Şimdi Ara

Oyunlarda 2 imleç görünmesi problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle belirtmeliyim ki; bu sorunu yaklaşık 4 gün önce ilk kez yaşadım ve o günden beri sürekli bir araştırma içerisindeyim. Yerli yabancı yüzlerce sitede/forumda bu probleme çözüm aradım fakat bırakın çözümü akla mantığa uygun bir ipucu bile bulabilmek mümkün değil.

Bu problemi halihazırda zaten bir çok kişi yaşıyor fakat bilmeyenler için kısaca özetleyeyim. Olay şu ki: Twelve Sky 2 oyununda, Launcher'da Oyunu Başlat seçeneği seçiliyor ve normal bir biçime oyun başlıyor. Fakat oyun tam ekrana geçtiği andan itibaren ilginç bir şey olmaya başlıyor: Mouse oynatılmadığı sürece her şey oldukça normal. Ancak mouse oynatıldığı anda inanılmaz bir FPS düşüşü yaşanıyor, oyunun imlecinin içerisinde bir de windows imleci beliriyor. Mouse hareket ettirildiği sürece bu olay devam ediyor ve mouse durduğu anda oyun tekrar normale dönüyor. Buna rağmen mouseun sol tuşunda basılı şekilde mouse oynattığım zaman yine bir problem olmadan devam ediyor oyun. Ne FPS düşüşü ne de 2imleç problemi.

Oyunu eski bilgisayarımla oynuyordum ve herhangi bir problem yaşamıyordum. Yeni bilgisayarıma (MSI GE70) kurduğumda bu problem baş göstermeye başladı. Ve gerçekten oyunu oynanmaz hale getiriyor. Oyundan falan geçtim, bir bilgisayar manyağı anlayacaktır beni. Karşılaşılan bir problemin çözümü olmayınca çıldırıyorum ben. 5 gündür gece gündüz bnunla uğraşıyorum aşağıda da göreceksiniz ki denemediğim şey kalmadı neredeyse.

Mayn Games (oyunun yapımcı firması) destek ekibiyle 2 kez (1 Türkçe ve 1 İngilizce) iletişim kurmaya çalıştım fakat aldığım cevap şu oldu: "Sorun oyunda değil sizin sisteminizden kaynaklanan bir problem, sistem sağlayıcınızla görüşün." Bu savsak cevap karşısında Microsoft forumlarında sorunuma bir çözüm aradım ve Microsoft yetkilileri de sorunu oyuna atarak: "Sorununuz yalnızca bir oyuna özel olduğu için, problemin oyun kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Oyun destek ekibiyle iletişim kurun." dediler.

Sorunun çözümü adına denediğim ve işe yaramayan metodlar:
    -Grafik kartı driverlarını güncelledim.
    -Windows genel güncelleştirmelerini yaptım.
    -Mouse/touchpad driverlarını güncelledim.
    -Nomousy tarzı mouse gizleyen programlar denedim. Mouse yok oldu fakat etkisi yok olmadı.
    -Uyumluluk modunu değiştirmeyi denedim.
    -Görev Yöneticisi'nden önceliğini yükselttim.
    -Oyunu reinstall ettim.
    -Oyunu reDL ettim.
    -Oyun klasörü içerisindeki "dunmrg" dosyasının uzantısını sildim (İngilizce forum)
    -Bilgisayarı kapatıp yeniden açtım.
    -Farklı internet bağlantıları kullandım.
    -Mouseun polling değerini düşürdüm.
    -Farklı bir mouse denedim.
    -Touchpad kullanmayı denedim.
    -Oyun klasörü içerisindeki "PRESENTVERSION" dosyasını not defteri ile açarak versiyonu düşürdüm. (İngilizce forum)
    -CCleaner başta olmak üzere bir çok temizlik yazılımıyla sistemi gözden geçirdim
    -Avast ile tam sistem taraması ve açılış taraması yaptım (0 zararlı içerik)
    -Hardware acceleration değeriyle oynadım.
    -Temiz önyükleme ile denedim.
    -Farklı çözünürlük ve windowed modelarda oyuna girdim.
    -Vsync (Dikey senkronizasyon) açıp kapatmayı denedim.

Ve şu an aklıma glemeyen daha nice şeyler denedm fakat hiç biri işe yaramadı. Sizden rica ediyorum artık bu soruna bir çözüm bulalım. Yerli yabancı YÜZLERCE forumda bu konuyla ilgili sitem postları mevcut. Fakat tam olarak şu sebeple meydana geliyor diyebilen yok hala. Gerçekten çözümü olmayan bir sorun mevcut mu?

Not: Sistemim oyunu 10-12 kez açabilecek kadar yeterli, sistem kaynaklı bir FPS düşüşü söz konusu değil.

Sistem: MSI GE70 0CD
    CPU: Intel Core i7-3630QM 2.40GHz 2.40GHz
    VGA: Nvidia GeForce GT 650M / 2GB GDDR5
    Led Panel: 17.3'' FHD, 1920x1080
    RAM: DDRIII 8GB (4GB*2)
    HDD: 750GB 7200RPM
    RF: 802.11b/g/n
    Kullandığım mouse: A4 Tech x7 - Class 1 Invisible Laser Mouse

Şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 6 Eylül 2013; 11:45:15 >

• Güncel.
  • Güncel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.
  • vsync olayında olabilir, dikey eşitleme
    oyunda açıkmı kapalımı ona göre kapalı ve açık olarak deneyebilirsin.
  • Gerçekten ilginç bir problem.Dediğiniz gibi insanı sorundan çok sorunun çözülmemesi sinirlendiriyor.
    Bu sorunun başka oyun veya uygulamalarda yaşanmaması bana sorunun ekran kartı driveri veya oyun kaynaklı olduğunu düşündürüyor ama saçma sapan bir sebebi de olabilir.
    Aynı görüntü sürücüsü hatası gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperial crusader

vsync olayında olabilir, dikey eşitleme
    oyunda açıkmı kapalımı ona göre kapalı ve açık olarak deneyebilirsin.

Oyunun detaylı bir grafik menüsü olmadığı için Nvidia denetim masasından kapatıp açmayı denedim. Ne açık ne de kapalı olması bir fark yaratmadı malesef. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Gerçekten ilginç bir problem.Dediğiniz gibi insanı sorundan çok sorunun çözülmemesi sinirlendiriyor.
    Bu sorunun başka oyun veya uygulamalarda yaşanmaması bana sorunun ekran kartı driveri veya oyun kaynaklı olduğunu düşündürüyor ama saçma sapan bir sebebi de olabilir.
    Aynı görüntü sürücüsü hatası gibi

Teşekkür ederim cevabınız için. Gerçekten de öyle, çok basit gibi görünüyor ama altından ne çıkacak inanılmaz merak ediyorum. Bir türlü çözemedm, günlerdir uğraşıyorum. WLan driverından tutun da Radio driverına kadar hepsini güncelledim alakalı olabilme ihtimaline karşı. Sorunun driverlarda olduğunu sanmıyorum o nedenle.

Gerçekten şu aptal problemi çözecek bi adam yok mu koca DH'de?

• Güncel.
  • Son kez, güncel!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.