Şimdi Ara

İç ve dış ünite debisi kaçtan sonra rahatsız eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkesin kulağı farklıdır ama bazı arkadaşlar klima sesinin çok rahatsız edici olduğundan şikayetçiler. Bekonun 13.000 btu'luk bir modelinde iç ünite sesi 33 olarak gösterilmiş. 40'ın üzerinde olanlarını da gördüm. Çok iyi markalar olarak bahsedilen mitsubishi ve daikin gibi modellerde bu ses seviyesi kaçtır?(12.000-13.000 btu civarları). Ayrıca firmaların teknik özellik olarak verdikleri bu değerlere güvenmeli miyiz? yoksa sesten şikayet eden arkadaşların ürünleri mi arızalı?

Hayırlı günler dilerim.

• Hiç fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • Merhaba,

Aşağıda bir siteden alıntı yaptığım teknik açıklama size bir fikir verecektir.
    Ses seviyesi için tek bir değer yerine çalışma durumuna göre bir aralık verilmesi (max/min) daha doğru olmalı. Çoğu firma da zaten bu şekilde değer beyan ediyor. Hatta soğutma ve ısıtmada ayrı değerler belirtiyorlar. Örneğin;

13,000 btu luk modelde iç ünite ses seviyesi :
    Mitsubishi Elektrik MSH-GA35VB : 26/40 dB (soğutma) 26/39 dB (ısıtma)
    Hitachi RAS 14GH4 : 41/27 (soğutma) 42/34 (ısıtma)
    Toshiba RAS 13 SKHP-E : 41/31 dB
    ----------------------------------------------
    Airfel Gold Plasma AS12: 34/38 dB

Bu karşılaştırma da size bir fikir verir. Performanslarının dışında gürültü/konfor bakımından da Japon klimaların üstünlüğü var.

Kolay gelsin,

Klimanın çalışırken ortaya çıkarttığı gürültü seviyesinin kullanıcıları rahatsız etmemesi için gürültü seviyesi kaç db olmalıdır, db ne anlama gelir?
    Klima satın alırken emsallerine göre gürültü seviyesi en düşük olan seçilmelidir. Uyurken, bilinçaltımızdan sesleri fark ederiz. 40 dB civarı ses seviyesi rahatsız bir uykuya neden olur. İyi bir uyku için ses seviyesinin 40 dB’in altında olması gerekir.
    0 10 20 30 40 50 60
    20 dB : Saatin tik-tak sesini duyabilirsiniz.
    30 dB : Yatak odası için uygun ses seviyesi
    40 dB : Rahatsız bir uykuya neden olur
    55 dB : Normal konuşmayı duyamazsınız, çalışma veriminiz azalır
    -3 dB ses yoğunluğunda yarı yarıya azalmayı gösterir. Örneğin 40 dB ile 37 dB gürültü seviyesi arasındaki 3 dB’lik fark gürültünün 40 dB’lik orijinal şiddetine göre 37 dB’de yarı yarıya az işitilmesi demektir.
    Bu skalada ses şiddeti 50 dB 1’e eşittir. 45 dB’e 5 dB azalma tüm sesin 1/3 oranında azaldığını gösterir.

Kaynak:http://pihlisklima.com/yardim.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi domandro -- 16 Nisan 2008; 13:17:33 >

• domandro kardeş teşekkürler.

Bu başlık altında bu cevabın olması da çok faydalı oldu.

Neymiş? uyumak için 40db olmayacakmış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Selam,

Herkesin kulağı farklıdır ama bazı arkadaşlar klima sesinin çok rahatsız edici olduğundan şikayetçiler. Bekonun 13.000 btu'luk bir modelinde iç ünite sesi 33 olarak gösterilmiş. 40'ın üzerinde olanlarını da gördüm. Çok iyi markalar olarak bahsedilen mitsubishi ve daikin gibi modellerde bu ses seviyesi kaçtır?(12.000-13.000 btu civarları). Ayrıca firmaların teknik özellik olarak verdikleri bu değerlere güvenmeli miyiz? yoksa sesten şikayet eden arkadaşların ürünleri mi arızalı?

Hayırlı günler dilerim.

Siz inanmayın o yazdıklarına inanın onlar 30 diyor,başka üründe 36 diyor ama 36 diyeninki daha sessiz,gerçekler acı malesef.Onlar bir cihazı test etmişlerdir sonra da yaz hepsinin üstüne,tabi o arada imallatta neler oluyor kim bilir!!!

• O zaman teknik değerlere çok güvenmemek gerek. En iyisi almadan önce eş dosttan fikir edinmek, hatta bizzat evlerine gidip test etmek. Aldıktan sonra pişmanlık fayda etmez.

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Siz inanmayın o yazdıklarına inanın onlar 30 diyor,başka üründe 36 diyor ama 36 diyeninki daha sessiz,gerçekler acı malesef.Onlar bir cihazı test etmişlerdir sonra da yaz hepsinin üstüne,tabi o arada imallatta neler oluyor kim bilir!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

O zaman teknik değerlere çok güvenmemek gerek. En iyisi almadan önce eş dosttan fikir edinmek, hatta bizzat evlerine gidip test etmek. Aldıktan sonra pişmanlık fayda etmez.

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Aynen öyle derim!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fikir vermesi açısından yazıyorum:
    annemlerin arçelik 12000 btu var teknik olarak 31 db... bu ses gün içinde pek dikkat çekmiyor ama geceleride o odada sağlıklı bir uyku olmuyor... benimgibi uykusu ağır bir insanda bile biraz rahatsızlık verdi doğrusu...

arkadaşım mit. elec. aldı teknik verisinde 22 db yazıyor... ses neredeyse yok gibi...
    aradaki ses farkı 9 db olmasına rağmen pratikte 5-10 kat daha sessiz geliyor insana...

ben gelecek kışa ısıtma amacıyla klima almayı düşünüyorum.. uyku için mit. elec. ve mit heavy iyi
  • bizdede arçelik ve daıkın var arçelik klimanın oldugu odada uyumak işkendeye eşdeger(12000 btu)daıkın ise 9000 btu ınverter çok sessiz,rahatlıkla uyuyabiliyorsunuz
  • Bugün mitsubishi kllimaları inceledik 12.000 BTU olan modeller 26 Db'lik bir ses seviyesine sahip , dünyadaki en sessiz klimalarlarmış ne kadar doğru orasını bilemem.
  • Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler.

Olayı özetlemek gerekirse;
    Klimalarda iç ünite ses seviyesi 35'lere kadar gün içi kullanımda pek rahatsızlık vermiyor.

Gece uyurken ise, 30 db üstü cihazların sesinden rahatsız olmak mümkün.

Bazı arkadaşların belirttiği üzere Mitsubishi, Toshiba vs markaların bu değerleri düşük.

Peki bütçesi fazla olmayanların hangi düşük fiyatlı markalara bakması gerekli. Bunu da evinde kullanan arkadaşlarımızın fikirlerine müracaat ederek bulabiliriz. Ya da soruyu şöyle soralım. Yerli üretim ya da ucuz fiyatlı yabancı marka cihazı olup da uyurken rahatsız olmayan var ise buraya marka model btu ve ses seviyelerini en az ve maksimum değer olarak yazabilirler mi?

Saygılar.
  • Bende yeni Vestel EXI-9 ınverterli modelini 9000btu aldım. Ama çok pişman oldum dış ünitesi çift pervaneli uçaklar gibi gürültü yapıyor. 52db yazmışlardı ama bu kadar çok olabileceğini bilmiyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.