Şimdi Ara

2.5 Aylık klimam soğutmuyor ve iç üniteden su akıtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.5 Ay önce aldığım Türk malı 9000btu klimam dün gece iç ünite fan ağzından odama su damlatmaya başladı ilk başta dışarıya tahliye yapmadığından şüphelendim daha sonra kontrol ettiğimde tahliyesinde bir sorun yoktu dışarıya damla damla su tahliyesini yapıyordu. bu sefer de gaz eskikliğinden şüphelendiğim için dış üniteden çıkan boruları kontrol ettiğimde ince olanın buzlandığını fark ettim (önceden terleme yapardı alimünyum borular buzlanmazdı diye hatırlıyorum) bunun da gaz eksikliğinin bir göstergesi olduğunu okudum.

Zaten montajın çoğunu yapan boruları iç ve dış üniteyle birleştiren 18 yaşında bir çıraktı ve ilk montaj için eve geldiklerinde vakum makinalarını sorduğumda gerek yok onlar klima bir yerden bir yere taşınırken kullanılır yeni inverter klimalarda gerek yok diye geçiştirmeye çalıştı büyük eleman daha sonra vakum yapmazsa olayın dış ünite değişimine kadar gideceği konusunda ısrar ettikten sonra dükkana gidip zar zor pompayı başka yerden manometreyi başka yerden aldıp 1 saat sonra gelmişti. Yani montajı yapan servis de öyle çok sağlam kazık değildi.

Bu konuda ne yapmam lazım servisi mi çağırmalıyım kaçak tespit edip gaz mı bascaklar yoksa başka bir yol mu izlemeyelim fikriniz nedir?

• Evet az önce teknik servis gelip gaz ekledi ve gitti. Klima 1 saat sonra ch 38 kodlu hatayı verdi  

• Teknik servis hizmet fişine gaz bastıklarını yazmamış. Sadece bilgi verildi yazmışlar büyük ihtimal sorumluluk almamak ve değişim gerekirse bundan kaçmak için arayıp markaya şikayet ettim ve yarın (24 eylül) için tekrar randevu oluşturdum bakalım nolacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikservisdusmani -- 23 Eylül 2024; 15:15:3 >
  • Tekrardan selamlar bugün 24 eylül yeniden servis geldi bu sefer gelen eleman iyi izlenim verdi kaçağı buldu iç ünite ile boruların birleştiği sanırım (rekor) denilen yerden gaz kaçağı varmış oraya bir işlem uygulayıp (kırmızı bir şişedeki sıvıyı bağlantı yerine döktü ve tekrar sıktı) ve tekrar gaz bastı tabi öncesinde tekrar vakumlayıp basması gerekiyordu diye tahmin ediyorum ama "teknisyen vakumu" dediğimiz süpürtme yöntemiyle yaptı işlemi montajdaki kadar önemli olmadığını düşündüğüm ve artık kavga etmekten bıktığım için ve gaz basarken yaptığı için fazla üstünde durmadım. Bir daha bu durum yaşanırsa üründe değişim yapılacağını söyledi ve hizmet fişine yaptığı işlemi yazdı. Eğer bir durum olursa 1 hafta içinde kendini belli edeceğini ve bu süre içinde klimayı bol bol kullanmamı söyledi bakalım nolcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikservisdusmani -- 24 Eylül 2024; 14:36:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.