2024 Skoda Superb mağdurları
Arkadaşlar merhaba ;
Haziran ayında satın almış olduğum 2024 model Prestige paket Yeni SuperB 'imin aldığım günden bu yana arızaları bitmedi . Şikayet var sitesinden gördüğüm kadarı ile benimle aynı sıkıntıyı yaşayan bir kaç kişi daha var . Bu konuyu ortak bir platform da fikir alışverişi yapmak adına açtım .
Benim yaşadığım sıkıntıları kısaca açıklayacak olursam ;
Aracı Ankara And Otomotiv'den 07.06.2024 tarihinde teslim aldım. Memleketime dönüş yolunda, daha bir saat bile geçmeden kör nokta uyarı sistemi hatası vermeye başladı. Kontağı açıp kapattım ama arıza geçmedi. Bu sırada bayiyi aradım; pasif bir arıza olduğunu ve bir süre sonra düzeleceğini söylediler. İnanmasam da geri dönmedim.
Yolda giderken sağ arka kapıdan aşırı derecede rüzgar sesi gelmeye başladı. Memlekete döndüğümde kapıyı incelediğimde krom cam çıtalarının düzgün monte edilmediğini ve arada boşluklar olduğunu fark ettim. Bu boşluklardan hava girerek ses yapıyormuş. Üzerine bir de elektrikli bagaj kapağının kilitlenmediğini gördüm. İlk sıfır aracım olmasına rağmen sevinç yaşayamadan eve döndüm, moralim bozuktu.
Aracı ilk fırsatta servise götürdüm. Yaklaşık bir hafta serviste kaldı, ama herhangi bir gelişme yaşanmadı. Her gün aradım, ancak tatmin edici bir cevap alamadım. Sonunda 4 adet radarın arızalı olduğunu, vakum motoru ve bagaj kilidinin değişeceğini söylediler.
Parçaların 2-3 hafta içinde geleceğini ve krom çıtaların yeniden monte edileceğini belirttiler. Parçalar gelene kadar aracı teslim almayı tercih ettim. Aracı teslim almaya gittiğimde, kör nokta uyarı sistemi arızasına ek olarak, proaktif yolcu koruma sistemi arızası, Emergency Assist hatası, Front Assist hatası ve ACC hatası gibi birçok yeni arıza eklenmiş olduğunu gördüm.
Pazartesi günü aracı tekrar servise bıraktım; radarlar gelmişti ve montajı için 1 gün gerektiğini söylediler. Ertesi gün aradım, işlemlerin devam ettiğini belirttiler.
Çarşamba ve Perşembe günü de aynı cevabı aldım. Perşembe günü radarları değiştirdiklerini ancak sistemlerin hâlâ çalışmadığını söylediler.
Bugün Cuma ve hâlâ bir gelişme yok. Arızayı çözemiyorlar. Servis, bulunduğum şehirden 1 saat uzaklıkta. Ne yapacağımı bilmiyorum. İşin sonunda mahkemeye gitmek zorunda kalacağımı düşünüyorum. Bu tür sıkıntıları yaşayan diğer arkadaşlarımla da görüş alışverişi yapmak isterim.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.055 (Bu ay: 691)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası