 1.87 boyunda adeleli bir vücuda sahibim. Tipim ortalamanın üstünde hatta yakışıklı sayılırım ama insanlarla konuşmaktan sosyalleşmekten kaçınıyorum. Bu şekilde bir sosyal anksiyetem mevcut.
Ayrıca 2020 yılında fitness yaparken kafamı demir düzeneğe vurmuştum. Kafamda bir çeşit gerilim tipi baş ağrısı meydana geldi. Ben epilepsi hastası değilim ama baş ağrılarım için epilepsi ilacı kullanıyorum. Kafamda araknoid kist var, ben bu ağrıların kist kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve bu kisti ameliyatla aldırmak isitiyorum. 2 Beyin cerrahıyla konuştum: 'bunu aldırmaya gerek yok, riskli, felç kalabilirsin' demişlerdi. Hayatımda yaşadığım zorluklar yetmiyormuş gibi birde böyle bir sorunum var anasını satayım.
Çoğu zaman cebimde para olmuyor, zaten anormal bir aileye sahibim. 10 gün önce KYK yurduna başvurup bu aile evinden uzaklaşmak istedim ancak onda da başvurabileceğin yurtlar okuduğum üniversiteye çok uzaktı. Bu durumda her sabah 5'de uyanmam gerecekti. Bunun için vazgeçtim.
Annemden zaten para almıyorum, babam da üç kuruş harçlık verip adeta kölesi gibi davranıyor. Gece 11'den sonra dışarı çıkarken bile bir tomar laf ediyorlar.
Şu yaşımda hala babasının verdiği üç kuruş paraya muhtaç yaşayıp bu manyakların her dediklerini yapmak zorunda kalmak çok zoruma gidiyor.
Bu yaşadığım sıkıntılardan kurtulmak için; para kazanmam lazım.
Cebimde para olduktan sonra arkadaş çevrem de büyür, kız arkadaş da edinirim. Ailemin baskısından kurtulup daha serbest davranabilirim ancak üniversite öğrencisi olduğum için iş bulamıyorum!
Yazın başından beri iş arıyorum. Bütün yazımı sahibinden, kariyet.net, indeed gibi sitelerde dolaşarak geçirdim. 100'e yakın yerle iş görüşmesine gittim. "Kardeşim kusura bakma, bize yaz-kış çalışacak eleman lazım. Üniversite öğrencisi almıyoruz." diyerek reddettiler. Hepsinin verdiği cevap bu oldu.
Bir birey olarak özgürlüğümü elde etmek için bir şekilde bir şeyler yapıp para kazanmam lazım. Ancak hiç kimse üniversite öğrencisine iş vermiyor. Doğum günümde hasbel kadar yeni model pahalı bir iphone almışlardı. Para biriktirmek adına onu ikinci el olarak satıp daha düşük model bir telefon almayı bile düşünüyorum, inanır mısınız?
Okulumu bırakıp asgari ücretle günde 10 saat kölelik de yapamam. Bir üniversite diploması şart.
Ayrıca okul demişken, mühendislik alanında da akademik olarak da çok geride kaldım. İngilizcemi profesyonelleştirip, Autocad, excel, proteus felan öğrenmem lazım ama bütün gün hayvan gibi evde boş boş yatıyorum. Voltaj yükseltici devre çiz deseler onu bile çizemem.
Hayatımdaki zorluklar bu şekilde. Hiç bir insani zevkim yok, adeta bir köpek gibi hayat sürüyorum.
Bu durumda benim ne yapmamı tavsiye edersiniz? Faydalı bir fikir bile hayatımı değiştirebilir? Şimdiden teşekkürler herkese.
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.051 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 20 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı