Şimdi Ara

Araba çok yakıyor daha nasıl düşer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1986 R9 GTE atiker lpg regulatoru takili bujileri degistirdim bilgisayarli gaz ayari yaptim son olarak lpg rolanti dugmesinden rolantisini dusurdum km de 1- 1.20 TL arasi yakit tuketimi var. Lpg regulatorunu mimgas ile degistirsem daha duser mi ? Başka ne yapabilirim ???

Facebooktaki R9 cular gaz beyni atikerler problemli aldesa, mimgas takmami onerdiler. Önceden 2009 1.2 16V symbol vardi kokluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum gaz zaten 9 10 lira. Araba 10 12 lt arası yakıyor. Ne yaksın istiyorsun anlamadım ki.. 1.5dci değil ki 5 litre yaksın. Tüplü araba 10 yakar 15 yakarsa çok dersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOKUŞ AŞAĞILARDA VİTESİ BOŞA AT. 90 I GEÇME. SERT KULLANMA.

• road35 R kullanıcısına yanıt

• bu hafta antalyada benim temprayla deneme yaptım birkaç kere. lpg'yi litre fiyatı 9.19'dan aldım. sakin kullanımda en uygun 133 TL / 178 KM'yi gördüm. yani kuruş hesabı ile 78 kuruş. agresif kullanımda (4. ve 5. vitesi kullanmadan) 200 TL / 150 KM'yi gördüm yani kuruş hesabı ile 1 lira 33 kuruş. geçen ay benim arabada çok yakıyordu 2 TL'yi geçtiği zamanlar oldu. LPG ustasına gösterdim, adam harbi ustaymış direkt sorunu çözdü hatta konusunu açmıştım. hava filtresinden, üst kepe uzanan borunun iki tarafını da bantlamamak gerekiyormuş. filtre tarafındaki bant söküldü, kep tarafındaki yerin yarısı bantlandı yani yarısı kapatıldı. en son PC'ye bağlayıp gaz ayarı yapıldı ve araba kendine geldi. sende aynı yeri göster bence, belki ondan olabilir.

100 kere tüp beyni değiştirdik ama hepsi aynıydı, meğersem problem bir bant yüzündenmiş. harbi ustalar yaşıyor hala, helal olsun.

ilgili konu:

https://forum.donanimhaber.com/gercek-ustayi-buldum-lpg-sorunum-cozuldu--155570936#155570947

• birde broadway'lar az yakar derler ama bence hiç az yakmıyor. benzini özellikle su gibi içiyor. fiat uno'da öyledir, benzini yokeder.

• İki tarafını da bantlamamayı tam anlamadım neresi tam bantlanmış ? Hava filtresinin girişindeki yer mi ?

Araç normal yakıyor da daha düşürebilir miyim bilmiyorum ortalama şehiriçi 1.20-1.25 tl arası yakıyor tofaşa,1.6 motorlu karbüratörlü arabalara göre az yakıyor.

Hesaplamadım yakıtını depoyu tam doldurmak lazım da para yok kocaman tank var arkada 600-700 tl ye dolar Araba çok yakıyor daha nasıl düşer ? 

Yakıtı tam olarak doldurmadan nasıl hesaplayabilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal yakmış 11 litre lpg ediyor. Karburatorlu bir araca göre normal sayılır. Yani kaç yaksın istiyorsun daha ?

• Artı olarak euro 4 normlu çok nokta enjeksiyonlu bir teknolojiyle 80'lerin kara düzen motoru yakıt tükeyimi bir iriyle kıyaslanmamalı.

• Sat 1.4 i Fiesta al. 150 lira LPG ile 200 km yapıyor.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Satmasi almasi masrafli para yok normal tuketiyor o zaman 10 litre. Peugeot 106 ya baktim 9 litre demis. Ariza acmiyor motoru saglam sanayiye goturmuyor isimizi goruyor.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

senin arabada karbüratörlü olması lazım. hava filtresinden çıkan borunun olduğu yer tamamen açık. diğer ucu yani üst kepe giren yerin yarısı bantlı şekilde kapalı olacak. belki arabadan arabaya değişir ama senin araba iyi bir LPG ustası istiyor.

• Bilgisayarlı az ayarı yaptırmıştım atiker beyin takılı çalışırken 2.marşta çalışıyor jigleyi çekmek gerekiyor. Hava girişinin ağzı komple bantlıydı ben biraz açtım sonra rölanti ayar vidasından ayarını kıstım. Motor falan sağlıklı çalışıyor egzoztan su geliyor çekişi gidişi iyi.

LPG li arabalarda hava girişini bantlıyorlar lpg havayı sevmiyor o sebepten ötürü. Benim araba da çok hafiften rölanti saati yukarı aşağı oynuyor yeni arabalar gibi sabit 800 devirde durmuyor. Birde 1000 devire yakın çalışıyor senin tempra da öyle mi ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

normalde 800 devirde duruyor benimki ama fan açtığında 600 devire düşüyor ve araba titriyor düşük devire düştüğü için. bende rölantiyi 1000'e ayarlattım. fan açınca 800e düşüyor sorun olmuyor.

• migciğim, sen en iyisi sat bu arabayı...ya da flintstone moduna geç!Araba çok yakıyor daha nasıl düşer ? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.