RİCA EDİYORUM ÜŞENMEDEN YAZDIKLARIMI OKUYUN. Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 7k'ye konsol alcam diye dolandırıldım. Dolap uygulamasında ilan görmüştüm ucuza açıklamaya tel bırakıp whatsappa yönlendiriyor. Öyle arada yazıyordum diğer ilanlara da bakıyordum ancak bu ilan daha ucuz olduğu için bana daha cazip gelmişti. Neden güvendin demeyin çünkü adamın hesabında 300'den fazla satış vardi 2017den beri profilde güvenilir satıcı ibareside olduğundan dolayı dolandırıcı olduğundan hiç şüphe duymamıştım acikcasi. Ancak durum öyle değil bu kişi sadece bunu değil dolapta bir çok hesap çalmış ve güvenilir gözükerek daha cok dolandirmaya çalışıyor. Bana paranın bir kısmını atarsanız bir kısmınıda daha sonra atarsınız dedi acil ödemem var dedi. Parayı atın bir kisminida sonra ödersin demişti. Bana sözde daha önce bu şekilde sattığını felan da söyledi fotoğraf felan attı ss. Bende belki de sıradan oyunla ilgilenmeyen is adami elinde kalmaması için satmaya çalışıyor diye düşündüm öyle. Çok güvenmedim ancak oyun oynamayı bir an önce cok istediğim için hemen ibana gönderdim. Teşekkür felan etti. Daha sonra lütfen adres isim soy isim tel no felan yazar mısınız dedi. Bende onlarida verdim maalesef. Sonra da benden ödemenin geri kalanını şimdi yaparsan 300tl indirim yapacağını söyledi. Bende akşam saatlerinde gönderdim geri kalan kısmını yine. Mutlu olmuştum ancak mutluluğum ertesi gün sönmüştü. Yarın sabah kargolama yapılacak video atarım dedi. Ertesi gün oldu video istedim görüldü attı ve engelledi. Dolandirildigimi öğrendikten bir sonraki gün ise bilmediğim numaralar tarafından ancak birbirine çok benzeyen numaralar tqrafindan 3 saat aralıklarında ile arandim. Yine diğer gün çok benzer numara ile arandim sabah saatlerinde. 1 hafta sonra dışarı çıktım hava aldım parkta. Ertesi gün yine bilmediğim numara ile arandim bi kez. 1 hafta sonra yine bilmediğim bir numara tarafından arandım ve bu numara geçen hafta dışarı çıktığım gün ile aynı gündü. Bu 2 numara birbirinden çok farklı ancak neredeyse aynı saatlerde arıyorlar beni. Birisi tam öğlen 1de diğeri ise 1'i 4 geçe. Aklıma milyon tane şey geldi acaba birilerine mi verildi bilgilerim diye. Bugün 216 ile başlayan bir numara tarafından arandim bu seferde. Ancak bu numarayı internette arattım ancak hiçbir bilgi bulamadım. Bu numarada benzer saatte aradı 1'i 12 geçe. Sürekli 1 hafta aralıklarla farklı numaralar tarafindan aranmam beni şüphelendiriyor ve korkutuyor. Bir yandan da benim hattımı daha önce başkası kullanıyordu o sanırım şirketine kayitlamis numarayı bazen oradakiler beni arayabiliyor o yüzden. Kafam karma karışık. Belki şirketin telefonlaridir belki çalışanların bilmiyorum gerçekten ne yaşadığımı. Dışarı çıkmaya korkuyorum resmen. Gece yatarken bile korkuyorum. Kapıyı kitledigimden emin oluyorum. Arada bir merdivenden inince aşağı bakıyorum tanimadigim biri varmı diye. Sokakta geçen her arabadan korkar oldum acaba benim için mi geldiler diye. Bu adam bilgilerimi başkalarına vermiş olabilir mi bana zarar vermek icin her türlü kişiye? Böyle bir şey yapma olasılığı varmı? Benim dışari çıkmamı bekliyor olabilirler mi? Hiç polise de gitmedim bir şey yapamayacaklarını düşündüğüm için. Ailemin bir kısmı biliyor yaşadığım dolandırıcılık olayının. Ne yapmam gerekiyor korkmalı miyim? Sonuçta adresimi biliyor... Acaba birisine bana zarar vermesi için yani düşündüğünüz şeyi yani para karşılında yapabilir mi böyle bir ihtimal varmıdır? Sonuçta adres bu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DOLANDIRILDIM, ADRESİMLE BANA BİRŞEY YAPABİLİR Mİ?
-
-
Hiçbir şey olmaz, merak etme. Adam paranı çalmış, seni engellemiş. Seninle işi bitmiş yani.
Senin yapman gereken şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunman. Yaptığın konuşmaların ekran görüntüsünü çıktı al, bu kişiyle internet üzerinden böyle bir anlaşma yaptık, sözünü tutmadı, beni dolandırdı diye çok basit bir dilekçe yaz, teslim et.
Benim başıma geldi daha önce, forumda eski, referansları da olan bir kullanıcı tarafından dolandırıldım. Yaşım da küçüktü o zamanlar, ona rağmen gittim bütün savcılık işlerini kendim hallettim. Savcılık konuyla da kesinlikle ilgileniyor, 2-3 ay sonra beni dolandıran kişinin annesi arayıp, yalvara yakara şikayetimi geri çekmemi rica etmişti. Sonuçsuz kalacak diye düşünme yani, geç de olsa paranı da geri alırsın.
-
bu kadar korkunun sebebi sanırım kişiliğiniz ile alakalı boşuna kuruntu yapıyorsunuz bence.
adam dolandırmış alacağını almış ne yapsın seni
arayan varsa açıp konuşsana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 2 Ağustos 2024; 10:34:14 > -
Telefonu açın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beni ilk arayan ve birbirinin neredeyse kopyası olan numaraların bir kısmını sorgulattım.
Her numara farklı isimlere sahip çok büyük bir ihtimalle açık numaralar.
Beni arayan tamamen farklı olan numaralar ve 1 hafta aralıklarla ile aynı saatlere yakın arayan numaralarla ilgili pek bir bilgim yok.
Sadece whatsapp'tan baktığım zaman birinde bir aile fotoğrafı var diğerinde ise cami gibi bir fotoğraf. Profil fotoğraflarına bakarak bile her şeyi gözümde canlandırıyorum. Mafya mıdır, tefeci midir, kiralık k*ti* midir falan her şey aklıma geliyor.
Ben zaten normalde de çok düşünen bir insanım ancak bu olayı yaşamam beni çok derinden etkiledi.
Etkisi ne zaman geçer ne zaman kendimi güvende hissederim oda benim psikolojime bağlı tamamen. Evet, psikolojik destek almam gerektiğinin farkındayım ancak bu durumda dışarı bile çıkmaya korkuyorum, çekiniyorum artık.
Yani ihtimali düşük olsa da potansiyel olarak zarar verme ihtimali ver. Bu dolandırıcının geçmişteki suç kaydına ve eğiliminede bağlı biraz.
Belki de ben çok abartıyorumdur.
Ve evet, haklısın. Kafamda kuruntu yapıyor olabilirim ve bu benim tamamen kişiliğimle alakalı. Küçüklüğümden beri böyleyimdir ben. Hep bir konu hakkında olumsuz düşünürüm.
Telefonu ise belki beni tehdit etmek için arıyorlardır veya başka amaçları vardır diye açmıyorum açıkcası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle dolapta bende bir çok kullanmadığım ürünün satışını yapıyorum ve dolap çok fazla komisyon kesitiğinden dolayı ürünümü satın almaları için sahibinden gibi uygulamalara yönlendiriyorum. Kendisi bana dolapta çok fazla komisyon kesildiğini söylüyordu bende tabiki komisyon olayından sinir olduğum için dolaptan almadım.
Dediğim gibi dolap hesabında 300'den fazla satış yapmıştı ve profilde güvenilir satıcı ibaresi vardı. Güvenilir satıcı ibaresi alabilmek için adres, isim, soy isim, telefon, fiziksel adres, iban, e- devlet şifresi gibi bilgiler gerekiyor. Sırf bundan dolayı güvendim ben. Ancak dolandırıldıktan sonra öğrendim hesap çaldığını. Belki kalbim temiz olabilir, saflık olabilir ama salak da değilim.
Ben bu forumu aktif olarak kullanan bir insan değilim sadece derdimi anlatmak istediğim için aklıma burası geldi.
Ben kendisinin değil de başkalarını para karşılığında bana zarar vermesi veya takip etmesi için gönderildiğini düşünüyorum sadece. Olayı yaşamadan neler hissettiğimi bilemezsiniz. Aklıma milyon tane şey geliyor.
Ben parayı göndermeden önce onu aslında biraz da korkutmak amacıyla belki dolandırıcıysa vazgeçer diye "Daha önce de böyle sorun yaşamıştım babamla davacı olmuştuk" diye birşey yazmıştım.
SS alabilirsiniz sıkıntı yok felan diyordu.
Bende bu kadar rahat davranıyorsa dolandırıcı ihtimali düşüktür diye düşündüm.
Zaten dolandırıldığımı öğrendiğim gün çok üzüldüm ben. Sadece kardeşimle birlikte yan yana oyun oynamak istiyordum ve çok acele ediyordum. Biraz saflık + acelenin sonucu bu.
Para benim umrumda değil.
Ben çalışıp yine kazanırım o parayı ama adresimin onun elinde olması sadece beni korkutuyor. Dolandırıldıktan sonra da tamamen paranoyak oldum ve bu benim daha kötü düşüncelere maruz bırakıyor.
Bende düşüncelerimin saçma olduğunu biliyorum aklıma bir sürü şey geliyor ancak durduramıyorum yaşadığım olaydan dolayı.
Artık kimseye güvenemez oldum.
Belki başıma şimdi bir şey gelecek, belki 1 yıl sonra gelecek belki de hiç gelmeyecek bilemiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor. Sürekli düşünceleri tekrar ettirdiğim için OKB'ye dönüşecek neredeyse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sar1Lac1bu kadar korkunun sebebi sanırım kişiliğiniz ile alakalı boşuna kuruntu yapıyorsunuz bence.
adam dolandırmış alacağını almış ne yapsın seni
arayan varsa açıp konuşsana
Parayı göndermeden önce onu denemek amacıyla "Daha önce babamla davacı olmuştuk" gibi bir yanıt atmıştım.
Oda bana sıkıntı yok ss felan alabilirsiniz felan diyordu. Bende bu kadar rahat davranabiliyorsa heralde dolandırıcı değildir diye düşünmüştüm.
Ben ss aldigimi da felan söylemiştim.
Belki de ifşa ederim diye benimle uğraşıyor olabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taşınmak seni rahatlatacaksa taşının
Alıntı
metni:Ben kendisinin değil de başkalarını para karşılığında bana zarar vermesi veya takip etmesi için gönderildiğini düşünüyorum sadece. Olayı yaşamadan neler hissettiğimi bilemezsiniz. Aklıma milyon tane şey geliyor. 200 euro için kimse uğraşmaz böyle şeylerle.
Neyse, anladığım kadarıyla değil şikayet etmek, üstüne para vermeye bira razısınız.
Üzerine bir bardak soğuk su için, başka bir şey diyemiyorum size.
-
Geri çekmiş miydiniz?
-
İnan hatırlamıyorum. Daha önce başka bir konuya daha yazmıştım ama hatırlayamadım tam olarak.
Aklımda kalan, bir avukatla görüşmüştüm, davanın durumu nedeniyle şikayetimi geri alsam bile davanın devam edeceğini ve kişinin ceza alacağı şeklinde bir bilgi vermişti sanki. Onun üzerine de şikayetimi geri çekmiştim, tabii ki paramı geri aldıktan sonra. Üzerinden 10-15 yıl geçti, tamamen atıyor da olabilirim
-
Normalde dolandıranın tedirgin olması gerek yani değil mi
-
Durum anlattıklarıma göre o kadar kötü ve tehlikeli mi görünüyor?
Kendini öyle nimetten sanma, hiçbir şey olmaz.
Adresi geçmişmiş. Milyonların tc no'larına kadar olan bilgiler seneler önce torrent'e düşmüştü. Öyle bir niyeti olan her türlü gelir, seni kaçırır, sıkar kafana vs.
Bu kadar kasacağına açsana şu telefonları. Ben okurken sinir oldum. Niye açmıyorsun? Belki kuzenindir, belki bir arkadaşındır vs.
Ne yapabilirsin yani o telefonun kimin adına kayıtlı olduğunu öğrenerek, fotoğrafına bakarak?
Senin gibi pısırık insanlardan nefret ediyorum. Acizsin.
Korkuyormuş da bilgileri varmış da fasa fiso. Boş versene arkadaş.
Senden hiçbir şey olmaz!
Adam yukarıda "şikayetçi ol" demiş, Burdurlu Muhittin de "evden çıkmaya korkuyorum" diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 2 Ağustos 2024; 17:25:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bir şey olmaz, kendi kendini fazla velveleye veriyorsun. dolandırıcı paranı almış kaçmış seninle niye yüzyüze gelmek istesin? bu hafta irandan bile arandım senin mantığınla sıkıntı büyük. yapacağın en doğru şey doğrudan suç duyurusunda bulunmak. aç telefonu konuş belki adam senin numaranı ismini kendisi diye söyledi başka dolandırdıklarını sana yönlendiriyor, o zaman beraber toplu suç duyurusunda bulunursunuz. belli bir limitin üstünde özellikle teknolojik ürünlerde laptop, telefon vs gibi piyasada fiyatlar nedir, sıfırıyla ikinci el piyasası nedir her zaman araştırmalısınız. kimse babasının hayrına bir ürünü piyasanın çok çok altına vermez. aciliyeti vardır, 500-1000 indirim yapar orası ayrı.
ayrıca bu tarz ürünlerde en doğru yöntem ortak güvenli bir yerde doğrudan buluşup ürünü deneyip anlaşmanız. ayrıca tercihen kutu ve fatura olması da büyük artı olmalı.
-
Sen savcılığa başvurmazsan daha çok sana yüklenirler. Savcılığa başvurduktan sonra zaten çorap söküğü gibi çözülür paranı fazlasıyla alırsın. Savcılığa gitmeden önce ekran görüntülerini delilleri çıktı olarak al.
Konuşmanı hazırla kendini ifade et.
-
bu konuyu acan arkadaş troll arkadaşlar. dünde başka bir konu açmıştı. sizi kekliyor bilginiz olsun.hergün aynıya yakın farklı kişiler tarafından acılan konular.
-
Ne saçmalıyorsun?
Ben diğer forum sitelerine de derdimi anlatmaya çalışıyorum. Tekrar tekrar yazarak uraşmak istemediğim için baştaki yazıyı kopyala yapıştır yaptım o kadar.
Yoksa bu iş zaten forum da çözülebilecek bir işte değil.
Ki zaten trol yapan birisi bu kadar detaylı ve uzun uzun yazar mı?
Ben, bana zarar verilme ihtimalinden bahsediyorum ve sizin de düşüncelerinizi almayı istedim.
Ben bu tür forum sitelerinde ilk defa yorum yapıyorum onun dışında ilgilenmiyorum zaten.
Lütfen konuyla alakalı düşüncelerinizi paylaşın, paylaşmayacaksanız uzatıp yalanlamanın bir manası yok.
Anlamadığım durum neden trol olsun?
Panik atak vs var mı hocam ? Bir psikiyatriste görünmeni tavsiye ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X