Merhabalar,
Bu iki araç arasında tecrübeli kişilerden destek almak amaçlı konuyu açmaktayım.
Detay vermek gerekirse şuanki bütçem 1.2m bandında, aşağı yukarı esneyebilir.
Yakıt tüketimi, motor gücü, aracın görünümü gibi dertlerim yok lütfen bunlara göre öneri yapmayın. Tek beklentim yüksek hızlarda aracın sessiz olması. Yol sesi, rüzgar sesi, motor sesleri olarak en sessizi ve konforlusu olanını tercih etmek istiyorum. Konfor denince sadece koltuk ve süspansiyon açısından değerlendiriliyor genelde, lakin bende en önde olan konu ses.
Örnek vermek gerekirse daha önce 2021 1.0 tsi Polo kullanmaktaydım. Aracın 140a çıktığını rüzgar sesinden anlıyordum. Hem yol sesi hem konfor olarak 15" jantların verdiği destekle çok güzeldi. Ses sistemi de sanırım çok beğeniliyor, kısık seste müzik dinleyerek 100-140 arası çok mutlu geziyordum ki ta ki 2021 bir corollaya geçesiye kadar. Biraz pürüzlü asfaltta 70 hızda giderken bile düşük seviyede seste müzik dinleyemiyorum, yanımdakiyle usulca konuşamıyorum.
Yukarıdaki örnek sebebiyle açıkcası A3, Polo'dan gelen güzel tecrübe sebebiyle daha güvenli ve muhtemel geliyor. İnternette video ve forum olarak A3, 1.16, A180 karşılaştırmalarının hemen hemen hepsini okudum. Bunların sonucunu harmanladığımda ses yalıtımı ve konfor olarak A3 bu 3'lüde kazanan iken bir de v40 çıktı ortaya ve çok fazla bir karşılaştırma bulamadım.
Muhtemelen 2018-2019 60bin km bandında bir seçim olacak. Hani araç olursa olsun muhtemelen düşük paket olacak çünkü 17-18 değil 16" tercih etmeye çalışıyorum kalın yanaklı lastik olması için. Road rage yapmadığım, kimseye makas atmadığım ve virajlara olması gerektiği gibi girip çıktığım için geniş tabanlı lastik ihtiyacım yok.
Derseniz ki onları at bir kenara, 1.2m bandında MG HS'nin yalıtımı A3 kadar var, ona da bakabilirim. Çünkü videolarda gördüğüm kadarıyla bir A3'ün bir de MG'nin stepne içi ve arka bagaj yalıtımı vardı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim,
İyi forumlar
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.104 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası