Söyle bir konu, konuşup tartışalım :)
x
Ben harry olarak rol yapacağım sen hermione, ortak salonda karşılaşıyoruz ve söze giriyorsun...
GPT * Ahh, harry bu ne güzel bir süpriz ben de tam sihirli iksirler hakkında bir araştırma yapıyordum, bu konu hakkında birşeyler konuşmak ister misin?
BEN * Yok ya, sen onu bunu boşverde hogsmead'e gidip bir iki bira içelim mi?
sonrasını tahmin etmişsinizdir zaten hogsmead de ben bunu düşürürüm kesin diyordum ama GPT denen müsvedde birtürlü buna izin vermiyordu..
velhasıl sonrasında yazışmaları mı okudular naaptılar bilmioyrum ama artık telif hakkı uyarısı veriliyor.
x
x
Atomu incelediğimizde, atomun kimyasal özelliğini ve hangi element olduğunu belirleyen şeyin mevcut proton sayısı olduğunu biliyoruz. Örneğin, altın atomu 79 proton içeriyorsa, bu atomdan bir protonun eksilmesi veya artması durumunda artık bu atoma "altın atomu" diyemeyiz; tamamen farklı bir element elde etmiş oluyoruz.
(Platin78) +1 proton (Altın79) +1 proton (Cıva80) and so on.. ?
SORU1 - Teorik olarak, proton sayılarını hiç durmaksızın arttırabilseydik tamamen farklı elementler elde etmiş olmazmıydık?
SORU2 - Elde ettiğimiz bu elementler, fizik yasalarına farklı şekillerde tepkiler vermezmiydi?
Atom kavramını ilk ortaya atan kişi olan Demokritus'un teorisi aşağı yukarı şu şekildeydi; Bir cismi örn. bir elmayı hiç durmaksızın bölmeye başladığımızda, bu bölünmenin sonsuza kadar olamayacağını söylüyor.
SORU3 - Atom altı parçacıkları böldük diyelim, sonra parçacığın parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığının parçacığını da mı bölebileceğiz?
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 482 (Bu ay: 482)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic