arkadaslar sadece forumda degil, konsolosluklar genelinde bile bu konuda ciddi bir boşluk ve ciddi bir bilgisizlik veya bilgi eksikligi oldugunu dusunuyorum... hem bu yazi altinda kendi bilgilerimi ve seyhatlerimden ufak ornekler verecegim hemde sizlerin farkli veya bilinenin aksine baska tecrubeleriniz var ise bunlari paylasmaniz durumunda hepimize yardimci olacagini dusunuyorum.. cunku bazen 2-3 saat veya kabul edilebilir 1 gunluk beklemelere gore bile varis noktamiz aktarmadan dolayi 10.000-15.000 tl daha ucuza gelebiliyor... öncelikle bence cok deneyimlenmemis fakat benim tecrube ettigim ve cok sasirdigim bir transit gecisten bahsedeyim.. bu transit gecis adi altinda transfer demek dogru olurmu teknik olarak bilmiyorum.. fakat aktarma yapmak demek en dogrusu belkide... nisan ayinda kolombiyadan türkiye ye döndum.. ve hali hazirda 10 senelik bir amerikan vizem var... donus rotami su sekilde ayarladim bogota-orlando orlando-londra(gatwick) londra-dalaman burdaki tabii ki kritik nokta londra herhangi bir ingiltere vizem yok herhangi bir transit vizemde yok ingiltere icin... saat 10.30 da londraya indim orlandodan binerken bana transit vize veya ingiltere vizem sorulmadi sonrasinda londrada yaklasik 5 dakikalik bir bekleyisten sonra pasaport kontrolune girdim ingiltere vizem olmadigini gordu gorevli ve nereye devam edecegimi sordu checkin yapilmis 15.40 saatinde olan ucus biletimi gosterdim easyjet firmasindan dalamana ne is yaptigimi sordum gayrimenkul isi yaptigimi soyledim akabinde pasaportuma bakti 6 tane tarihi bitmis schengen ve yaklasik 70-80 damgali bir pasaport olunca cok irdelemeden damga vurdu ve damgada saat 00.00(ayni gun)a kadar ingiltereden cikis damgasi vardi bunu gorunce afalladim ve sordum biletimi yarina olsaydi ne fark ederdi diye? aksan farkindan ve ucus yorgunlugundan cok anlayamadim fakat ucusum ertesi gun olsaydi bana ertesi gun 00.00 a kadar ulkeyi terk etmem gereken bir damga vuracakti diye tahmin ediyorum...sonuc olarak arkadaslar londraya girdim...vizem olmadan... demekki amerika vizesi onemliymis.. gelelim diger aktarmama... izmirden kolombiyaya gitmek istemistim..aslinda bu az onceki donusumun baslangic hikayesi de o... izmir- frankfurt frankfurt-punta cana punta cana - bogota punta cana(dominik) 4 gun kaldim... schengen vizelerim mevcut degildi...hali hazirda amerika vizem vardi ben amerika vizesini sadece amerikaya giderken transit olarak kullanabilirim saniyordum..megerse degilmis.. adnan menderes havalimanindan pasaport kontrolune girdim frankfurt icin...pasaport polisi check in desk ile gorusun vizeniz yok dedi... geri dondum ve checkin deskten arkadas geldi vize sorumlusu... vize sorumlusu cok onemli bir detay.. sorun yasarsaniz her zaman ulasmaya calisin... neyse kendisi geldiginde neden istanbuldan direk bogotaya ucmadigimi sordu.. cevap olarak bu sekilde 9.000 tl..diger turlu 36.000 tl oldugunu belirttim..gayet hakli bir sebep dimi :) akabinde izin veremiyecegini, belki lufthansa ile devam etsem sunexpress ile ilgili entregre ucus oldugundan deneyebilecegini soyledi.. ama sonra konustuk ve baktik ki bende sadece sirt cantasi var.. demekki terminal degistirmeyecegim.. sonra tum vizelerimi, damgalarimi amerika vizemi frankfurt polisi ile paylasti whatsapdan.. 30 dakika sonra guzel haber geldi... alman polisi bizden yana sorun yok dedi..ve o arkadas check in deskine dedi ki, havayolu firmasi sorumlulugunda diye not dustu... hic sorunsuz devam ettim ve vardim gidecegim yere.. ama giderken espirisini yapti, eger iltica edersen yanarim :) cunku bu izin verenler icin ciddi sorunmus.. gel gelelim bazi seyler demekki defacto... yazili olmayan kurallarda var.. deneyimleriniz veya farkli bilgileriniz varsa lutfen aktarin.. zamanim oldukca 4-5 tane farkli aktarma ve tecrubem var..onlarida paylasacagim...cunku direk ucuslardan coooook daha ucuza secenekler var arkadaslar... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkzone86 -- 18 Mayıs 2024; 0:41:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TRANSİT VİZE BİLGİLENDİRME...
-
-
ve kendimce hayati bir bilgi oldugunu dusunuyorum,
atiyorum ucaginiz frankfurt-new york saat 15.00da
dediniz ki ben 13.00 da inerim 1-2 birsey icerim.. zaten sirt cantam var.. ee online checkin yapmisim barkod umda var...cixxxxx
mutlaka ve mutlaka checkin deske gideceksiniz arkadaslar
amerika ucuslari risk faktorlu ucuslar olarak gozukuyor ..sanirim ozellikle aktarmalarda
bunu mutlaka goz onune alin ve ucus saatinden minimum 2.5 saat once check in desk de olacak sekilde kendinizi ayarlayin..cunku o deskte tum ucak yolculari olacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
son olarak londraya amerikadan degilde mesela sao paulo - londra ucusu yapsaydimda ayni muamele ile karsilasacaktim.. burada londraya nereden geldiginiz degil, statu olarak nasil geldiginiz daha onemli
aklima gelmisken gecen gun istanbula gittigimde bi pegasus ile gorusmek istedim.. yer hizmetlerine ugradim... dedim ki bir dahaki ay meksikaya gidecegim.. fakat;
istanbul-londra
londra-mexico city yapmak istiyorum
kabul etmediler..
sonra ajet e sorayim dedim. thy bunyesinde vs diye
onlar kabul etti
son 6 ayda amerika giris cikisiniz var ise londra aktarmali mexico city ucabilirsiniz dediler... ben irdeledim eminmisiniz. sonra TAV ile iletisim kurdular ve eminiz ucabilirsiniz dediler.. havayolu firmalarinin prosedurlerinide atlamamak lazim
-
Cok fazla uğraşı ve riskli.
-
yok zaten ben boyle birsey yapilsin diye yonlendirmiyorum.. boyle birseyi yapmak uzere olan varsa konuyu bilsin diye.. aslinda hic bir riski yok cunku kurallar gayet acik.. ama pasaportumuzun gucu bize bunu hissettiriyor.. ayrica havayolu firmalarinin keyfi kararlari buyuk problem
hocam sanki işi çözen hep amerika vizeniz olmuş .
-
aynen.. Amerika/Kanada/Avustralya vizeleri aktarmalarda cok onemli kistas.. seyehat eden ve ozellikle gezgin kisilerin Amerikan vizesi almasi cok onemli.. zaten Amerikan vizesi nispeten cok daha kolay alinabilen bir vize.. ama beni haala sasirtan londraya girebilmek oldu.. ingilterenin transit vize ucret ve zorluklarini dusununce cok enteresan geldi
Japonya'ya giriş çıkış yapılmış olması transit geçişler için artı bir faktör olur mu?
-
Meksika'ya uçmak neden bu kadar zor?
Daha uçak bileti bile alamıyorsunuz, uçakla ülkeye gidip havalimanından çevrilse neyse ama henüz eylemi bile gerçekleştirmemişsiniz.(Meksika'dan Abd'ye geçmeye çalışanlar yüzünden mi işi sıkı tutuyorlar?)
Saygılarımla.
