TRANSİT VİZE BİLGİLENDİRME...
arkadaslar sadece forumda degil, konsolosluklar genelinde bile bu konuda ciddi bir boşluk ve ciddi bir bilgisizlik veya bilgi eksikligi oldugunu dusunuyorum... hem bu yazi altinda kendi bilgilerimi ve seyhatlerimden ufak ornekler verecegim hemde sizlerin farkli veya bilinenin aksine baska tecrubeleriniz var ise bunlari paylasmaniz durumunda hepimize yardimci olacagini dusunuyorum.. cunku bazen 2-3 saat veya kabul edilebilir 1 gunluk beklemelere gore bile varis noktamiz aktarmadan dolayi 10.000-15.000 tl daha ucuza gelebiliyor...
öncelikle bence cok deneyimlenmemis fakat benim tecrube ettigim ve cok sasirdigim bir transit gecisten bahsedeyim.. bu transit gecis adi altinda transfer demek dogru olurmu teknik olarak bilmiyorum.. fakat aktarma yapmak demek en dogrusu belkide...
nisan ayinda kolombiyadan türkiye ye döndum.. ve hali hazirda 10 senelik bir amerikan vizem var... donus rotami su sekilde ayarladim
bogota-orlando
orlando-londra(gatwick)
londra-dalaman
burdaki tabii ki kritik nokta londra
herhangi bir ingiltere vizem yok
herhangi bir transit vizemde yok ingiltere icin...
saat 10.30 da londraya indim
orlandodan binerken bana transit vize veya ingiltere vizem sorulmadi
sonrasinda londrada yaklasik 5 dakikalik bir bekleyisten sonra pasaport kontrolune girdim
ingiltere vizem olmadigini gordu gorevli ve nereye devam edecegimi sordu
checkin yapilmis 15.40 saatinde olan ucus biletimi gosterdim easyjet firmasindan dalamana
ne is yaptigimi sordum gayrimenkul isi yaptigimi soyledim
akabinde pasaportuma bakti
6 tane tarihi bitmis schengen ve yaklasik 70-80 damgali bir pasaport olunca cok irdelemeden damga vurdu
ve damgada saat 00.00(ayni gun)a kadar ingiltereden cikis damgasi vardi
bunu gorunce afalladim ve sordum
biletimi yarina olsaydi ne fark ederdi diye?
aksan farkindan ve ucus yorgunlugundan cok anlayamadim fakat ucusum ertesi gun olsaydi bana ertesi gun 00.00 a kadar ulkeyi terk etmem gereken bir damga vuracakti diye tahmin ediyorum...sonuc olarak arkadaslar londraya girdim...vizem olmadan... demekki amerika vizesi onemliymis..
gelelim diger aktarmama...
izmirden kolombiyaya gitmek istemistim..aslinda bu az onceki donusumun baslangic hikayesi de o...
izmir- frankfurt
frankfurt-punta cana
punta cana - bogota
punta cana(dominik) 4 gun kaldim...
schengen vizelerim mevcut degildi...hali hazirda amerika vizem vardi
ben amerika vizesini sadece amerikaya giderken transit olarak kullanabilirim saniyordum..megerse degilmis..
adnan menderes havalimanindan pasaport kontrolune girdim frankfurt icin...pasaport polisi check in desk ile gorusun vizeniz yok dedi...
geri dondum ve checkin deskten arkadas geldi vize sorumlusu... vize sorumlusu cok onemli bir detay.. sorun yasarsaniz her zaman ulasmaya calisin...
neyse kendisi geldiginde neden istanbuldan direk bogotaya ucmadigimi sordu.. cevap olarak bu sekilde 9.000 tl..diger turlu 36.000 tl oldugunu belirttim..gayet hakli bir sebep dimi :) akabinde izin veremiyecegini, belki lufthansa ile devam etsem sunexpress ile ilgili entregre ucus oldugundan deneyebilecegini soyledi.. ama sonra konustuk ve baktik ki bende sadece sirt cantasi var.. demekki terminal degistirmeyecegim.. sonra tum vizelerimi, damgalarimi amerika vizemi frankfurt polisi ile paylasti whatsapdan.. 30 dakika sonra guzel haber geldi... alman polisi bizden yana sorun yok dedi..ve o arkadas check in deskine dedi ki, havayolu firmasi sorumlulugunda diye not dustu... hic sorunsuz devam ettim ve vardim gidecegim yere.. ama giderken espirisini yapti, eger iltica edersen yanarim :) cunku bu izin verenler icin ciddi sorunmus..
gel gelelim bazi seyler demekki defacto... yazili olmayan kurallarda var..
deneyimleriniz veya farkli bilgileriniz varsa lutfen aktarin.. zamanim oldukca 4-5 tane farkli aktarma ve tecrubem var..onlarida paylasacagim...cunku direk ucuslardan coooook daha ucuza secenekler var arkadaslar...
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 235 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic