Arkadaşlar merhaba ; Haziran ayında satın almış olduğum 2024 model Prestige paket Yeni SuperB 'imin aldığım günden bu yana arızaları bitmedi . Şikayet var sitesinden gördüğüm kadarı ile benimle aynı sıkıntıyı yaşayan bir kaç kişi daha var . Bu konuyu ortak bir platform da fikir alışverişi yapmak adına açtım . Benim yaşadığım sıkıntıları kısaca açıklayacak olursam ; Aracı Ankara And Otomotiv'den 07.06.2024 tarihinde teslim aldım. Memleketime dönüş yolunda, daha bir saat bile geçmeden kör nokta uyarı sistemi hatası vermeye başladı. Kontağı açıp kapattım ama arıza geçmedi. Bu sırada bayiyi aradım; pasif bir arıza olduğunu ve bir süre sonra düzeleceğini söylediler. İnanmasam da geri dönmedim. Yolda giderken sağ arka kapıdan aşırı derecede rüzgar sesi gelmeye başladı. Memlekete döndüğümde kapıyı incelediğimde krom cam çıtalarının düzgün monte edilmediğini ve arada boşluklar olduğunu fark ettim. Bu boşluklardan hava girerek ses yapıyormuş. Üzerine bir de elektrikli bagaj kapağının kilitlenmediğini gördüm. İlk sıfır aracım olmasına rağmen sevinç yaşayamadan eve döndüm, moralim bozuktu. Aracı ilk fırsatta servise götürdüm. Yaklaşık bir hafta serviste kaldı, ama herhangi bir gelişme yaşanmadı. Her gün aradım, ancak tatmin edici bir cevap alamadım. Sonunda 4 adet radarın arızalı olduğunu, vakum motoru ve bagaj kilidinin değişeceğini söylediler. Parçaların 2-3 hafta içinde geleceğini ve krom çıtaların yeniden monte edileceğini belirttiler. Parçalar gelene kadar aracı teslim almayı tercih ettim. Aracı teslim almaya gittiğimde, kör nokta uyarı sistemi arızasına ek olarak, proaktif yolcu koruma sistemi arızası, Emergency Assist hatası, Front Assist hatası ve ACC hatası gibi birçok yeni arıza eklenmiş olduğunu gördüm. Pazartesi günü aracı tekrar servise bıraktım; radarlar gelmişti ve montajı için 1 gün gerektiğini söylediler. Ertesi gün aradım, işlemlerin devam ettiğini belirttiler. Çarşamba ve Perşembe günü de aynı cevabı aldım. Perşembe günü radarları değiştirdiklerini ancak sistemlerin hâlâ çalışmadığını söylediler. Bugün Cuma ve hâlâ bir gelişme yok. Arızayı çözemiyorlar. Servis, bulunduğum şehirden 1 saat uzaklıkta. Ne yapacağımı bilmiyorum. İşin sonunda mahkemeye gitmek zorunda kalacağımı düşünüyorum. Bu tür sıkıntıları yaşayan diğer arkadaşlarımla da görüş alışverişi yapmak isterim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusdr -- 9 Ağustos 2024; 14:31:24 > |
2024 Skoda Superb mağdurları
-
-
Geçmiş olsun bu yeni golf ve tiguanda yaşanan saçma sapan yazılım arızaları sizide bulmuş sanırım üstüne bide radar sensör kilit vs tam çorba olmuş. -
Benzer hatalar başkasındada var
-
Bugun aracımla ilgili servis fotograf attı . Sıfır bir aracın ön tamponunu sensörleri ile birlikte benim araca takmışlar :) . Sonuç sorun hala düzelmedi arıza ışıkları aynen yanmaya devam ediyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusdr -- 10 Ağustos 2024; 9:6:39 > -
sıfır bir aracın tamponunu, sensörlerini nasıl sökerler, şaka gibi..
-
Sorunum servis tarafından toplam 3 Hafta sonunda çözüldü . Çekyadan araca uzaktan baglanıp çözmüşler . İnşallah bir daha yaşamam -
Arkadaşlar merhaba. 31 Mayıs 2024 tarihinde İzmir Karşıyaka Avek bayisinden Elite paketli yeni kasa suberb araç aldım. Aracı kullanmaya başlayalı iki hafta olduğunda, sürücü emniyet kemeri uyarısı ile başlayan silsile frontassist, lineassist, start&stop ve tahrik uyarıları ile sürdü. Bu uyarıların/sorunların pasif arızalar olduğu ve sürüşü etkilemediğine dair bilgi verildi ve sonrasında servisteki yazılım güncellemesi ile giderildi. Ama tekrar edip etmeyeceğini o zaman servis de bilmiyordu. :) Bana iletildiği kadarıyla araçlar piyasaya yeni çıktığı için karşılaşılan sorunlarla ilgili nasıl bir aksiyon alınacağına dair bir harita çıkarılması mümkün olmamış anladığım kadarıyla.
