30K altı Gaming laptop 3'ü arasında kaldım
Hem mühendislik programları hem oyun için kullanılcak pc bakıyorum 30K altı 3 bilgisayar arasında kaldım
Hp nin en iyi yanı İşlemcisi 13. nesil 4.6GHz hızında ve yapay zeka hızlandırıcısı var sanırım ama içindeki 4050 75W sanırım ve ramleri de ddr4
Lenovonun iyi yanı ise DDR5 ve içindeki 4050 nin 95W olması ama işlemcisi bi tık daha düşük ama o da oyun performansını etkilemez diye tahmin ediyorum
Bu da gigabyte iyi yanı tabiki içinde 4060 olması bu da 75W diye biliyorum ramleri ddr4 ve hakkında çok puanlama yok nasıldır sorunu var mıdır bilmiyorum
Sizce hangisi en mantıklısı?
2.5 Aylık klimam soğutmuyor ve iç üniteden su akıtıyor
2.5 Ay önce aldığım Türk malı 9000btu klimam dün gece iç ünite fan ağzından odama su damlatmaya başladı ilk başta dışarıya tahliye yapmadığından şüphelendim daha sonra kontrol ettiğimde tahliyesinde bir sorun yoktu dışarıya damla damla su tahliyesini yapıyordu. bu sefer de gaz eskikliğinden şüphelendiğim için dış üniteden çıkan boruları kontrol ettiğimde ince olanın buzlandığını fark ettim (önceden terleme yapardı alimünyum borular buzlanmazdı diye hatırlıyorum) bunun da gaz eksikliğinin bir göstergesi olduğunu okudum.
Zaten montajın çoğunu yapan boruları iç ve dış üniteyle birleştiren 18 yaşında bir çıraktı ve ilk montaj için eve geldiklerinde vakum makinalarını sorduğumda gerek yok onlar klima bir yerden bir yere taşınırken kullanılır yeni inverter klimalarda gerek yok diye geçiştirmeye çalıştı büyük eleman daha sonra vakum yapmazsa olayın dış ünite değişimine kadar gideceği konusunda ısrar ettikten sonra dükkana gidip zar zor pompayı başka yerden manometreyi başka yerden aldıp 1 saat sonra gelmişti. Yani montajı yapan servis de öyle çok sağlam kazık değildi.
Bu konuda ne yapmam lazım servisi mi çağırmalıyım kaçak tespit edip gaz mı bascaklar yoksa başka bir yol mu izlemeyelim fikriniz nedir?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 255 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri