Konuya kısacası şöyle başlayayım: 1-2 hafta önce, çocukluk arkadaşım ile bilgisayarlarımızı temizlemeye karar verdik. (Aynı bilgisayarlar, specler her şey aynı, sadece klavye ve fare farklı.) Sadece amacımız fanları vs. temizlemekti. Hatta bilgisayarları temizlemeden 1 gün önce, çeşit çeşit oyunlar oynadık ve ikimizde de FPS sorunu gözükmüyordu.
Bilgisayarları açıp fanların tozunu aldıktan sonra dikkatlice fanı yerinden çıkardık, bantlarını değiştirdik ve termal macunu yeniledik. Her ikimiz de aşırı dikkatli davrandığımızı düşünüyorum bu olayları yaparken. Ama her neyse, laptopları birleştirdikten sonra ikimiz de Elden Ring açmaya çalıştık. Arkadaşım 60 FPS rahat alıyorken (low ayarlarda), ben ise bir anda 60'tan FPS her 1-2 saniyede bir 10 veya 5'e düşüyordu.
Hayır, benim anlamadığım, ikimizin laptopu aynı marka, aynı model, aynı şeylere sahip ama temizledikten sonra neden onda bir hata meydana gelmeyip bende bir sorun ortaya çıktı. Hala anlamış değilim. Hatta spesifikasyonlar şöyle:
- CPU: Intel i5 11400H, 2.70 GHz, 12 çekirdek
- GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650, 4 GB VRAM
- 16 GB RAM (çift RAM)
- SSD: Samsung MZVL4512HBLU-00B07, 512 GB
Ek olarak, Sea of Thieves, CS2 ve Rainbow Six gibi oyunlarda da aynı hatayı alıyorken, TF2 ve League of Legends'ta vs. bu hatalar olmuyor
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 100 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Pc Oyunları