Sonrasında, araçta kronik olduğunu tahmin ettiğim bir sağa çekme problemi olduğunu farkettim ve servise yeniden giriş yaptım. Ön takım kontrolleri yapıldı, direksiyon kalibrasyonu gerçekleştirildi ve araç bana aynı gün akşamı teslim edildi. Eve dönerken farkettim ki, kalibrasyon işlemi başarılı olmamış, direksiyon araç çalışmazken bile sağa yatık duruyordu. Yeniden servise gittim, gerekli düzeltmeler yapıldı ama sağa çekme problemi giderilmedi.
Konunun üstüne gitmek için doğuş oto ve yüce oto'ya kayıtlar açtırdım, beni tekrardan servise çağırıp hem kendi aracımla hem de farklı araçlarla test sürüşüne çıkmak isteyip istemediğime dair bilgilendirme yapıldı. Kabul ettim, gittim. Kendi aracım, suberb test aracı, yeni kasa VW passat ile test sürüşüne servis formeni ve yetkilisi ile birlikte 1,5 saat mesai yaparak ve video kayıtları alarak evime geri döndüm. Bana verilen cevapta, aracın herhangi bir problemi olmadığı ve tüm ön takım verilerinin fabrika verileri içerisinde olduğu, aracın sağa çekmesinin normal bir sonuç olduğu şeklindeydi. Şaka gibi ama çekme normal dendi.
Avukatımla yaptığım birkaç telefon görüşmesi neticesinde, yeni araç da istesem aynı durumla karşılaşma ihtimalim olduğu açıktı. Para iadesi istesem, mahkeme süreci tamamlandıktan sonra (tahmini 1,5 yıl) ödenecek yıllık yasal faizle birlikte yaptığım ödeme enflasyonla birlikte çöp olacaktı. Ne yapacağımı düşünürken, araca binmek bile içimden gelmiyordu. Sonrasında bir tanıdık vasıtasıyla, Vosmer Bornova'dan bir ustayla görüştüm, aracı getir bakalım dedi. İyi ki gitmişim. Manuel bir ayarlamayla ön takım düzeni oturtuldu, sebep olarak da ayar/kontrol yapan cihazların bu kadar ince bir düzenlemeyi algılayamacak olmasıydı. Şükür sağa çekme problemi %90-95 ortadan kalktı.
Bu olaylar olurken araçta tabiki hatalar/uyarılar devam etti. Önce emniyet kemeri uyarısı verdi, birkaç gün sonra kendiliğinden kayboldu. Sonra telefonumu şarj etmek için kablolu bağlantı yaptığımda geri görüş kamerasını devre dışı bıraktı, kendiliğinden kayboldu. Araç kapalı garajda dururken çalışmaz oldu, kontak almadı, yine front assist uyarısı verdi. Yarım saat bekledikten sonra kendiliğinden eski haline geldi. En son 28 Ağustos'ta aracı servise götürdüm, rutin sıfırlama işlemini gerçekleştirip arızaları ortadan kaldırdılar. Hataların sebebi bilinmiyor, büyük bir yazılım güncellemesi gelmesi beklentisinden bahsediliyor.
9 Eylül tarihinde İzmir'den Ankara'ya seyahat etmek üzere yola düştüm yine 4 uyarıyı gözüme soktu araç. Artık eve dönünce yeniden servis yolu görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sbakar -- 11 Eylül 2024; 11:33:20 >
-
merhaba öncelikle geçmiş olsun sağ kapıdan gelen rüzgar sesi kesildi mi ?
-
-
http://https://youtu.be/eKfq2m3VRa8?si=xg2Ft3T79k6K_LsIquote:
Orijinalden alıntı: İbrahimErgan SRUIA
Arkadaşlar tüm bu yazılanlara ek olarak 06.08.2024 te teslim aldığım 2024 prestige paket aracımda düşük hızda hareket ederken parka alıp el frenini çekmesi başladı ve bugün de buna ek olarak seyir halinde iken araç hızını 30 a düşürüp sabitledi gaz pedalı devreden çıktı kendısı ilerlemeye başladı. Servise gittim hiç birşey çıkmadı ve servisten çıktığımda tekrarladı ve bende Videoya aldım servise çekiciyle gitti. Daha önce de servise defalarca gitti bir hafta kaldı serviste . Servisten aracı her aldığımda arızalar artarak ilerledi. Can güvenliğimizi tehdit eder hale geldi. Araç başımıza bela oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X