-
giris cikis yapmanin bir artisi olmaz.. yani giris cikislarda, zamaninda gidilen ulkelerden oturu herhangi bir kanaat olusturmaz... fakat mevcut yerlere vize ile ilk girisiniz ise, pasaportunuzdaki mevcut damgalar, pasaport polisi ile olan konusma sirasinda veya ulkeye giris sirasinda, hakkinizda daha az incelemeye pozitif anlamda sebep olabilir
kesinlikle abd ye kacak yollarla giden veya gitmeyi deneyenlerden dolayi.. aslinda ucak biletinizi aldiginizda formalitede ucmaniz lazim fakat havayolu firmalari eger sizle ilgili bir olumlu kanaat getirmiyorsa ucusunuza izin vermiyorlar.. sizin kapidan donmeniz havayolu firmasi icin buyuk bir problem. daha da buyuk problem ise iltica etmeniz.. size turkiye cikisinda izin veren gorevliye bile cok ciddi yaptirimlari var...inceledigim kadariyla meksikaya karayolundan veya farkli bir ulkeden aktarmayla girmeye calismak daha avantajli gozukuyor.. ayrica online vize kesinlikle cok buyuk bir yanilgi.. kesinlikle pasaporta islenmis vize en dogrusu.. ki o bile bir garanti degil..
buradaki mantik abd ye kacislari engellemek.. fakat turk vatandaslarina amerika uzerinden meksikaya girerken bile bir inceleme yapiliyor...yani adam zaten abd den geliyor.. sonucta aliniyor fakat bi yokusa cekme var.. sinirdaki turk faaliyetleri bitmeden emin olun bu surecte bitmez.. yoksa bu kadar insan sadece meksikaya tursitik amacli gitse inanin meksika kalkinir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aktarmalarda veya vize ihtiyaclarinda bunu incelemenizi tavsiye ederim.. eger bu sonuclardan sonra hersey olumlu olsa bile havayolu firmasinin vize sorumlusuna bunu dogrulatin.. bazen havayollari insiyatif alip esnek veya kati olabiliyor
türkiyeVisa and Passport Information Results | Visa and Passport | Emirates Türkiyehttps://www.emirates.com/tr/english/before-you-fly/visa-passport-information/visa-passport-information-results/?widgetheader=visa&nationality=tr&destination=rs&transit=gb
-
Merhaba,
Kolombiya dönüşünüzde Londra'da yaşadığınız durum için internet'te biraz araştırma yapınca size özel bir durum olmadığı ve görevlinin kurallara uygun şekilde davrandığı anlaşılıyor.
Abd'den İngiltere'ye giriş yaptığınız için 1. kural işlemiş(tersi yönde)
Saygılarımla.
-
bende ayni sekilde belirttim.. kisiye ozel bir durum soz konusu degil.. olamazda zaten.. sadece turkiyede havayolu firmasi vs bunlari sorunca bir bilgi verilmiyor veya saglikli olmuyor.. hatta olumsuz konusuluyor.. hani sey gibi "orda yazdigina bakma sen" gibi... ben yazilani tecrube ettigim icin bunuda dusunenlere pozitif yonde aktarmak icin paylastim.. ama beni en cok sasirtan kurallarda yazmayan transit vize ile ulkeye girmek oldu.. ingiltere vizesinin ne denli zor oldugunu dusununce 24 saat bile olsa bir sonraki ucagi havaalaninda degilde londrayi gezerek beklemek harika birsey bence... ve vize olmadan...ayrica unutulmamasi gereken birsey var.. amerika vizesi oldugundan oturu sadece amerikadan gelirken kullanmak onemli degil.. atiyorum brezilyadan londrayada inerken amerika vizeniz yeterli... tek tek tek sorun sunu belietiyor bazi kaynaklar, son 6 ay icinde amerikaya giris yapmak onemliymis.. ben 3 kere abd ye gittim ve sadece 1 kere damga vurdular jfk de.. diger yerlerde vurmadilar.. londra bunu nasil tespit ediyor bilgim yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X