YKS 2024'te Tarih bölümü kontenjanları 2-3 kat azaltılmıştı. Bu sene (2025'te) de mi aynısı olacak?
Bir sözelci olarak TYT Matematik'te;
Temel kavramlar
Sayı basamakları
Bölme/Bölünebilme
Basit eşitsizlikler
Rasyonel sayılar
Mutlak değer
Kümeler/Kartezyen çarpım
Mantık
Olasılık
Veri-istatistik
Oran-orantı
Problemler
Konularını çözmek istiyorum. Bunlar için Bıyıklı Matematik'in "55 Günde TYT Matematik Kampı" serisini izlemeyi düşünüyorum. Ancak bu kamp serisinde; Tek-çift sayılar, Pozitif-negatif sayılar, Asal sayılar, Faktöriyel, Ardışık sayılar, Asal çarpanlar, EBOB-EKOK gibi konulardan videolar da var. Belirttiğim (çözmek istediğim) konuları sınavda halletmek için, bu konuların videolarını da izlemek zorunda mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Samsung Tableti Telefoncu Kurcalayabilir mi?
Evde ergenliğe yeni girmiş bir kardeşim var, sürekli tabletle oynuyor ama neler izlediğini, nelere baktığını bize göstermiyor. Uygulamalarına şifre koymuş, tabletin şifresini zaten bilmiyoruz. Bu hallerinden şüphelenmeye başladık. Bunun tabletini telefoncuya götürürsek şifresini kırıp içindekilere bakabilir mi dersiniz?
Öğretmenlik için (özellikle Tarih-Edebiyat gibi sözel branşlarda) atama yok, diyorlar. Şunu soracağım, atanmak isteyen biri KPSS'den 100 (tam puan) alsa (bildiğim kadarıyla o sınavdan alınabilecek en yüksek puan bu) yine de atanamaz mı mesela? Bu atamalar KPSS'ye göre yapılmıyor mu?
Sözelciyim ve temelim matematikte de biyolojide de neredeyse sıfır. Sınavda matematikten 7-8, biyolojiden (ve fizik/kimyanın sözel konularından) mümkünse toplam 5-6 net yapmam kafi gelecektir. Bana bu iki derste en kolay net yapabileceğim ve sınavda kesin çıkacak konuları söyler misiniz? Mesela matematikte;
- Temel kavramlar
- Sayı basamakları
- Bölünebilme kuralları
- OBEB-OKEK
- Rasyonel sayılar
- Basit eşitsizlikler
- Mutlak değer
- Üslü sayılar
- Oran-orantı
- Denklem çözme
- Kümeler/Kartezyen çarpım
- Mantık
- Fonksiyonlar
- Olasılık
- Veri-istatistik
- Problemler
Konuları (ki neredeyse tüm TYT'yi kapsadı) arasından hangilerine çalışmam gerektiğini söylerseniz harika olur.
YKS'de sözel bir bölüme yerleşmek istediğim için matematikte çok fazla net yapmama gerek yok. 10 nete bile okeyim hatta 7-8 net gelse yine de üzülmem. Temelim birazcık zayıf. Bu 10 net hedefime ulaşmam için "Aktif Matematik 0'dan Başlayanlara" kitabını mı, yoksa "IQ Yayınları TYT Hedef 15 Net Matematik" kitabını mı almalıyım? Yoksa ikisini de mi almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Tarih bölümü kazanmak istiyorum ancak gördüm ki kontenjanlar bazı üniversitelerde 2, bazılarında ise neredeyse 3 kat düşmüş. Bu, YKS'yi nasıl etkiler? 2 kat daha iyi bir sıralama yapmam mı gerekecek?
Elimde Palme Yayınevi'nin TYT Biyoloji Soru Kitabı var. Hedefim TYT Biyoloji'yi fullemek ya da en azından full'e yakın yapmak. Hangi YouTube kanalını izlemeliyim?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 47
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.478 (Bu ay: 365)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar