AMAZON SİPARİŞİMİ İPTAL ETTİ SINIR YÜZÜNDEN
Dün akşam amazondan sony ch720n siparişi verdim 3000tl'ye. Bugün mesaj geldi. 30 euroluk sınırı geçiyormuş. Yeni yürürlüğe girecek karar bu. Ancak 21 ağustostan sonra değil miydi bu?
Ben şimdi artık amazondan kulaklık alamayacakmıyım?
Rica ediyorum alamayacaksam eğer lütfen bari 3000tlye buranın dışından alabileceğim müzik dinlemek için Kablosuz kulak üstü kulaklık önerin.
Maalesef artık alabileceğim kulaklık kalmadı burada.
Mediamarkttan alabileceğim 3000tlye bi tek sennheiser hd350bt var oda 4 senelik kulaklık zaten bide son ses seviyeside düşükmuş baya tatmin etmiyomuş. Çok arada kaldım...
En kısa zamanda buralardan yol olup gideceğim yemin ederim.
PHILIPS TAH8506 MI SONY CH720N Mİ?
- Sadece ses kalitesi ve son ses yüksekliği için alacağım.
İkiside aynı fiyatta. ( 3000TL )
Tam 3000TL'ye önerebileceğiniz başka müzik için Kablosuz Kulaklık Üstü Kulaklık öneriniz varmı?
DOLANDIRILDIM VE OLANLAR OLDU
Arkadaşlar durum çok acil.
1 ay önce dola pta konsol ilanı görmüştüm.
Hesabında bir sürü satış gerçekleştirmişti.
Güvenilir satıcıdır diye bende alayım dedim.
Dol apta komisyon kesiyor diye açıklamaya numarayı yazmıştı. Wp'den yazdım falan.
Bana video resim falan attı daha önce bu şekilde satış yaptığını felan da söyledi gösterdi ( sözde )
Bende inandım parayı sabah akşam olarak ikiye ayırarak gönderdim. Bana sözde ürün göndermek için adresimi, ismimi, soy ismimi istedi. Bende verdim ürünü gönderecek diye.
Ertesi gün yazdım videosunu istedim engellendim. İlanlara tekrar baktım gözden geçirdim bu kişi farkli hesaplar ve numaralar ile dolandiricilik yapiyor devam ediyor. Ayrica hesap çalmiş. Güvenilir satici ibaresi bulunan hesaplari bile calmis. Bu ibareyi almak icin tc, iban, adres, isim soy isim, e devlet şifresi vs. bir sürü şey gerekiyor. Biliyorum tamamen benim salaklığım. Dolandırıldığımı öğrendikten sonra ertesi gün 2 adet çok benzer numara ile 1 er defa arandim. Ondan bir sonraki günde yine neredeyse aynı olan numarayla sabah arandım.
Bundan 1 hafta sonra salı günü saat tam öğlen 1de arandım farklı numarayla, yine 1 hafta sonra pazartesi 1i 4geçe arandim farklı numarayla, yine bir sonraki hafta çarşamba 0216 ile başlayan numarayla arandim 1i 12geçe ve bu numaranın kapatıldığını öğrendim sorgulayarak. Tekrar 1 hafta daha geçti ve bugün aranmayi bekliyordum çünkü periyodik olarak haftada 1 farklı numara ile aranarak sırayla gün gün aranıyorum.
Bu numaraların arama süresi ise genellikle aynı saniyelerde yani 5-6 saniye civarı.
Bu kadar düzenli bir şekilde aranmam normal değil gerçekten. Kendimi tehlikede gibi hissediyorum. Bu numaralarda bot felan da değil ayrıca ya da otomatik olarak da aranmıyorum bunlar bireysel numaralar.
Wp'ye baktığım zaman bu numaralara bunlar aktif olarak kullanıyor. Gerçekten korkuyorum. Sizce acilen gitmem mi gerekiyor polise? Takip ediliyor olabilir miyim? Peşime paralı birini takmış olabilir mi bana zarar vermesi için. Anladınız siz paralı derken :(
Hiçbir dolandiricinin bu kadar düzenli bir şekilde arayacağını ve uzun süre boyunca tek bir kişiyle uraşacağını düşünmüyorum.
Dolandırıcı birini dolandirdiktan sonra başka kişiye geçmez mi? Hadi diyelim urastida kim neden 1 ay uraşsınki.
Durumum gerçekten ciddi mi görünüyor?
Diğer uygulamalardan satış yaparkende birine denk geldim. Benden telimi felan istedi yerimi istemişti ve hesabıda yeni açılmış. Daha öncede bana ayni kisi yeni açılmış bir hesaptan yazmıştı ama o kapandı heralde.
Ne yapacağım bilmiyorum 1 aydır psikolojik olarak çöktüm artık. Acaba yeri doğrulamaya çalışıyorlar olabilirler mi?
3000TL KULAKLIK ÖNERİLERİ
Arkadaşlar yakın bir zaman da dolandırılmıştım. Kulaklığımıda satmıştım maalesef yaşadığım bu olaydan dolayı.
Bunu yaşadığım olayı forumda da anlattım zaten.
- Eğer daha iyiyse 3000TL altı da olabilir.
- Marka farketmez.
- Kulak içi veya Kulak üstü farketmez.
- Sadece ses yüksekliği ve kalitesi beni çok tatmin etsin yeter.
- Sadece müzik dinlemek için alacağım.
- Oyun oynamıyorum.
- RİCA EDİYORUM AIRPODS TARZI ZURNA TASARIMLI KULAKLIKLARI ÖNERMEYİNİZ!
DOLANDIRILDIM, ADRESİMLE BANA BİRŞEY YAPABİLİR Mİ?
RİCA EDİYORUM ÜŞENMEDEN YAZDIKLARIMI OKUYUN.
Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 7k'ye konsol alcam diye dolandırıldım.
Dolap uygulamasında ilan görmüştüm ucuza açıklamaya tel bırakıp whatsappa yönlendiriyor.
Öyle arada yazıyordum diğer ilanlara da bakıyordum ancak bu ilan daha ucuz olduğu için bana daha cazip gelmişti.
Neden güvendin demeyin çünkü adamın hesabında 300'den fazla satış vardi 2017den beri profilde güvenilir satıcı ibareside olduğundan dolayı dolandırıcı olduğundan hiç şüphe duymamıştım acikcasi. Ancak durum öyle değil bu kişi sadece bunu değil dolapta bir çok hesap çalmış ve güvenilir gözükerek daha cok dolandirmaya çalışıyor.
Bana paranın bir kısmını atarsanız bir kısmınıda daha sonra atarsınız dedi acil ödemem var dedi.
Parayı atın bir kisminida sonra ödersin demişti.
Bana sözde daha önce bu şekilde sattığını felan da söyledi fotoğraf felan attı ss.
Bende belki de sıradan oyunla ilgilenmeyen is adami elinde kalmaması için satmaya çalışıyor diye düşündüm öyle. Çok güvenmedim ancak oyun oynamayı bir an önce cok istediğim için hemen ibana gönderdim. Teşekkür felan etti.
Daha sonra lütfen adres isim soy isim tel no felan yazar mısınız dedi. Bende onlarida verdim maalesef. Sonra da benden ödemenin geri kalanını şimdi yaparsan 300tl indirim yapacağını söyledi. Bende akşam saatlerinde gönderdim geri kalan kısmını yine. Mutlu olmuştum ancak mutluluğum ertesi gün sönmüştü. Yarın sabah kargolama yapılacak video atarım dedi. Ertesi gün oldu video istedim görüldü attı ve engelledi.
Dolandirildigimi öğrendikten bir sonraki gün ise bilmediğim numaralar tarafından ancak birbirine çok benzeyen numaralar tqrafindan 3 saat aralıklarında ile arandim. Yine diğer gün çok benzer numara ile arandim sabah saatlerinde.
1 hafta sonra dışarı çıktım hava aldım parkta.
Ertesi gün yine bilmediğim numara ile arandim bi kez. 1 hafta sonra yine bilmediğim bir numara tarafından arandım ve bu numara geçen hafta dışarı çıktığım gün ile aynı gündü. Bu 2 numara birbirinden çok farklı ancak neredeyse aynı saatlerde arıyorlar beni. Birisi tam öğlen 1de diğeri ise 1'i 4 geçe. Aklıma milyon tane şey geldi acaba birilerine mi verildi bilgilerim diye. Bugün 216 ile başlayan bir numara tarafından arandim bu seferde. Ancak bu numarayı internette arattım ancak hiçbir bilgi bulamadım. Bu numarada benzer saatte aradı 1'i 12 geçe.
Sürekli 1 hafta aralıklarla farklı numaralar tarafindan aranmam beni şüphelendiriyor ve korkutuyor. Bir yandan da benim hattımı daha önce başkası kullanıyordu o sanırım şirketine kayitlamis numarayı bazen oradakiler beni arayabiliyor o yüzden. Kafam karma karışık.
Belki şirketin telefonlaridir belki çalışanların bilmiyorum gerçekten ne yaşadığımı. Dışarı çıkmaya korkuyorum resmen. Gece yatarken bile korkuyorum. Kapıyı kitledigimden emin oluyorum. Arada bir merdivenden inince aşağı bakıyorum tanimadigim biri varmı diye. Sokakta geçen her arabadan korkar oldum acaba benim için mi geldiler diye. Bu adam bilgilerimi başkalarına vermiş olabilir mi bana zarar vermek icin her türlü kişiye? Böyle bir şey yapma olasılığı varmı? Benim dışari çıkmamı bekliyor olabilirler mi? Hiç polise de gitmedim bir şey yapamayacaklarını düşündüğüm için. Ailemin bir kısmı biliyor yaşadığım dolandırıcılık olayının. Ne yapmam gerekiyor korkmalı miyim? Sonuçta adresimi biliyor...
Acaba birisine bana zarar vermesi için yani düşündüğünüz şeyi yani para karşılında yapabilir mi böyle bir ihtimal varmıdır? Sonuçta adres bu.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 846 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı