Şimdi Ara

Klima mı daha çok hasta eder, rüzgar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın derecesi 38 i gösteriyor. Dışarısı adeta çöl fragmanı gibi, rüzgar vurdukça sıcaktan insanı duman ediyor.

Arkada çocukta var. Klima açıyorum, sadece ön cama veriyorum üflemesini yinede mahvediyor. Cam açsam bu sefer cereyan adamı resmen yamultuyor. Dünden beri karda yatmışım gibi boğaz-vücut ağrısı, göz, burun tıkanıklığı..

Sadece bana mı oluyor yoksa sizde de aynı sıkıntı var mı?

• klima hasta etmez, yanlış kullanım hasta eder. Yollarda bu sıcaklarda kliması olup da cam açık seyahat eden insanlar gördükçe şaşırıyorum. Çoğunluğunun tasarruf için klimayı açmadıklarını düşünüyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilk çalıştırmada en soğukta çalıştırın, soğumaya başlayınca kademeyi düşürün. Otomatiklerde 22-23 derce ideal bence.
  • Aynı durum bizde de oluyor sıcaklık 40+ bizim buralarda o yüzden memlekete giderken yaz aylarında uyku olayını ayarlayıp gece 01:00/03:00 arası çıkıyorum yola, hem çocuk da o saatlerde uyuyor oluyor. Sakin sakin ve bol bol mola verip güneydoğu otobanını geçiyorum ve sabah serininde Pozantı rampasında kahvaltımı yapıp yola devam ediyorum. Yoksa güneş bir taraftan klima bir taraftan insanda baş ağrısı yapıyor ve yol bitmek bilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayar arabaya gore degisir onemli olan ustunuze gelmemesi. Bazi araclara da on cama verdiginizde o hava camin onunden tavana kadar cikip sonra da tam kafanizin ustunden asagiya iniyor. Ozellikle araba ufaksa bu daha olasi.

On izgaralara verip onlari yan camlara/kapiya cevirebilirsiniz. Klimayi max soguklukt ama fan hizini en yavasta acarsaniz daha iyi olur genelde.

Bir de klimanin carpmasinin en buyuk sebebi ilk andir. Ilk binersiniz terlemeye baslarsiniz araba sicak oldugu icin, sogumak icin ustunuze vs. cevirirseniz iste o zaman carpar.
    Ilk cam acip havalandirip klima soguk ufelemeye baslayinca camlari kapatmak lazim.

Bir de aliskanlik meselesi olduguna da inaniyorum ben. surekli kullanirsaniz bir sure sonra rahatsiz etmez diye dusunuyorum.
  • Sıcakta yolculuk çok sıkıntılı.
    Yola çıkarken gündüz gideceksem, aracı önceden gölgeye çekiyorum. Yola çıkarken aracı çalıştırıp klimayı açıyorum, bagajı yüklüyorum. Sonra serin araca binip yola çıkıyorum.
    Yolda kesinlikle vücuduma gelmeyecek şekilde giderim. Cama ve ayaklara vermek önemli.
    Vücuda verirsen, çok pis çarpar.
    Camı açarsan onun da yüz felcine kadar yolu var.

Unutmadan, araç hemen soğusun diye iç havayı açıyorum, sonra dış havaya dönüyorum.
  • Ön cama verin güneşlikleri cama doğru yatırın hep böyle kullanırım yüze asla vurmuyor.
  • Ben de sizin gibiydim çok direndim. Bir Antalya lı olarak herkesle mücadele ettim. Yaşam kalitesi inanılmaz düşüyor klima olmadan. Ya o sıcaktan kurtulacaksınız, ya sıcağa alışacaksınız ya da klimaya alışacaksınız. Evde de arabada da bu böyle malesef. Klima arabanın nemini de dengelemekte aynı zamanda.

Klima kullanan bir kişinin camları filmli kullanmasını öneriyorum. Dışardan güneş kavurdukça ve siz içerden klimayı artırdıkça iyice çarpıyor malesef.

Ben şöyle yapıyorum cama veya ızgaraya veriyorum incecik bir uzun kollu hırka alıyorum kendime tersten giyiyorum. Yani sırt kısmı öne gelecek şekilde. Yoksa sırtım su oluyor. Bazılarına saçma geleblir ama çok rahat ediyorum.

Camı açmak gerçekten çok kötü uzun yolda klima en güzel çözüm başka çaresi yok.

• sözüm meclisten dışarı, insanımız klimayı kullanmayı (dijital klimalar hariç) bilmiyor. Klima hep en soğuk derecede çalışıtırıyorlar.

Aracın sıcağı kırılana kadar alırsın en soğuğa, kırılınca biraz sıcağa doğru çevirirsin sıcaklığı ideal konumda tutarsın fanı da 1 veya 2 ye alır gayet konforlu yolculuk yaparsın. İnsanımız napıyor alıyor en soğuğa, sadece fan kademesi ile oynuyor. soğuk olunca hasta oluruz diye kapatıyor, sonra pişince tekrar açıyor veya cam açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 24 Haziran 2019; 16:7:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klimayı en soğuğa ayarlamayın. 23-24 derece idealdir.
  • klima hasta etmez, yanlış kullanım hasta eder. Yollarda bu sıcaklarda kliması olup da cam açık seyahat eden insanlar gördükçe şaşırıyorum. Çoğunluğunun tasarruf için klimayı açmadıklarını düşünüyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilk çalıştırmada en soğukta çalıştırın, soğumaya başlayınca kademeyi düşürün. Otomatiklerde 22-23 derce ideal bence.
  • 20 yildir klimali arac kullaniyorum daha hasta olmadim,

Isin sirri oyle deli gibi 16-18 derecelere getirmemek.

Ve ilk bindiginizde trafik akiyorsa 4 cam acik bir kac yüz metre surerek icerdeki cok sicak havayi tahliye etmek.

Benim klimam yaz kis 22.5 derecede duruyor, havalandirmalarda cama degil gogse gelecek sekilde ayarli, ama yukari bakiyorlar, direk yuzume filan vurmuyorlar yani.

Fan hizida ya ortada yada ortanın altinda.

Hem gayet guzel soğutuyor /isitiyor

Hemde hasta etmiyor.

Tabi mitsubishi klimasi bu degerlerde de arabayi gayet guzel soğutup isitabiliyor diger markalarin klimasi o kadar performansli olmayabilir bir sey diyemem.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Haziran 2019; 16:19:54 >
  • Klimayı suratına vurucak şekilde ayarlamazsan ve minumum değer yerine 20 derece civarına ayarlayıp fan hızınıda orta seviyeye getirirsen hiç bir şey olmaz.

Sadece sol cam açık 2-3 saatlik yol gittim 2 hafta boyunca sol kulağım duymadı.
  • Klima direk vücuduna temas etmeyip ortamı serinletirse bir sıkıntı yapcağını düşünmüyorum en azından sürekli rüzgarla temas etmekten iyidir

• Klimayı doğru kullandığınız halde sizde bu etkileri doğuruyorsa başka rahatsızlıklarınız olabilir ve onları tetikliyor olabilir. Polen filtrenizi ve alerjilerinizi, kbb rahatsızlıklarınızı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

• Aynen sinuzit ve migrene benzer kronik bas agrisi var. Gozlerdede astigmat olunca gecmis olsun iste boyle..

• sadece soğuk yüzünden ise klima ayarını 23°C yapıp ayaklara verin baş omuz seviyesine üflemediğinden çok rahatsız etmez.
  • Tabiki klima. Gerci insan gibi kullanirsaniz hasta olmazsiniz. Dustan sonra kullandim suan fenayim ates 39 derece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben rüzgarın daha çok hasta edeceğini düşünyorum, hatta direkt olarak öldüreceğini düşünüyorum. Bugün motor ile İzmir'in sıcağında dolaştım, eve zor attım kendimi bir ara kalp krizi geçiriyorum sandım.
  • klima yaz-kış sürekli 23 derecededir, auto da çalıştırırım gerisine karışmam
  • İlk işim klimayı açmak klimasız bi ortam düşünemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 25 Haziran 2019; 1:5:27 >
  • klima kuru ve nemsiz hava ürettiğinden dolayı insanın ciğerlerini yorar ve hasta eder. rüzgar ise sonuç olarak dışarıdaki havadır. ancak rüzgar insanın yüzünü felç edebilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.