Şimdi Ara

(monster) Gtx 1650 laptopu temizledikten sonra oluşan oyundaki ani fps düşmeleri (stutter)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuya kısacası şöyle başlayayım: 1-2 hafta önce, çocukluk arkadaşım ile bilgisayarlarımızı temizlemeye karar verdik. (Aynı bilgisayarlar, specler her şey aynı, sadece klavye ve fare farklı.) Sadece amacımız fanları vs. temizlemekti. Hatta bilgisayarları temizlemeden 1 gün önce, çeşit çeşit oyunlar oynadık ve ikimizde de FPS sorunu gözükmüyordu.

Bilgisayarları açıp fanların tozunu aldıktan sonra dikkatlice fanı yerinden çıkardık, bantlarını değiştirdik ve termal macunu yeniledik. Her ikimiz de aşırı dikkatli davrandığımızı düşünüyorum bu olayları yaparken. Ama her neyse, laptopları birleştirdikten sonra ikimiz de Elden Ring açmaya çalıştık. Arkadaşım 60 FPS rahat alıyorken (low ayarlarda), ben ise bir anda 60'tan FPS her 1-2 saniyede bir 10 veya 5'e düşüyordu.

Hayır, benim anlamadığım, ikimizin laptopu aynı marka, aynı model, aynı şeylere sahip ama temizledikten sonra neden onda bir hata meydana gelmeyip bende bir sorun ortaya çıktı. Hala anlamış değilim. Hatta spesifikasyonlar şöyle:

• CPU: Intel i5 11400H, 2.70 GHz, 12 çekirdek
    • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650, 4 GB VRAM
    • 16 GB RAM (çift RAM)
    • SSD: Samsung MZVL4512HBLU-00B07, 512 GB

Ek olarak, Sea of Thieves, CS2 ve Rainbow Six gibi oyunlarda da aynı hatayı alıyorken, TF2 ve League of Legends'ta vs. bu hatalar olmuyor

• Ekran kartı işlemci vidalarını iyi sıkmamış olabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nutec N kullanıcısına yanıt

Hocam vallaha 3 4 kere kontrol ettik sıkabildiğimiz kadar sıktık tüm vidaları hem işlemci veya ekran kartı ile oynamadık sadece fanı çıkarıp temizledik

• Termal macunlama sakat,arkadaşının FPS performansı arttımı?

• TORU-NAGA kullanıcısına yanıt

Hocam ikimizde hemen hemen aynı yerlere eşit miktarda macun sürüp kapattık ve onun fpsi dediğiniz gibi arttı benimki böyle oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.