yardıma ihtiyacım var...
Merhabalar arkadaşlar, gamesatış ve itemsatışta 2023'ten beri oyun hesap satışı yapıyordum. İtemsatışta toplam 33 satışım var ve sitede 3800 TL kazancım olduğu gözüküyor. Komisyondan bana kalan 3600 TL'dir. Benim düzenli satışım ve gelirim yok; bu parayı 1 seneye böldüğümüzde günde 10 TL'ye denk geliyor. Kazancım düzenli ve yüksek olmadığı için gelir vergisi ödemem aklıma hiç gelmemişti. O zamanlar 17 yaşındaydım, olayları tam bilmiyordum. Şahıs şirketi açmak için yaşım yetmiyordu bir de. Bu aralar aklıma takılıyor; eğer ödemem gerekiyorsa nasıl bir yol izlemem gerekir? 1-2 aydır korkudan siteye girmiyorum, artık satış yapmayacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gamesatışta ise 1 senede toplam 145 satışım var. Kazancım maksimum 5-10k arasıdır. Benim hesabıma düşen toplam para 40k falan olabilir; fakat bu paranın %95'ini siteye geri yüklüyordum. O yüzden yüksek görünmesi yanlış anlaşılmaya müsait olabilir mi sizce? Örnek olarak, ben kendi hesabımı 100 TL'ye satıyorum, bana kalan para komisyonlardan 90 TL olarak kalıyor. Siteye tekrardan 90 TL yüklüyorum, gidip başka hesap alıp onu 110 TL'ye satıyordum. Buradan kazancım 20 TL mesela. Umarım yardımcı olursunuz, ileride başımın yanmasını istemiyorum. Eğer ödemem gereken vergiler varsa, ödemek isterim. Bazı arkadaşlar neden hesap satışı yaptın diyebilir; o zamanlar öğrenci olduğum için kendime harçlık çıkartıp test kitabı almak istiyordum. Yani şu an 18 yaşındayım, kökten bıraktım. Hesaplarımı da kapatmayı düşünüyorum.
gelir vergisi hakkında yardıma ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar bu aralar kafamı karıştıran bir problem var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben bundan 1 yıl önce İtemsatış ve GameSatış'da üyelik açmıştım mesela item satışda toplam 33 satışım var ve Total gelirim 3800 TL'ydi komisyonlardan bana gelen para 3600 falan yapıyor. 1 yıl içinde bu parayı 365e bölersek günde 8TL gelir çıkıyor ben düzenli satış yapmıyorum ve düzenli gelirim yok ama vergi cezası yiyeceğim diye korkuyorum. Bu meseleyi canlı desteğe sorduğumda muhasebeci ile konuşun deyip geçiştirdiler resmen... Benim vergim varsa devlete gelir vergimi ödemek istiyorum nasıl ödeyeceğim yardımcı olur musunuz? 3 4 yıl sonra başımın yanmasını istemiyorum + GameSatış'da toplam 140 satışım var 1 yılda Max 30 35 k arası çekmişimdir fakat gerçek gelirim öyle değil(benim 100 satışım varsa 100 tanede siparişim var) 1K var diyelim gidip oradan hesap alıyorum 1100e satıyorum kazancım 100 TL oluyor kazandıgım paranın çoğunu tekrardan siteye yükledim. 18 yaşındayım bu konular hakkında bilgisi olan varsa yazıp yardımcı olursa çok sevinirim.
Merhaba arkadaşlar bu aralar kafamı karıştıran bir problem var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben bundan 1 yıl önce İtemsatış ve GameSatış'da üyelik açmıştım mesela item satışda toplam 33 satışım var ve Total gelirim 3800 TL'ydi komisyonlardan bana gelen para 3600 falan yapıyor. 1 yıl içinde bu parayı 365e bölersek günde 8TL gelir çıkıyor ben düzenli satış yapmıyorum ve düzenli gelirim yok ama vergi cezası yiyeceğim diye korkuyorum. Bu meseleyi canlı desteğe sorduğumda muhasebeci ile konuşun deyip geçiştirdiler resmen... Benim vergim varsa devlete gelir vergimi ödemek istiyorum nasıl ödeyeceğim yardımcı olur musunuz? 3 4 yıl sonra başımın yanmasını istemiyorum + GameSatış'da toplam 140 satışım var 1 yılda Max 30 35 k arası çekmişimdir fakat gerçek gelirim öyle değil(benim 100 satışım varsa 100 tanede siparişim var) 1K var diyelim gidip oradan hesap alıyorum 1100e satıyorum kazancım 100 TL oluyor kazandıgım paranın çoğunu tekrardan siteye yükledim. 18 yaşındayım bu konular hakkında bilgisi olan varsa yazıp yardımcı olursa çok sevinirim.
outlook hesabım kilitlendi
merhaba arkadaşlar 3 4 gün önce outlook hesabımı açmıştım hesaba telefon numaramı eklemek istediğimde hata vermişti her neyse bugün gireyim dedim hesabım kilitlenmiş kilidi açmak için telefon girip sms kodunu yazmak lazım telefon numaramı yazdıgımda başka bir doğrulama yöntemi deneyin bu doğrulama yöntemi şu anda çalışmıyor. lütfen başka bir yöntem deneyin yazısıyla karşılaşıyorum lütfen yardım eder misiniz
banka kartı alternatifleri
Herkese selamlar arkadaşlar ben 18 yaşıma gireli 1 2 oldu o yüzden kendime banka kartı açmak istiyorum(senelik aidat ücreti olmayan ve eft/havale ücretsiz olursa daha güzel olur) önceden Papara ve inial gibi kartlar kullanıyordum fakat bunlarda Swift kodu yok ve yurt dışından para alamıyor o yüzden banka kartı açmak istiyorum hangilerini tavsiye edersiniz ve önerileriniz nedir? + kredi kartıyla ilgilenmiyorum banka kartı kafi ve Payoneer'den 300 euroya yaklaşık para çekeceğim en düşük komisyonlu bankalar nelerdir? Acaba? Şu an kafamda Enpara, garanti ve TEB var iyi günler dilerim...
Ekstra olarak telefonumda NFC özelliği yok bilgilerimi girdikten sonra 2 3 gün içerisinde kurye ile gelecekmiş süreç nasıl işliyor anlatırsanız sevinirim yeniyimde
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 567 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic