Şimdi Ara

Doğalgazın İçinde Hava Var (Bence) Sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 Senedir her kış yaşadıgım olay yine yaşanıyor ve bulundugum çevrede birçok kişide buna şahit olay şu

Kombinin sıcaklık ayarı ile hiç oynamadıgım halde şuan ılık kendini zor ısıtırken bazen oluyor üstünde yumurta pişirirsin o derece sıcak ve bu haftada bazı günler yaşanıyor. Demek istedigim bence gaz şirketi gazın derişimi ile oynuyorlar yani hava (tahminimce) kattıklarını düşünüyorum. Hava katmadıkları zaman sıcak yanarken kombi hava kattıkları zaman ısınmıyor.

• Hava verildiği zaman kombiyi bozar. En azından bizde öyle oldu. Ama başka bi işlem yapıp belki yoğunluğuyla oynayabiliyolardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Hava verildiği zaman kombiyi bozar. En azından bizde öyle oldu. Ama başka bi işlem yapıp belki yoğunluğuyla oynayabiliyolardır.
    burası Türkiye
  • Öyle yaparlarsa kendi evleride bundan etkilenir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bir isin icinde bir terslik olmayacagini dusunmek bence aptallik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Öyle yaparlarsa kendi evleride bundan etkilenir?

yaptıkları vurgunun yanında o etkilenen evlerinin pekte sorun olacağını zannetmiyorum
  • Sence o gazın içine hava katsalar çok riskli olmaz mı?Onun yerine mantıklı olarak basıncı düşürürler ancak o da zaten faturada basınç şeysi var onla kapatılıyor.Yani çok şükür forum var da gelip konu açtın bir de gidip çakmakla falan bir şekilde denemeye çalışsaydın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Sence o gazın içine hava katsalar çok riskli olmaz mı?Onun yerine mantıklı olarak basıncı düşürürler ancak o da zaten faturada basınç şeysi var onla kapatılıyor.Yani çok şükür forum var da gelip konu açtın bir de gidip çakmakla falan bir şekilde denemeye çalışsaydın.

hocam zaten havadaki oksijen patlama riski yaratır. havadan kastım bazı maddeler katılması veya bazı yöntemler kullanılması. kombideki yanan alevin yüksekliği bile değişmiyor(ki sıcaklık ayarını ufacık oynatsam alev yüksekliği değişir) sıcak ile ılıkken yani gazın enerjisinde düşüş var gibi durum da mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkhoff -- 25 Aralık 2012; 23:48:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlog

quote:

Sence o gazın içine hava katsalar çok riskli olmaz mı?Onun yerine mantıklı olarak basıncı düşürürler ancak o da zaten faturada basınç şeysi var onla kapatılıyor.Yani çok şükür forum var da gelip konu açtın bir de gidip çakmakla falan bir şekilde denemeye çalışsaydın.

hocam zaten havadaki oksijen patlama riski yaratır. havadan kastım bazı maddeler katılması veya bazı yöntemler kullanılması. kombideki yanan alevin yüksekliği bile değişmiyor(ki sıcaklık ayarını ufacık oynatsam alev yüksekliği değişir) sıcak ile ılıkken yani gazın enerjisinde düşüş var gibi durum da mevcut

Tamam kardeş, içine osuruk katıyorlarsa demek ki tam doğal gaz gibi olmuyor olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Tamam kardeş, içine osuruk katıyorlarsa demek ki tam doğal gaz gibi olmuyor olabilir.

haklısın seninkini kullanıyorlar sanırım

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Gazların içinde %30 a yakın bir hava söz konusudur çünkü Kombinin içindeki aleve bakın tam mavi renkte değil beyazımsı alev çıkıyor kenarları sanki kar yağıyormuş gibi görünüm oluşuyor aslında mavi renkte olması lazımdı haznenin içi ama öyle gözükmüyor ve 50 ye ayarlanmış bir petek elini yakar normalde ama şimdi yakmıyor yani petekleri bile zor ısıtırken aniden soğuruyor sular Nasıl bir sistemse gazın verimliliğide bu şekilde düşürülüyor zaten ilk başta birşey yoktu sonradan yapılmaya başladı özellikle son iki üç senedir var bu sorun petekler ısınmıyor doğru dürüst 60 a alsan ancak.

Bunları 2023 yılına kadar çekeceğiz mecburen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Gazların içinde %30 a yakın bir hava söz konusudur çünkü Kombinin içindeki aleve bakın tam mavi renkte değil beyazımsı alev çıkıyor kenarları sanki kar yağıyormuş gibi görünüm oluşuyor aslında mavi renkte olması lazımdı haznenin içi ama öyle gözükmüyor ve 50 ye ayarlanmış bir petek elini yakar normalde ama şimdi yakmıyor yani petekleri bile zor ısıtırken aniden soğuruyor sular Nasıl bir sistemse gazın verimliliğide bu şekilde düşürülüyor zaten ilk başta birşey yoktu sonradan yapılmaya başladı özellikle son iki üç senedir var bu sorun petekler ısınmıyor doğru dürüst 60 a alsan ancak.

sonunda derdimi anlayan birisi çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Birkhoff

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

sonunda derdimi anlayan birisi çıktı

Alıntıları Göster
    Yanlız peteklerinizde hava var mı yok mu kontrol etmekte yarar var.

Peteklerde hava olursa yeterli su bulunmadığı için kombi tam kapasite çalışsa bile petekler su azlığından aynı oranda ısı veremeycektir ortama.

• quote:

Orijinalden alıntı: pleksiglass

Peteklerde hava olursa yeterli su bulunmadığı için kombi tam kapasite çalışsa bile petekler su azlığından aynı oranda ısı veremeycektir ortama.

Alıntıları Göster
    Su gatıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

hava yok hocam peteklerde hepsini kontrol ettim bende ilk ondan şüphelendimde teknik servis bile kontrol etti sıkıntı bulamadılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birkhoff

quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

hava yok hocam peteklerde hepsini kontrol ettim bende ilk ondan şüphelendimde teknik servis bile kontrol etti sıkıntı bulamadılar

Alıntıları Göster
    hocam benim kombinin de su seviyesi kendi kendine artıp düşüyor bir bakıyorum 2.1 bir bakıyorum 2.7

• Hangi il

• quote:

Orijinalden alıntı: jorge

Hangi il
    hocam bizde de kombi var eko bide comfort kullanım modu var. Eko da kullanınca 60 dereceye ayarladığında önce bi 60'a çıkıyor bi süre sonra 40-45 arasında ısıtmaya devam ediyor kendine göre tasaruf yapıyor iyi de oluyor hani sürekli 60 da yanacağına bir süre 60'a çıkartıyo sonra bekliyor uzun süre 40-45'lerde. Doğalgazdan deil sizin kombinin özelliğindendir o.
  • alkan havadaki serbest elementlerle rx verebilir dotleri yemez

• quote:

Orijinalden alıntı: LikeaG6

alkan havadaki serbest elementlerle rx verebilir dotleri yemez
    bu doğru bir tespit yalnız ben ısı farkının kaliteden kaynaklandığını düşünüyorum,iran gazı çok kalitesiz,rus gazını verdikleri zaman ısı verimi artıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.