Şimdi Ara

60+ Fps aldığım oyunlarda Mouse'u hızlı çevirdiğimde oluşan akıcılık sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce Excalibur G900 model bir laptop aldım. Şu ana kadar iki oyun denedim. (Sleeping Dogs ve Crysis 3).Ama başlıkta da belirttiğim gibi fareyi yavaş bir şekilde hareket ettirdiğimde oyun gayet akıcı iken hızlı bir şekilde hareket ettirdiğimde anlam veremediğim bir akıcılık kaybı sıkıntısı oluşuyor. Sebebi ne olabilir acaba?

Sistemim:

İşletim Sistemi: Windows 11(Daha önce Windows 10 kullanıyordum. Onda da aynı sıkıntı mevcuttu.)

Ekran kartı: 80 watt RTX 2060 (En son çıkan driver yüklü.)

İşlemci: i7 10750H

RAM: 16 GB Single Channel (Single channel olduğundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Tam olarak emin değilim ama. Sizin düşüncenizi de öğrenmek isterim.)

Ayrıca 500 GB SSD. HDD yok. Monitörüm 144 Hertz.

Mouse'tan dolayı kaynaklı olabileceğini düşünenler için mouse modelim SteelSeries Rival3. Buna ek olarak 3 ayrı mouse denememe rağmen hala aynı sıkıntı mevcut (2 kablolu 1 kablosuz).

• Akıcılık kaybından kastın görüntülerin arkasından gelen gölgelenme mi? Yoksa fps drop tarzında mı

• Adaptive Scaling tarzı bir ayar olması lazım. Bakmadığınız bölgedeki texture çözünürlüğü native değil de %50si civarında renderlanıyor. Siz o yöne bakarken çözünürlük artarak bakıyorsunuz. Bir anda çevirince sistem yetişemiyor olabilir.

Motion Blur kapalı değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.