Şimdi Ara

Golf Düşünüyorum Ama Altı Yere Çok Yakın Diyorlar, Doğrumudur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14.000-16.000 civarlarında Golf almayı düşünüyorum, sanırım 1999 modeller bu fiyatlarda ama birçok çeşidi var. Basic , comford, 1.6, Cl vs.

Çeşitlerle ilgili çok fazla bilgim yok bu fiyatlarda donanımı iyi ama 1600 motor ne önerirsiniz.

Edit;
    1-2 arkadaşla görüştüm yorumlarını aldım araçla ilgili bir tanesi 2000 Model kullanmış bi arkadaştı, 2 side aracın altının yere çok yakın olduğunu ve tümseklerde ve köy yollarında çok sıkıntı vereceğini söylediler bende zaman zaman köye gittiğim için vazgeçmeyi düşünüyorum,

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 5 Kasım 2009; 19:34:55 >

• Büyük olasılıkla 1.6 SR 8V SOHC 100 HP motorlu bir GOLF'ta karar kılacaksınız...

• Teşekkürler ama sahibinden.com yada arabam.com da baktığımda hiç sizin yadığınız gibi bir seçenek göremedim. Gördüklerim işte yukarda yazdıklarım gibi.

Ayrıca bu golf lerin lpg sistemi düz mü sıralı sistemmi?
  • Motor seçenekleri Türkiye'ye genelde 1.6 SR motorlu gelmiştir ve sıralı sistem LPG uygulanabilir, çok da güzel uyum sağlar. Basicline, Trendline, Sportline, Primeline, Midline, Comfortline, Highline gibi adlandırmalar donanım paketleri ile ilgili. Dizel motorlu olanlar da 1.9 TDI PD 105 veya 110 HP.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Basicline, Trendline, Sportline, Primeline, Midline, Comfortline, Highline gibi adlandırmalar donanım paketleri ile ilgili.

Motor olayını anladım Teşekkürler.

Birde bu donanımların sıralaması nasıl +dan -ye soğru, ayrıca donanımlardaki detaya inebilirmisin şunda var bunda yok gibi.

• Bi hayırsever yokmu cevaplayacak?
  • Çok bilmemekle beraber Taner abimiz sanırım sırası ile vermiş zaten. Siz yine de araştırma yapın. Örnek bir link ben göstereyim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_28442198/mpage_1/key_//tm.htm#28442198
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Basic alma, boyutları daha küçük, B sınıfı araç gibi...
    Almışken comfortline al 2000-2001 model...
  • 1-2 arkadaşla görüştüm yorumlarını aldım araçla ilgili bir tanesi 2000 Model kullanmış bi arkadaştı, 2 side aracın altının yere çok yakın olduğunu ve tümseklerde ve köy yollarında çok sıkıntı vereceğini söylediler bende zaman zaman köye gittiğim için vazgeçmeyi düşünüyorum,

• IV kasa golflerde 1.6 motorlarda 98-2002 yılları arasında trendline ve comfortline donanım paketleri mevcuttur. Motor halen kullanılmakta olan 8v'li motordur.100 hp güç ve 148 nm tork üretir. 1.8 125 hp üreten versiyonlarında ise highline donanım paketi mevcuttur.
  • Ben Bora kullanıyorum, Golf ile aynı platformu paylaşıyorlar. Ve doğrudur, hem Golf'ün, hem de Bora'nın altı yere yakındır. Ve bu bozuk yollarda dikkat edilmezse sıkıntı yaratıyor. Ben defalarca aracın altını yere vurdum ki bazılarında süratim 100km/saat üstüydü, birinde yağlama borusunu çatlattım ve yolda kaldım (ama o yolda bir tek ben vurmamışımdır büyük ihtimal). Tabi ki yol kusurları çok fazla Türkiye'de, arabalara kabahat bulmamak gerek. Ama eğer merak ediyorsanız, gerçek bu. Altı yere en yakın arabalardan biri Golf. Bu bir dezavantajdır, ama dikkatli kullanırsanız sorun yaşamazsınız, ben ilk aldığımda çok vuruyordum ama artık dikkat ediyorum. Bu arada gayet sağlam aracın altı, bir kaç kez vurduktan sonra ustaya baktırdım, sorun olmadığını ve arabanın altının taş gibi olduğunu söyledi.

Donanım seviyeleri konusu da şöyle. Baktığınız model yıllarına göre, en basitten zengine doğru Trendline Comfortline ve Highline seviyeleri söz konusu. En az Comfortline almaya bakın derim alırsanız. Yağmur sensörü, deri direksiyon ve vites topuzu gibi donanımlar standart. Klimatronik ve cd çalarlı müzik sistemi de olursa onlarda güzel donanımlar. Highline olanlar ise zaten full, çok zengin bir donanım listesine sahipler.

• Arkadaşım bende daha önce Proton vardı. Hala arkasından göz yaşı döktüğüm bir araçtır. Çok ciddi bir şekilde arkasında dururum Protonların. Ancak bu aracın dezavantajı altı alçak olmasının yanı sıra süspansiyonunun da yumuşak olmasıydı. Ve ben o araçla köye de gittim defalarca. Ama sanki off-road'a katılmış gibi hissederdim kendimi. Epey bir çaba sarfederdim altı vurmasın diye. Yine de vururdu tabi. Ama araç sağlam. 50 kere rahat vurmuşumdur altını. Bir kere sorun çıkarmadı. Şimdi Jetta var bende. Bu aracın altını vurmayı başaramadım ben henüz. Ve gerçekten Proton ile geçemeyeceğim yollara girdiğim halde. Arkadaş da zaten altının sağlamlığını anlatmış. Eğer soracağın araç Jetta olsaydı kesinlikle ve kesinlikle düşünme derdim. Ancak Golf'ün altının yüksekliğini bilemiyorum. Ve kıyaslamadım. Ama Proton kadar alçak olacağını sanmam. Bir o kadar varsa alma derim. Her ne kadar sağlam olsa da, vurmaktan sıkılıyorsun. Rahat geçmek hayallerinde kalıyor köy yollarında.

• Ben bahsettiğiniz aracın 2001 modelini kullandım. Mükemmele yakın bir araç olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bununla beraber eğer sıklıkla köy yolu veya bunun gibi ciddi bozuk yollara girecekseniz önermem. Çünkü ne kadar uğraşırsanız uğraşın altı mutlaka sürtüyor. Bu durumda size önerim hatta belki aynı paraya düşündüğünüzden birkaç model daha yüksek Focus olabilir. Ancak bozuk yolda çok fazla kullanmayacağım derseniz kesinlikle Golf.

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

1-2 arkadaşla görüştüm yorumlarını aldım araçla ilgili bir tanesi 2000 Model kullanmış bi arkadaştı, 2 side aracın altının yere çok yakın olduğunu ve tümseklerde ve köy yollarında çok sıkıntı vereceğini söylediler bende zaman zaman köye gittiğim için vazgeçmeyi düşünüyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firsttrue -- 6 Kasım 2009; 10:43:59 >

• Alman araçlarından yere yakın olanı sadece FORD TAUNUS'tu, bundan başka yere yakın Alman aracı görmedim (ya da binmedim). Volkswagen gibi otomobiller hep yerden yüksek yapısı ile bilinirler. Japon araçlarından her zaman daha yüksek bir yapısı var. Hafta başında aldığımız 1990 model HONDA ACCORD 2.0 araç kadar da yere yakın bir otomobil görmedim diyebilirim. Çok çok alçak, sanki koltuk ve yol arasında 5 cm varmış gibi.

SEAT Toledo ile geçirdiğim 8 yılda araçlarım daha HİÇ yere değmedi. Keza 2 yıldır da VOLKSWAGEN Passat'ım var ve onda da herhangi bir sorun olmadı çok şükür.
  • 2003 Model Golf IV kullandım daha önce. Altının yere çok yakın olduğunu söyleyemem, ortalama bir yerden yüksekliği vardı. Taner Bey'in dediği gibi japon araçlarının altı yere çok yakın. Honda civic ler örneğin oturduğum zaman koltuğuna sanki asfaltta oturuyor gibi hissediyorum. Dikkatli kullanırsanız biraz, bir de metal koruma yapıyorlar cartel altı bölgesine onu da yaptırırsanız yere yakınlık konusunda bir sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum Golf ile. Ama tabi eğer çokça engebeli ve arazili yerlere gireceğim derseniz o zaman daha yüksek ve suspansiyonu sert araçlara bakmalısınız. O zamanda konfordan biraz ödün vermelisiniz düz yolda.
  • Taner Bey,

Bu konuda çok net yorum yapabilecek durumdayım. Uzun yıllar Taunus, 13 ay 2001 Golf kullanmış, şu anda da Focus kullanmakta olan kendimce deneyimli ve meraklı bir sürücüyüm. Çok net olarak söyleyebilirim ki bahsettiğimiz kasa Golf en alçak modellerden biridir. Bazı hız kesici kasislerden durarak geçmenize rağmen altını sürter. Bora, Jetta veya diğer modelleri sürekli kullanmadığım için yorum yapamam fakat Golf için durum böyle. Bununla beraber önerdiğim Focus ile sadece hızınızı düşürerek bozuk yollarda rahatlıkla ilerleyebilirsiniz.

Bu arada yorumumu Focus hayranlığı olarak algılamamanızı rica ederim. Durumumu ayarlayabilirsem Focus'tan terfi edeceğim araç 1.6 TDI Jetta'dır.

Saygılarımla.
  • İlginize yorumlarınıza Teşekkürler arkadaşlar, çok heveslendiğim Golf ten bu durumundan dolayı mecburen vazgeçmek zorunda kalıyorum diğer alternatifler bakmaya başladım. Focus HB te tercihlerim arasında umarım istediğim gibi bir otomobili alırım.
  • Vazgeçmenize üzüldüm. Golf IV harika bir arabadır. İsterseniz bir yerde bir bakın inceleyin. Ben Bora'nın altının yere yakınlığı konusunda gerçek neyse onu söyledim. Burada bir kavram karmaşası da olmasın, oturma pozisyonu başka şey, alt aksamın yere yakınlığı başka şey. Bora'nın altı yere yakın ve ben alışana kadar baya vurdum sağa sola, ama artık dikkat ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRaNZ FeRDiNaND

Vazgeçmenize üzüldüm. Golf IV harika bir arabadır. İsterseniz bir yerde bir bakın inceleyin. Ben Bora'nın altının yere yakınlığı konusunda gerçek neyse onu söyledim. Burada bir kavram karmaşası da olmasın, oturma pozisyonu başka şey, alt aksamın yere yakınlığı başka şey. Bora'nın altı yere yakın ve ben alışana kadar baya vurdum sağa sola, ama artık dikkat ediyorum.

Bende üzüldüm zaten iyice heveslenmiştim , harika ve karizma bi araba zaten ona şüphe yok ama altı yere yakınsa ve bende zaman zaman köye gideceğim için (Köy yolları malum zaten stabilize ve taş eksik olmuyor) mecburen vazgeçiyorum.
  • konuyu hortlatmış gibi olacağım ama sormadanda edemeyeceğim, arkadaşlar bendede vw 4 kasa golf var, dün arabanın altını baya bi sert vurdum merak ettiğim konu acaba aracın gönyesi bozulmuşmudur,bu golflerin hepsinin altı yere yakınmıdır birde aracıma lpg taktırdım ve simit tank kullandım fakat simit tankı küçük taktırdım 36 lt lik bu tank hafif gelmiş olupta aracın ön tarafına baskı yaparak yere yakınlaştırmış olabilirmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.